ມື້​ວານ​ນີ້​ຂ້າ​ພະ​ເຈົ້າ​ໄດ້​ສິ້ນ​ສຸດ​ລົງ​ໃນ​ຮ້ານ​ອາ​ຫານ​ໃນ Pattaya Avenue, ກົງ​ກັນ​ຂ້າມ Soi 13. ມັນ​ແມ່ນ​ຕັ້ງ​ຢູ່​ໃນ​ໃຈ​ກາງ​ງາມ, ດີ 'ໃນ loop' ແລະ facade ດ້ານ​ຫນ້າ​ປະ​ກອບ​ດ້ວຍ​ແກ້ວ​ທັງ​ຫມົດ, ທີ່​ມີ​ຜົນ​ປະ​ໂຫຍດ​ການ​ເຂົ້າ​ເຖິງ. ທີ່ໄດ້ຖືກຄິດກ່ຽວກັບ. 

Verder is het een hele rare tent. Je wordt niet welkom geheten en moet zelf maar een tafeltje uitzoeken. Al snel bleek dat er geen bediening is, en ook geen menukaart. ‘Het eten hangt aan de muur’, zogezegd, op borden. Borden die verder dan weer ontbreken, net zoals u geen bestek zult aantreffen. A la carte eten wordt ontmoedigd door het aanbod van een wirwar aan menu’s, die qua prijsstelling niet allemaal even doorzichtig zijn. Alcoholische versnaperingen zijn er niet en zolang je niet alles vooraf betaald hebt, krijg je niets. Ik wilde al rechtsomkeert maken, maar bestelde uiteindelijk, uit nieuwsgierigheid en ter bevrediging van die van de lezer, toch maar wat. Een aardappelvariant en een soort vleessalade geloof ik.

De patatjes waren wat dunner dan wij in Nederland gewend zijn, waardoor ze extra snel afkoelen maar ook extra veel zout en vet oppakken. Na een paar keer kauwen smaakt het dan ook naar wat verwacht kan worden: een hap vet koud zout. De wel aardige rode saus van onbekende receptuur verandert daar niets aan.

De sla is omhuld door klef zompig brood en daartussen is wat samengeperst restafval uit een slachterij gefrommeld. Plakje verhitte kaas ertussen om de boel aan elkaar te lijmen en de nog resterende kieren volgespoten met vet-zoete saus.

En dat moet je dan met je handen naar binnen zien te werken. Typisch Thais, dat dan weer wel, daar hoef je in de beschaafde westerse wereld echt niet mee aan te komen.

Tot overmaat van ramp blijkt het ook nog de bedoeling dat je je eigen rotzooi opruimt.

Hier schieten tranen tekort. Als je dit als gaarkeuken in een AZC neerzet zijn de rapen gaar, neemt u dat maar van mij aan. Maar ja, This Is Thailand! Men zou zwarte cijfers schrijven (winst maken) en boze tongen beweren dat het de bedoeling is ook op andere locaties dit soort restaurants te gaan openen. Mijn God, dat moge Allah bij Zeus en Boeddha toch verhoeden! Het zal wel loslopen denk ik. Ik neem aan dat de gemiddelde consument niet helemaal de weg kwijt is en degene die dit ‘concept’ heeft bedacht zal ongetwijfeld op zijn schreden terugkeren, worden teruggefloten door de investeerders, of door een klant worden omgelegd. Dit is de ultieme belediging van gast en voedsel.

339 Baht die net zo goed meteen in de papiervernietiger hadden kunnen worden gekieperd.

Eén foto zegt meer dan duizend woorden: goo.gl/photos/RizQtm6Lt1beiPZ77

21 reacties op “Recensie Restaurant Pattaya Avenue”

  1. Harold ເວົ້າຂຶ້ນ

    555
    Je houdt er van of je walgt er van.
    Een tussenweg is er niet volgens mij.
    Ik ben een liefhebber.

  2. Leo Bosink ເວົ້າຂຶ້ນ

    Ik kan die restaurant recensies wel waarderen. Is weer eens wat anders dan de constant terugkerende vragen over Thaise visa. En voor degenen die in Pattaya wonen, ook nog eens nuttig om te weten. Ik hoop dat Frans met dit soort recencies doorgaat. Leest trouwens door zijn schrijfstijl gemakkelijk weg.

    • l. ຂະຫນາດຕ່ໍາ ເວົ້າຂຶ້ນ

      De constant terugkerende vragen over Thaise visa kunt u natuurlijk overslaan en zelf met iets origineels komen! Ik kijk met belangstelling uit!

