Drawwiet tal-ikel fit-Tajlandja

Minn Lodewijk Lagemaat
Posted in isfond
Tags:
7 Ġunju 2017

L-ikel għal Tajlandiż huwa importanti ħafna u jieklu f'ħinijiet każwali matul il-ġurnata, speċjalment minħabba li l-ikel ħafna drabi huwa faċli biex jiġi diġerit u l-porzjonijiet huma żgħar. Ix-xiri tal-ikel mill-bosta karretti fit-triq huwa rħis u faċli.

De Thaise eetgewoonte is anders dan wat de expats en toeristen gewend zijn. Een mes bij een Thais gerecht ontbreekt, omdat het voedsel zacht is en vis en vlees vaak klein gesneden is. De vork neem je in de linkerhand en daarmee schep of schuif je het voedsel in je lepel in de rechterhand. Vorken en lepels zijn vaak van mindere kwaliteit en buigen soms alsof je met een goocheltruc bezig bent. Chinese gerechten, zoals noedelsoep worden met stokjes gegeten.

Het “driegangen menu“ is onbekend, op tafel komen een aantal gerechtjes te staan. Komt men met meerdere mensen, dan is het afwachten wie op een bepaald moment iets krijgt. De keuken kan niet alles tegelijk verzorgen, maar men kan en mag uit elkanders schalen eten.

In Thailand is het de gewoonte om het bord naar de schaal te brengen om daar op te scheppen, maar niet in één keer je bord volladen. Het is uiteindelijk erg onbeleefd om alles op te eten, want men denkt dan dat er te weinig voedsel bereid is en schaamt zich.

L-ebda kummenti ma huma possibbli.


Ħalli kumment

Thailandblog.nl juża cookies

Il-websajt tagħna taħdem l-aħjar grazzi għall-cookies. B'dan il-mod nistgħu niftakru s-settings tiegħek, nagħmluk offerta personali u tgħinna ntejbu l-kwalità tal-websajt. Aqra iktar

Iva, irrid websajt tajba