ທ່ານຜູ້ອ່ານທີ່ຮັກແພງ,

Wij zijn op zoek naar Thaise gerechten die niet heet zijn. Wij kennen Sweet and Sour en een gerecht met Cashewnuts maar wat is er nog meer?

Mijn man en mijzelf kunnen helaas geen pepers verdragen vandaar.

ຂອບ​ໃຈລ່ວ​ງ​ຫນ້າ!

Christina

19 reacties op “Lezersvraag: Thaise gerechten zonder chilipeper”

  1. ດຽວກັນ ເວົ້າຂຶ້ນ

    In mijn ervaring krijgen alle toeristen in de normale restaurants sowieso de totaal niet pittige variant van het gerecht. Ik moet altijd vragen om ’thai spicy’.

    • Cor Verkerk ເວົ້າຂຶ້ນ

      En zoals samee om thai spicy vraagt kun je ook om no spicy vragen.
      In ieder geval Pad Thai is ook niet spicy

      Veel plezier en smakelijk eten toegewenst

      Cor Verkerk

  2. ເປີດເຜີຍ ເວົ້າຂຶ້ນ

    ສະບາຍດີ Christina,

    Naast de twee genoemde gerechten zijn er veel Thaise gerechten die niet pikant zijn, bijvoorbeeld:
    Pad king Kai, een heerlijk wokgerecht met verse gember, uien en kip en coriander. De kip mag je ook altijd vervangen door bijvoorbeeld, stukjes eend, of rundsvlees.
    De overbekend Pad Thai, heerlijke wok met rijstnoedels, tamarinde, soyascheuten, jonge ajuin en pindanootjes. Lekker met kip, scampi’s of vegetarisch. De gebakken rijstschotels zijn in principe ook niet pikant. Kao Pad poo is gebakken rijst met crab en koriander. De heerlijke Tom Kha Kai, is een kippesoep op basis van een redelijke pittige zurige Tom Yam bouillon, maar is aangenaam zacht doordat kokosroom wordt toegevoegd. Hetzelfde geld voor de gele curry en de massaman curries (een echte stoofcurry van rundsvlees of kip met verse ananas en zoete aardappelen) die zoet en zacht zijn. Pad Pong Kerry Kung (in gele kerriepoeder gemarineerde scampi’s in de wok met roerei en uienringen) en Pad pong Nooj Maj Farang Kung (scampi’s met groene asperges in de wok met een eerderzacht sojasaus).
    Zo tot zover …….. Mocht je in Brussel zijn dan verwelkom ik je graag in een van onze Thaise restaurants. Villa Thai of Le Thai. Eet smakelijk

    • Andre ເວົ້າຂຶ້ນ

      Inderdaad,gewoon vragen naar fried rice,of flied lice zoals ze daaqr zeggen is nooit een probleem,is gewoon net als de nasi hier in holland

  3. Harry ເວົ້າຂຶ້ນ

    Tip, ooit eens gemerkt toen een Thaise voor ons bestelde:

    “prik mai chai ” ook wel genoemd “farang style” of zoals dezelfde Thaise het noemde: ” no taste at all “

  4. Ma ເວົ້າຂຶ້ນ

    Ik zelf kan ook veel niet verdragen, geef dat altijd aan in het restaurant, tot nu toe, maken ze het altijd zoals ik het mag hebben. Geen probleem, gewoon aangeven en als het mogelijk is, dan maken ze het zoals je wilt.

  5. Martin ເວົ້າຂຶ້ນ

    ສະບາຍດີ Christina,

    Meer dan voldoende keus hoor;
    Vlees/vis/garnalen Nam manhoi (oestersaus)
    Idem Kratiem Prik Thai (knoflook zwarte peper)
    Idem Phad prieuw waan (zoet/zuur)
    Phad Thai (noodles)
    Kui tiaaw (noodles maar dan anders)
    Khao Phad (gebakken rijst)
    Mama (al dan niet met vlees/groente) = een noodle soep, die ook vaak “droog” wordt gegeten.
    ນັ່ງ
    Loempia’s
    Diverse gerechten met khaaw nieauw (kleef rijst)

    Succes met je keus, maar de Thaise keuken zo divers dat je altijd wel wat lekkers kan eten.
    Ik weet niet of het hier mag, anders per pb, ter info mijn vrouw heeft een afhaal restaurantje met een heel uitgebreide kaart, ook veel keus in niet pittig (kaart is ook 2 talig) we hebben diverse klanten gehad die onze kaart mee hadden op vakantie en in het restaurant aangeven wat ze willen eten.

    Wellicht dat je je hier bij diverse Thaise restaurants “in leest” in wat je wilt eten, en dat ter plaatse besteld.

    Veel plezier met je reis.
    Martin

  6. ເຮີ້ຍ ເວົ້າຂຶ້ນ

    kook stukjes kip in cocos melk met beetje water met citroengras citroensap beetje suiker voeg verse gesneden groenten toe bind met wat rijstmeel als de groente bijtgaar is eet met rijst.

  7. Jan ເວົ້າຂຶ້ນ

    Geef bij uw bestelling in het restaurant aan “Mai phet”. Dat betekent zoiets als “not spicy”.
    Een gerecht dat u zeker wel zult waarderen is “padthai”.

