prydau Thai (2)

Trwy Neges a Gyflwynwyd
Geplaatst yn Bwyd a diod
Tags:
3 2016 Gorffennaf

Wederom enkele heerlijk Thai gerechten die gemakkelijk thuis te maken zijn. Met dank aan Chris Vercammen uit Chiang Mai.

Groene kipcurry

Cynhwysion:

  • 200 gr sperziebonen
  • 1 kg kippenpoten
  • 1 blik bamboescheuten
  • 2 eetlepels Thaise chili  pasta
  • Stengel citroengras
  • 1 eetlepel garnalenpasta
  • Bosje groene koriander

Paratoi:
Snijd het kippenvlees van de botten en doe dit in 6 dl water met een beetje zout en kook het ongeveer 15 minuten. Meng het kippenvlees met de chili pasta en laat dit 10 minuten intrekken. Zeef de bouillon, doe het gemarineerde kippenvlees erin en kook 10 minuten. Snij de lange sperziebonen in vieren en doe deze samen met de kleingesneden bamboescheuten, de garnalenpasta en het eveneens fijngesneden citroengras erbij en kook verder voor ongeveer 15 minuten. Als laatste bestrooi je dit met de fijngeknipte koriander.

Tip:
je kan ook eerst een volledige kip koken en dan ontbenen en de bouillon verder gebruiken.


Noedels met ananas en garnalen

Cynhwysion:

  • 400gr noedels
  • halve ananas
  • 200 garnalen
  • darn o wreiddyn sinsir
  • 4 ewin o garlleg
  • 3 chilipepers
  • 4 eetlepels citroensap
  • 3 lwy fwrdd o saws pysgod
  • 3 llwy fwrdd o siwgr
  • 50 gr gedroogde vis

Paratoi:
Week de noedels in warm water. Snipper de knoflook, de pepers en de geraspte gemberwortel en roerbak deze.Voeg nu de garnalen erbij en roerbak voor ongeveer 3 minuten.Voeg nu de rest van de ingrediënten erbij en verhit deze door en door. Serveer de noedels in voorverwarmde schaal en doe het garnalenmengsel er boven op.

Tip:
Garnalen kunnen vervangen worden door gedroogde garnalen en suiker door basterd- of palmsuiker.


Kokosbananen

Cynhwysion:

  • 4 bananen
  • 50 gr kokos
  • 50 gr paneermeel
  • 50 gram o flawd
  • 2 wy
  • 100 bruine suiker
  • 2 dl llaeth cnau coco

Paratoi:
Rol de bananen nadat de schil verwijderd is door de bloem. Meng paneermeel samen met de kokos. Klop 2 eieren los en rol de bananen door de eieren en  het kokos/paneermengsel. Frituur ze tot ze goudbruin zijn. Ondertussen los je de suiker op in een pan met dikke bodem en kook tot het karamel wordt. Voeg nu de kokosmelk toe en verhit tot de karamel is opgelost. Dit kan meerdere minuten in beslag nemen. Kook vervolgens de saus in tot hij mooi dik is en giet over de bananen.

Tip:
Kokos en paneermeel kan je vervangen door Tempura poeder dat aan te maken is met water of melk.


Groene currypasta

Cynhwysion:

  • 50 gr groene pepers
  • 2 sialot
  • 2 goesyn o lemonwellt
  • 2 stukje gemberwortel
  • 2 citroenbladeren
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1 llwy de o siwgr
  • 1 eetlepel garnalenpasta
  • 2 ewin o garlleg
  • 3 lwy fwrdd o olew

Paratoi:
De sjalotjes, knoflook en de gemberwortel fijnsnipperen. Nu alles in de keukenmachine pureren.

Tip:
Te bewaren in glazen bokaal in de koelkast of plastic zakjes luchtdicht toe te lassen.
Gerecht is te verwerken in meerder Thaise schotels.

Nid oes unrhyw sylwadau yn bosibl.


Gadewch sylw

Mae Thailandblog.nl yn defnyddio cwcis

Mae ein gwefan yn gweithio orau diolch i gwcis. Fel hyn gallwn gofio eich gosodiadau, gwneud cynnig personol i chi a'ch helpu ni i wella ansawdd y wefan. Darllenwch fwy

Ydw, rydw i eisiau gwefan dda