Thai culinae clarus orbis est. Fercula habent lautum saporem, recentia medicamenta, alunt et valent.

Alterum iucundum notam acetabula Thai est quod facile ad te fac. Christophorus Vercammen, expat in Chiang Mai Belga, aliquot receptacula nobis misit quae domi etiam parare potes.

Medicamenta in foro Belgico et Batavica praesto sunt. Hoc problema expatre in Thailandia esse non debet. Est etiam vilissimum.

Chilisoep met Kumara

ingredientia:

  • 1,5 l kippenbouillon
  • II caules lemongrass
  • 1,5 theelepel gedroogd citroengras(te weken)
  • 3 verse rode chilipepers gehalveerd
  • 10 schijfjes verse gember
  • 5 tot 6 korianderplantjes (wortels wassen en blaadjes afhalen en fijnsnijden)
  • een grote kumara (zoete aardappel)
  • I tablespoon Thai liquamen
  • 185 ml kokosmelk.

Praeparatio methodi:
Breng in een ruime pan de bouillon met het citroengras, de chilipepers, gember en de korianderwortels op een matig vuur aan de kook. Voeg de Kumara toe, in blokjes van 2 cm en laat het geheel zonder deksel 15 minuten zachtjes koken.

Verwijder het citroengras, de gember en de korianderwortels. Laat de soep iets afkoelen en pureer vervolgens in de keukenmachine of blender. Schenk de soep weer in een schone pan en roer er 125 ml van de kokosmelk en de vissaus door. Laat 4 minuten al roerend koken op een matig vuurtje en roer 2/3 van de achtergehouden korianderblaadjes door de soep.

Dien de soep op in kommen, gegarneerd met wat kokosmelk en de rest van de korianderblaadjes.

Tip:
Als er geen plantjes met wortel beschikbaar is gebruik dan de stelen van de koriander.


Tamarindegarnalen uit de wok

ingredientia:

  • 2 eetlepels tamarinde pasta
  • CCCL g aquae
  • II tablespoons oleum vegetabile
  • 3 stengels fijngehakt citroengras
  • 2 verse fijngehakte rode chilipepers
  • 500 gr middelgrote garnalen
  • 2 groene (onrijpe) mango geschild in plakjes
  • 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • II tablespoons calcis suci

Praeparatio:
Schep de tamarinde pasta in een kommetje water en laat dit ongeveer 20 minuten staan. Giet de pasta af, bewaar het vocht, zeef het en zet apart.Verhit olie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Voeg er citroengras en chilipepers aan toe en roerbak 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak 2 minuten tot ze van kleur veranderen.

Voeg de mango, koriander, suiker, limoensap en tamarindevocht aan toe. Roerbak circa 5 minuten tot de garnalen gaar zijn.

Tip:
Citroengras kan je ook vervangen door fijngehakte limoenschil.


Kip in oestersaus

ingredientia:

  • I tablespoon oleum vegetabile
  • 500 gr kipfilet in dobbelsteentjes
  • 4 verse groene chilipepers (in stukjes van 1 cm)
  • II crustae gingiberi
  • 90ml oestersaus
  • I teaspoon tenebris soy condimentum
  • ½ theelepel suiker
  • teaspoon sal
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 lente uitjes(in diagonale stukjes)2 eetlepels koriander fijngehakt

Praeparatio:
Verhit olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en voeg de kip, chilipepers en gember aan toe en roerbak 3 tot 4 minuten tot de kip goudbruin is.
Roer er de sojasaus, suiker, knoflook en het zout door en roerbak nog eens 4 minuten. Strooi er de lente uitjes en koriander over het gerecht en meteen serveren.

Tip:
Je kan ook versgemalen chilipepers uit potjes gebruiken en sojasaus vervangen door Maggi.

Nulla at aliquam quam.


Leave a comment

Thailandblog.nl utitur crustula

Nostra website crustulorum optime gratias agit. Hoc modo commemorare valemus occasus tuos, offerimus tibi personalem et adiuvas nos emendare qualitatem loci. Read more

Etiam, website bonum volo