Seigiau Thai ar gyfer y cartref (rhan 4)

Trwy Neges a Gyflwynwyd
Geplaatst yn Bwyd a diod
Tags: , , ,
17 2016 Gorffennaf

Mae bwyd Thai yn fyd-enwog. Mae gan y prydau flas mireinio, cynhwysion ffres, maent yn faethlon ac yn iach.

Nodwedd bleserus arall o seigiau Thai yw eu bod yn hawdd eu gwneud eich hun. Anfonodd Chris Vercammen, alltud o Wlad Belg yn Chiang Mai, nifer o ryseitiau atom y gallwch chi hefyd eu paratoi gartref.

Mae'r cynhwysion ar gael mewn archfarchnadoedd Iseldiroedd a Gwlad Belg. Ni ddylai hyn fod yn broblem i alltudion yng Ngwlad Thai. Mae hefyd yn rhad iawn.

Chilisoep met Kumara

Cynhwysion:

  • 1,5 l kippenbouillon
  • 3 goesyn o lemonwellt
  • 1,5 theelepel gedroogd citroengras(te weken)
  • 3 verse rode chilipepers gehalveerd
  • 10 sleisen o sinsir ffres
  • 5 tot 6 korianderplantjes (wortels wassen en blaadjes afhalen en fijnsnijden)
  • een grote kumara (zoete aardappel)
  • 1 llwy fwrdd Thai saws pysgod
  • 185 ml kokosmelk.

Dull paratoi:
Breng in een ruime pan de bouillon met het citroengras, de chilipepers, gember en de korianderwortels op een matig vuur aan de kook. Voeg de Kumara toe, in blokjes van 2 cm en laat het geheel zonder deksel 15 minuten zachtjes koken.

Verwijder het citroengras, de gember en de korianderwortels. Laat de soep iets afkoelen en pureer vervolgens in de keukenmachine of blender. Schenk de soep weer in een schone pan en roer er 125 ml van de kokosmelk en de vissaus door. Laat 4 minuten al roerend koken op een matig vuurtje en roer 2/3 van de achtergehouden korianderblaadjes door de soep.

Dien de soep op in kommen, gegarneerd met wat kokosmelk en de rest van de korianderblaadjes.

Tip:
Als er geen plantjes met wortel beschikbaar is gebruik dan de stelen van de koriander.


Tamarindegarnalen uit de wok

Cynhwysion:

  • 2 eetlepels tamarinde pasta
  • 125 ml dŵr
  • 2 llwy fwrdd o olew llysiau
  • 3 stengels fijngehakt citroengras
  • 2 verse fijngehakte rode chilipepers
  • 500 gr middelgrote garnalen
  • 2 groene (onrijpe) mango geschild in plakjes
  • 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 2 lwy fwrdd o siwgr brown
  • 2 lwy fwrdd o sudd lemwn

Paratoi:
Schep de tamarinde pasta in een kommetje water en laat dit ongeveer 20 minuten staan. Giet de pasta af, bewaar het vocht, zeef het en zet apart.Verhit olie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Voeg er citroengras en chilipepers aan toe en roerbak 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak 2 minuten tot ze van kleur veranderen.

Voeg de mango, koriander, suiker, limoensap en tamarindevocht aan toe. Roerbak circa 5 minuten tot de garnalen gaar zijn.

Tip:
Citroengras kan je ook vervangen door fijngehakte limoenschil.


Kip in oestersaus

Cynhwysion:

  • 2,5 llwy fwrdd o olew llysiau
  • 500 gr kipfilet in dobbelsteentjes
  • 4 verse groene chilipepers (in stukjes van 1 cm)
  • 3 sleisen o sinsir
  • 90ml oestersaus
  • 1 llwy de o saws soi tywyll
  • ½ llwy de o siwgr
  • ½ llwy de o halen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 lente uitjes(in diagonale stukjes)2 eetlepels koriander fijngehakt

Paratoi:
Verhit olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en voeg de kip, chilipepers en gember aan toe en roerbak 3 tot 4 minuten tot de kip goudbruin is.
Roer er de sojasaus, suiker, knoflook en het zout door en roerbak nog eens 4 minuten. Strooi er de lente uitjes en koriander over het gerecht en meteen serveren.

Tip:
Je kan ook versgemalen chilipepers uit potjes gebruiken en sojasaus vervangen door Maggi.

Nid oes unrhyw sylwadau yn bosibl.


Gadewch sylw

Mae Thailandblog.nl yn defnyddio cwcis

Mae ein gwefan yn gweithio orau diolch i gwcis. Fel hyn gallwn gofio eich gosodiadau, gwneud cynnig personol i chi a'ch helpu ni i wella ansawdd y wefan. Darllenwch fwy

Ydw, rydw i eisiau gwefan dda