    • ເປໂຕພູເກັດ ເວົ້າຂຶ້ນ

      Mai pHet is “geen eend”, zonder aangeblazen H is het inderdaad niet spicy

  8. ຊາບີນ ເວົ້າຂຶ້ນ

    Hallo, Eigenlijk is de vraagstelling niet goed, je kunt uiteraard een “thaise kooktechniek” gebruiken maar een echt Thais recept is het dan niet, wanneer de essentie moet worden weggelaten namelijk de pepers. Er is echter nog veel smaakvols te koken hoor, kijk op kookfora.

    Veel succes en eet verder smakelijk. Je kunt leven zonder pepers

    ຊາບີນ

    • Jan ເວົ້າຂຶ້ນ

      Sabine:

      pepers (de pepertjes die zo spicy zijn) zijn niet van oudsher in gebruik in de Thaise keuken.
      Zoals je misschien wel weet is de oorsprong Zuid-Amerikaans en met name Chili ~ en daarom worden deze pepers ook Chilipepers genoemd.

      Maar Thailand heet pas sinds enige decennia Thailand… Dus we moeten het eigenlijk over de Siamese keuken hebben…

      Ik kan de pepers niet waarderen als smaakmaker. Hooguit in minieme hoeveelheden. Ik weet dat ik niet de enige ben die daar zo over denk. Ik zie het meer als aantasting van de smaak 🙂

  9. ສະຫວັນດີ Roger ເວົ້າຂຶ້ນ

    In de meeste toeristische restaurants (en ook in ons thuisland) is het Thais eten aangepast aan de smaak van de westerlingen, ga je daarbuiten dan vind je de echte Thaise keuken waar de gerechten wel meestal erg heet (pet) kunnen zijn. Als je nu in zo’n restaurant gaat eten en je ziet op de menukaart iets dat je wel wil, vraag dan “mai pet khaa”. Als jouw man het vraagt, zegt ie: “mai pet kap”. Dan doen ze er geen chillie bij, mijn vrouw vraagt dat altijd voor mij en het is dan ook nooit pet. Als het dan toch eens pet opgediend wordt geef je het dan maar terug of leg je die kleine hete duveltjes gewoon opzij, zo simpel is het. Als je dan toch ’n gerecht te pakken hebt die naar jouw smaak te heet is, drink daar dan geen bier of wijn bij, maar eet rijst. Bier of wijn versterkt nog de pittige smaak 😉

    • Andre ເວົ້າຂຶ້ນ

      als het te heet is,kun je het beste een slokje kokosmelk nemen,is het meteen over

  10. ດຽວກັນ ເວົ້າຂຶ້ນ

    en tenzij de pepers een allergische reactie oproepen, kun je natuurlijk ook jezelf gewoon aanleren om pittig te eten. Begin eens met een theelepeltje sambal in de soep. Beetje tabasco saus door je salade.
    Voer het steeds verder op.

    Nu kun je genieten zoals een Thai geniet 🙂
    Vaak genoeg meegemaakt dat de kok(in) uit de keuken kwam om te zien wie toch die rare farang was die wel spicy thai food kon verdragen 🙂

    • Jan ເວົ້າຂຶ້ນ

      Aanleren om pittig te eten? Je kan ook gewoon kiezen om het gerecht te proeven zoals het bedoeld is. Of -hooguit- de natuurlijke smaak iets te versterken; maar de smaak hoeft wat mij betreft niet te worden “omgegooid”. Ik weet dat anderen daar vaak anders over denken. Maar ik zie het nut niet.

      Ik zie wel vaker in Azie en ook elders dat een gerecht vaak wordt overgoten met chilisaus of tomatensaus….. Zonde vind ik.

  11. Andre ເວົ້າຂຶ້ນ

    Ik zal aan mijn thaise vrienden hier vragen of ze recepten hebben,als ik ze heb zet ik ze wel online ! Groet; Andre Maijers/Den Helder/ Holland

    • Christina ເວົ້າຂຶ້ນ

      Hartelijk bedankt voor al jullie fijne reacties. We hopen met december weer te gaan en zullen zeker gaan proberen wat meer dingen van de Thaise keuken te proeven.

  12. jenny ເວົ້າຂຶ້ນ

    padthai, kip met cashewnoten en ananas,rundsvlees met oestersaus en als niet zeker bent, zeg je no chilli
    🙂


ອອກຄໍາເຫັນ

Thailandblog.nl ໃຊ້ cookies

ເວັບໄຊທ໌ຂອງພວກເຮົາເຮັດວຽກທີ່ດີທີ່ສຸດຂໍຂອບໃຈກັບ cookies. ວິທີນີ້ພວກເຮົາສາມາດຈື່ຈໍາການຕັ້ງຄ່າຂອງທ່ານ, ເຮັດໃຫ້ທ່ານສະເຫນີສ່ວນບຸກຄົນແລະທ່ານຊ່ວຍພວກເຮົາປັບປຸງຄຸນນະພາບຂອງເວັບໄຊທ໌. ອ່ານເພີ່ມເຕີມ

ແມ່ນແລ້ວ, ຂ້ອຍຕ້ອງການເວັບໄຊທ໌ທີ່ດີ