Elu üksiku Farangina džunglis: Isaani viibimise lõpp

Lung Addie poolt
Postitatud Elades Tais
Sildid:
24 veebruar 2018

Pärast äsja ehitatud veetoru lekke üllatust olid nii C&A kui ka Lung Addie sunnitud veel mõnda aega Nong Ki Lekisse jääma. Väike muudatus programmis, aga oleme väga paindlikud, eriti mis puudutab ajalist pühendumist.

De herstelling van het lek was geen probleem op zich, we hadden tenslotte alles reeds de vorige dag besproken en de bespreking is reeds de helft van het werk. De uitvoering ervan was reeds voor de middag klaar en deze keer geen lekken meer te bespeuren. Overmorgen zou de elektriciteitsmaatschappij de elektriciteit komen aansluiten maar daar moest Lung addie niet bij aanwezig zijn, alles lag klaar en het enige wat er achteraf moest gedaan worden was de hoofdschakelaar aanzetten. De installatie had reeds onder spanning gestaan en daar waren geen verassingen aan de oppervlakte gekomen.

Doordat we pas rond de middag konden vetrekken zullen we wel op een slecht tijdstip Bangkok bereiken, dus we konden ons reeds voorbereiden op zwaar verkeer op de ring rond Bangkok, 17 uur is nu niet precies de beste tijd om daar aan te komen, doch geen andere keuze. Het valt uiteindelijk veel beter mee dan eerst gedacht. Geen enkele keer stilstaand verkeer gehad, enkel wat vertraagd verkeer, dus eigenlijk niets om over te klagen. Op de Brusselse ring gaat het meestal slechter.

We willen een tussenstop met overnachting maken in Hua Hin. Dan kan Lung addie een vroegere buur uit Belgie ontmoeten, lekker gaan eten in het Belgisch restaurant “Bij Phillippe” en een pint gaan drinken bij Wan. Rond 19 uur waren we aan de Moo Ban waar mijn vriend Erwin woont. In deze Moo Baan is ook een hotel waar we kunnen overnachten en vooral, dit alles is op amper een km van de plaatsen die Lung addie die avond nog wil aandoen. Had reeds lang genoeg aan het stuur van de wagen gezeten zodat het voor hem welletjes was.

Zoals steeds was het diner bij Phillippe uitstekend. Zijn Vlaamse carbonaden (voor de Nederlanders: draadjesvlees), klaargemaakt in bruin bier, zijn echt overheerlijk. Lung addie bereidt dit zelf ook, maar elkeen heeft zijn eigen typische smaak en deze van Phillippe bevalt Lung addie echt wel.

Erwin en Lung addie wilden natuurlijk de pint bij Wan niet overslaan. C&A verkozen te gaan slapen, maar de Belgen wilden nog even gezellig keuvelen bij een goede pint. Het werd uiteindelijk wel een grote pint want het liep langer uit dan oorspronkelijk voorzien. Ik zal het uur van landing maar niet vermelden wat dit tijdstip is een beetje afhankelijk van de bron of de persoon die het tijdstip heeft vastgesteld.

Alleszins, de volgende dag, alweer wat later dan eerst gepland, doch dat zijn we intussen reeds gewend, terug naar de homestay in Pathiu, Chumphon, terug bij de katjes Joe en Chiba ….

Was een nuttig verblijf in Isaan, nu zal het wel enkele maanden duren alvoor Lung addie er zal terugkeren, het wordt stillaan zomer en dan verkiest hij de ‘koelte’ van de zee en de palmplantage.

3 reacties op “Leven als single Farang in de Jungle: Einde Isaans verblijf”

  1. Luc Vlieghe ütleb üles

    Kopsu Addie,

    Waar is dat Belgisch restaurant in Hua Hin ?

    Aitäh toredate lugude eest.

    Lugupidamisega,

    Luc

    • kopsu lisand ütleb üles

      dat is op de grote verbindingsweg tussen de hoofdweg welke door Hua Hin gaat en de weg die rond Hua Hin gaat … ik geloof dat het de 3218 is. Is heel gemakkelijk te vinden. Als je uit Hua Hin komt ligt het langs de rechterkant van deze weg. Het restaurant staat wel een beetje, een 100m, van de weg af.

    • Khan Peeter ütleb üles

      Even Googlen en je weet het, zo gemakkelijk:
      Philippe Belgian Restaurant  
      Adres: 3218 Tambon Hin Lek Fai, Amphoe Hua Hin, Chang Wat Prachuap Khiri Khan 77110, Thailand

      Website bezoeken kan ook: We are situated 5 km west from the city center. On the Pala-U Road 600 meters after the Artist Village, betweenLa Vallee Light and La Vallee Ville.

      Kaart: http://www.philippehuahin.com/contact.html


Jäta kommentaar

Thailandblog.nl kasutab küpsiseid

Meie veebisait töötab kõige paremini tänu küpsistele. Nii jätame meelde teie seaded, teeme teile personaalse pakkumise ja aitate meil parandada veebisaidi kvaliteeti. Loe edasi

Jah, ma tahan head veebisaiti