  3. bob ເວົ້າຂຶ້ນ

    Ik ga toch liever voor B 395 een menu bij l’Olivier in Jomtien complex eten alwaar ik naast bediening ook nog een linnen servet krijg.

  4. paul ເວົ້າຂຶ້ນ

    Voor dat bedrag kan ik in heel, heel veel eethuisjes 9 keer lekker warm eten met daarbij een beker ijskoud water.

  5. NicoB ເວົ້າຂຶ້ນ

    Vergissing met de foto, Ik zie daar de grote M op staan?
    Dank voor je onderzoek, daar hoeven we dus zelfs niet te gaan proberen.
    NicoB

  6. Hans M ເວົ້າຂຶ້ນ

    55555
    Prachtig verhaal en de alles-onthullende foto maakt ’t helemaal af !
    Ga nog lang zo door Frans, ik geniet altijd van je verhalen.

  7. Ingrid ເວົ້າຂຶ້ນ

    Deze formule kunnen we in Nederland ook. Het is een noodoplossing wanneer je ’s nachts (wanneer hier echt alles al dicht is) nog terecht kunt voor maagvulling.
    Maar ik heb wel één kleine kanttekening. De softijs is wel goed!

  8. Jacques ເວົ້າຂຶ້ນ

    Een aangeklede hamburger met patatjes van mc Donalds is toch wat ik zie als ik op de uhrl druk en dat voor 8.82 euro. Bijna voor niets. Thailand het land van de ongekende mogelijkheden en verrassingen en niet te vergeten lekker goedkoop.

    • petra ເວົ້າຂຶ້ນ

      hoezo bijna voor niets ????? Was voor 2000 meer dan 17 gulden /?
      Weggegooit geld. Ging /gaat u dat besteden voor een hamburgermeal of minder ?

  9. Henk ເວົ້າຂຶ້ນ

    Leuk geschreven door Frans. Echt leuk gedaan maar ik heb toch een kanttekening.
    Is Frans wel geschoold om zijn mening zomaar te ventileren. Het grote gevaar is dat hij er ook wel eens naast kan zitten doordat het op dat moment even niet allemaal goed gaat of ging. Laat zeggen een OFF DAY en als je dan Frans op bezoek krijgt die zijn ongecontroleerde mening uit vindt je dat gegarandeerd terug in je omzet voor de eerst volgende maanden.
    Een beetje gevaarlijke ontwikkeling is mijn mening.

    ດ້ວຍຄວາມນັບຖື.

    Henk ແລະ Elsbeth.

    • ແຟຣນແຊມສະເຕີດຳ ເວົ້າຂຶ້ນ

      U zegt dus eigenlijk dat als het restaurant een off day heeft, ik er naast zit als ik mijn ervaring deel, en dat ik mij daarom zou moeten laten scholen.
      Dat lijkt mij een beetje de omgekeerde wereld. Een ‘scholing’ voor reviews van restaurants op de sociale media bestaat bij mijn weten niet, en één van de kwaliteitsaspecten van een restaurant is ‘constante kwaliteit’, zodat de gevolgen van een off day van een restaurant eerder tot het bedrijfsrisico van de ondernemer behoort dan dat u dat de al dan niet geschoolde recensent kunt tegenwerpen. De ondernemer moet zijn personeel dan maar beter scholen, zou ik denken.
      Voorts verwijs ik niet voor niets bijna altijd naar tripadvisor, waar u de mening van talloze gasten kunt lezen. en heb ik bij een wat tegenvallende recensie onlangs uitdrukkelijk geadviseerd niet alleen op mijn mening af te gaan.
      Bovendien bestaat er hier een reactiemogelijkheid, zodatl voor andere gasten die er al eens geweest zijn en er al dan niet net zoals ik over denken ook hun mening kunnen geven.
      Al met al denk ik dat er voldoende waarborgen zijn, wellicht zelfs meer dan in kranten en tijdschriften.

  10. Antoinette ເວົ້າຂຶ້ນ

    Ga toch eens lekker eten
    Bij Louis in de soi 31, Naklua road.
    Daar eet je perfect.
    Je kan zelf bepalen hoe je het wilt hebben.
    Niet te duur en goede kwaliteit.

