Thai AirAsia promoot direct overstappen Bangkok

Wegens de aanhoudende Thaise onrusten is de budget maatschappij Thai AirAsia in een reclamecampagne een andere weg ingeslagen: ze doen er alles aan dat de reiziger niet Bangkok in hoeft. Verder benadrukt de campagne alle andere bestemmingen in Thailand.

AirAsia heeft een Fly-Through service op Bangkok’s Don Mueang airport. Koffers worden van de ene vlucht naar de andere gebracht. Voor de meeste maatschappijen een normale service, maar voor een low-cost carrier niet. Andere voordelen zijn dat de passagier niet door de imigratie hoeft. AirAsia is in 2013 begonnen met deze service en biedt het nu op 6 vliegvelden aan. In Bangkok sinds 1 december.

AirAsia ziet een behoorlijke daling van reizigers op vlucht naar Bangkok. Vanuit China zo’n 30% en vanuit Indochina 15%. Ook andere maatschappijen zien een daling van passagiers. Vluchten naar de andere Thaise bestemmingen zien amper een verandering.

Thai AirAsia gaat dit jaar A320′s toevoegen aan de vloot en verwacht 13 miljoen passagiers te vervoeren. Dit is 20-25% meer dan vorig jaar. De gemiddelde bezetting ligt op 85%

Bron: Redactie upinthesky

No votes yet.

2 gedachten over “Thai AirAsia promoot direct overstappen Bangkok

  1. Vanmiddag geprobeerd een directe vlucht van Chiang rai naar Hua hin te boeken.Niet mogelijk,je moet eerst naar Bangkok en daar weer overstappen naan Hua hin.Dan ben je nog ik weet niet hoelang onderweg.Waarom maakt men dat niet mogelijk?

  2. Dat kan kloppen er is alleen maar een vlucht van Bangkok naar Hua hin vice versa, 2 maal per dag.
    Luchthaven is ook te klein om grotere vliegtuigen te laten landen.

Reacties zijn gesloten.