ຄໍາຖາມຜູ້ອ່ານ: ເອົາອາຫານແຊ່ແຂງໄປປະເທດໄທ

ໂດຍ​ການ​ສົ່ງ​ຂໍ້​ຄວາມ​
Geplaatst ໃນ ຄໍາຖາມຜູ້ອ່ານ
Tags​:
ມິຖຸນາ 11 2018

ທ່ານຜູ້ອ່ານທີ່ຮັກແພງ,

Heeft er iemand ervaring met het invriezen van producten met stikstof? Ik wil zo’n 15 kg aan diepvriesproducten meenemen naar Thailand.

Waar en hoe kan ik dit doen?

Alvast mijn dank voor de reacties.

Greeting,

Quillaume

21 reacties op “Lezersvraag: Diepvriesproducten meenemen naar Thailand”

  1. ໂຣຣີ ເວົ້າຂຶ້ນ

    Wat is er nu eenvoudiger dan even je betreffende luchtvaartmaatschappij te bellen.

    Ja is mogelijk in gesloten tempex dozen. Is gewoon speciale vracht.

    https://www.coolpack.nl/nl/koelverpakkingen/eps-piepschuim-dozen

    Als er voedsel in gaat rekening houden met de wetten waar je heen gaat. Niet alles mag mee.

  2. Koen ເວົ້າຂຶ້ນ

    Ik heb onlangs diepvriesproducten meegenomen in een coolbag met tussenin een aantal vrieselementen en dat is aardig gelukt. Producten waren niet meer op -18°C maar ok. Alles wel opvoorhand in de vriezer aan -30°C geplaatst voor vertrek incluis de tas. In valies beter nog eens verpakken met plastiek en een handdoek, anders loop je het risico dat de heleboel nat wordt vanwege condens.

  3. Theo van boomel ເວົ້າຂຶ້ນ

    Beste. Invriezer,heel slim om dit te doen.heb zelf meermaals gedaan.ivm pesticieden
    Je moet wel geluk hebben bij de douane,anders ben je 15kg lichter.
    ປະສົບຜົນ ສຳ ເລັດ
    ເທໂອ.

  4. Hans de Jong ເວົ້າຂຶ້ນ

    Ik denk dat je veel beter een grote polystyreenbox gevuld met CO2 (koolzuur) ijs mee kan nemen. Vloeibare stikstof – althans in de cabine – kan mogelijk riskant zijn omdat het het zuurstofgehalte terugdringt. Je moet bovendien een kostbaar dewarvat hebben anders is jouw stikstof zo verdampt. Kassa! CO2 verdampt ook maar dat gaat heel langzaam. Ik heb op die manier jaren geleden plantenmateriaal naar de USA meegenomen en dat ging goed. De officiele papieren moeten wel in orde zijn anders kun je lastige problemen met de douane krijgen.

  5. Jack S ເວົ້າຂຶ້ນ

    Als jij diepvriesproducten mee wilt nemen en je wilt ze gekoeld houden met stikstof, zul je dat aan de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt moeten melden. Er is meldingsplicht en ook een beperking, die ik helaas niet meer weet, want ik ben al bijna zes jaar geleden gestopt met werken…
    15 kilo is niet weinig. Maar wanneer je verder niet veel bagage hebt, kun je ze wel lange tijd koel houden in isolerend verpakkingsmateriaal..

    • Jack S ເວົ້າຂຶ້ນ

      Verzuimd te melden dat ik stopte met werken als steward voor een grote luchtvaartmaatschappij en dat het steevast een van de vragen van onze jaarlijkse emergency tests was…

  6. l. ຂະຫນາດຕ່ໍາ ເວົ້າຂຶ້ນ

    Om welke produkten gaat het dat ze werkelijk niet in Thailand zouden hebben?
    Zelfs medicijnen zijn voorhanden tenzij die niet ingevoerd mogen worden!

    • ຣູດ ເວົ້າຂຶ້ນ

      Als u een beetje vertraging hebt onderweg, zijn uw producten waarschijnlijk ook niet meer van dezelfde kwaliteit als in Nederland.

  7. ດິກ ເວົ້າຂຶ້ນ

    Als je er een oplossing voor kunt vinden en je 15 kg probleemloos kunt meenemen, dan ben je ogenschijnlijk klaar. Je voert 15 kg aan producten in , douane kan zeer moeilijk doen.
    Maar goed dat is de gok? In ieder geval succes gewenst en een goed verblijf in Thailand.

  8. Harry Roman ເວົ້າຂຶ້ນ

    Heel erg geïnteresseerd in een oplossing, al is het de andere kant uit.
    Toen ik in Thailand vroeg, of ik zo’n doos met diepvries spullen in “droogijs” mee mocht nemen, was het antwoord: “No Way “! Geen gasvorming in de ruimbagage bij passagierstoestellen.
    In stikstof = vriespunt -211 C ? Dan is het wel een beetje heel erg koud en duur. In neem aan in CO2-ijs ( = droogijs, -78C, wees voorzichtig, trekt zo blaren, dus thermohandschoenen aan ! ) zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Droogijs

    Vervolgens krijg je het “circus” bij de douane, m.n. fytosanitaire papieren…

    IK denk daarom de boel goed in te vriezen, in een koelbox, wat gewoon “waterijs’ erbij ( ev. op het vliegveld bij de supermarkt bijkopen) en rennen.

    hromijn ຢູ່ຈຸດ casema nl

  9. Kevin ເວົ້າຂຶ້ນ

    Wat wilt u eigenlijk diep gevroren mee nemen ? Er is hier van alles en nog wat te koop als het er op aan komt nog meer dan in Nederland.