  11. ສູນກາງ ເວົ້າຂຶ້ນ

    Bij het sla gedeelte ging het lampje branden haha
    Leuk omschreven
    Enige voordeel van dat filiaal is dat ze het desgevraagd komen brengen bij de VW barbus voor de ingang (althans dat heb ik in 2014 aldaar nog proefondervindelijk ervaren)
    Na het zien van de film Supersize Me nooit meer een filiaal bezocht

  12. ແຟຣນແຊມສະເຕີດຳ ເວົ້າຂຶ້ນ

    Het bedrag van 339 Baht kan niet kloppen, realiseer ik mij nu.
    Het moet voor twee personen geweest zijn of zo (kan, vele Thaise bar girls zijn er gek op).
    Een losse Big Mac kost volgens de Big Mac Index in Thailand US$ 3.35 en in Nederland US$ 3.78.
    Ik wist natuurlijk van te voren wel wat ik kocht, en er is aan mijn recensie niks gelogen, terwijl ook ik het af en toe niet kan laten. Volkomen irrationeel, of kunnen we het zout en vet gewoon niet weerstaan? Of is het de lucht? Het ruikt soms wel lekker…
    Het blijft onbegrijpelijk dat je hiermee de wereld kunt veroveren. Een afschuwelijk, maar briljant concept dus.

    • ຣອນນີ ລາດຊະວົງ ເວົ້າຂຶ້ນ

      Op naar de volgende ?
      Een kippetje met een krokant korstje op Kentucky wijze ? 🙂

  13. ທ່ານ Charles ເວົ້າຂຶ້ນ

    Mag er dikwijls graag (evenals in een Starbucks) een espresso nemen, niets mis mee.

  14. JACOB ເວົ້າຂຶ້ນ

    Of er in Thailand niet genoeg gerechten zijn,gaat men een hamburger eten,zonde maar ja Pattaya is natuurlijk geen Thailand,heb mezelf nog nooit verlaagd om in dit land een hamburger te eten,de recensie is wel handig om mensen te waarschuwen,heb in het verleden al eens gegeten in Jomtien bij ,,ons Moeder,geweldig maar zit dan altijd met bewondering naar de mensen te kijken die zitten te smullen van een Nederlandse kost.ja 12 uur in een vliegtuig om spinazie met een bal gehakt te eten.

    • Harold ເວົ້າຂຶ້ນ

      Denk je dat alle Chinese toeristen in NL alleen chinees eten, of Duitsers alleen Brattwurst.
      Een ieder mag toch doen wat hij/zij bekoort.
      Ik mag ook graag een keer als afwisseling McD eten of Burgerking. Niets mis mee.

    • ທ່ານ Charles ເວົ້າຂຶ້ນ

      Ken enkele landgenoten die dezelfde kritiek hebben als jij echter wanneer hun Thaise vriendin (al of niet tijdelijk) in Nederland verblijft ze dan vrijwel dagelijks Thaise kost eten of anders wel dikwijls een Thais restaurant bezoeken, dat begrijp ik dan weer niet dat zal je ongetwijfeld met me eens zijn.

  15. ຮ້ານຂາຍຊີ້ນສັດ Kampen ເວົ້າຂຶ້ນ

    Ik heb laatst uitstekend gegeten met een aantal Isaanse zusters van mijn vrouw in een Isaans restaurant in Bangkok. Deze dames, nu plots Bangkok dames, aten Sticky Rice met een vork! Ik met de handen natuurlijk! De Iraanse restaurant eigenaar liep helemaal weg met mij! Ik had het bij de eigenaar duidelijk helemaal gemaakt ondanks het feit dat niet ik de rekening dokte maar 1 van de zusters van mijn vrouw met “Bangkok girl pretenties”


ອອກຄໍາເຫັນ

Thailandblog.nl ໃຊ້ cookies

ເວັບໄຊທ໌ຂອງພວກເຮົາເຮັດວຽກທີ່ດີທີ່ສຸດຂໍຂອບໃຈກັບ cookies. ວິທີນີ້ພວກເຮົາສາມາດຈື່ຈໍາການຕັ້ງຄ່າຂອງທ່ານ, ເຮັດໃຫ້ທ່ານສະເຫນີສ່ວນບຸກຄົນແລະທ່ານຊ່ວຍພວກເຮົາປັບປຸງຄຸນນະພາບຂອງເວັບໄຊທ໌. ອ່ານເພີ່ມເຕີມ

ແມ່ນແລ້ວ, ຂ້ອຍຕ້ອງການເວັບໄຊທ໌ທີ່ດີ