  10. ຈັນລາວ ເວົ້າຂຶ້ນ

    Ik heb begrepen dat het niet mogelijk is. Mij is. verteld dat het dan met droogijs zou moeten e. dan zou het een vliegtuig niet in mogen. Mij werd de bus aangeraden ( Vientiane _ Savannakhet) maar voor AMS natuurlijk geen optie

  11. Adam van Vliet ເວົ້າຂຶ້ນ

    Hallo Quilleaumr,
    Ik raad je aan om nate vragen bij Hoek Loos in Schiedam omdat die stikstof leveren aan bedrijven die dat doen in een vriestunnel. Wellicht is er zo een bij jou in de buurt. Trouwens je bedoelt toch in NL?
    Anders doe je hetzelfde in Th dus navragen bij een bedrijf die industrielle gassen levert.

  12. ໂຕສເກ ເວົ້າຂຶ້ນ

    Heb geen ervaring met stikstof, lijkt mij alleen toepasbaar in een laboratorium.
    Als het de bedoeling is diepvriesproducten mee te nemen welke in Thailand weer de vriezer in gaan of binnen een paar dagen worden geconsumeerd heb ik wel wat tips.
    allereerst goed diepvriezen – 25 , vervolgens goed inpakken in alufolie en een dikke laag kranten of pakpapier eromheen. blijft zo tot wel 24 uur bevroren is mijn ervaring. Wil je de periode verlengen dan zou je droog ijs of koolzuursneeuw in het pakket kunnen toevoegen. Is verkrijgbaar bij sommige viswinkels en zijn doorgaans blokjes zo groot als een pakje sigaretten.
    Als het frikandellen zijn houd ik me aanbevolen,
    ສຸກ6

  13. John Hendriks ເວົ້າຂຶ້ນ

    Ik nam vanuit nederland altijd een paar ingevroren Amsterdamsche osseworsten mee, per stuk verpakt in een plastic zak, dan in krant gewikkeld waarom heen aluminium folie en tenslotte pakpapier.
    De worsten stopte ik dan, vlak voor vertrek naar Schiphol, tussen kleding in mijn koffer. Verder natuurlijk een assortiment van Nederlandse kazen in stevig plastic vacuum verpakt.
    De koffer gaat uiteraard in het ruim waar het niet bepaald warm is. Na aankomst thuis bleken de worsten altijd nog half bevroren en gingen dan onmiddellijk de vriezer in. De harde kazen blijven verpakt in een temperatuur van +2 graden C, maanden lang goed..

    • JCB ເວົ້າຂຶ້ນ

      Zo doe ik het ook

      NB Ik vries de kaas ook nog in.

      • ໂຣຣີ ເວົ້າຂຶ້ນ

        Edammer en leidse kaas ligt gewoon bij de Big C in Pattaya Klang.
        Oh nederlandse kaas doet van jong naar oud in Nederland van een 9 tot 11, 10 tot 13 en 10 tot 14 euro per kilo.
        Verder jong, jong belegen, belegen, oud, zeer oude kaas is een tijdstraject. Kas rijpt op een graad of 15 tot 18.
        Kaas moet je niet invriezen.
        Ik stuur regelmatig kaas naar indonesie gewoon per EMS post.
        ບໍ່ມີບັນຫາ.
        Kaas NIET invriezen aub. De smaak loopt heel hard terug en na ontdooien heb je of leer of pap.

  14. ອາພາດເມັນຊັ້ນສູງ ເວົ້າຂຶ້ນ

    Ik heb net weer frikandellen meegenomen. Gewoon vanuit de vriezer in kranten gewikkeld en albert heijn aluminium tas tusse mijn kleren. Komen bevroren aan in Pattaya. Wel een directe vlucht. Baggage blijft redelijk koel tijdens de vlucht.


ອອກຄໍາເຫັນ

Thailandblog.nl ໃຊ້ cookies

ເວັບໄຊທ໌ຂອງພວກເຮົາເຮັດວຽກທີ່ດີທີ່ສຸດຂໍຂອບໃຈກັບ cookies. ວິທີນີ້ພວກເຮົາສາມາດຈື່ຈໍາການຕັ້ງຄ່າຂອງທ່ານ, ເຮັດໃຫ້ທ່ານສະເຫນີສ່ວນບຸກຄົນແລະທ່ານຊ່ວຍພວກເຮົາປັບປຸງຄຸນນະພາບຂອງເວັບໄຊທ໌. ອ່ານເພີ່ມເຕີມ

ແມ່ນແລ້ວ, ຂ້ອຍຕ້ອງການເວັບໄຊທ໌ທີ່ດີ