Luchthaven Schiphol vraagt het publiek om niet naar de terminal te komen als dat niet echt noodzakelijk is. De luchthaven richt haar boodschap vooral op bezoekers passagiers wegbrengen of ophalen. Zo wil de luchthaven drukte in de vertrek- en aankomsthal voorkomen.

Schiphol zegt: “Haal je iemand op of zet je iemand af op Schiphol? Loop niet met reizigers mee naar binnen of buiten, alleen als dit niet anders kan.” #staysafe en: “Voor je eigen veiligheid en die van iedereen op Schiphol: houd 1,5 meter afstand van elkaar. Sta je in een rij? Zet dan je koffer ruim voor je neer om ruimte vrij te houden. Bij de ticketbalies, incheckbalies, transferbalies en aankomstposten is met tape of afscheidingslint aangegeven wat 1,5 meter is, zodat je hier rekening mee kunt houden. Elke vlucht krijgt een aparte bagageband zodat je genoeg afstand kunt houden bij het ophalen van je bagage.”

Overigens gaat de luchthaven niet op slot. Het inchecken wordt beperkt tot Vertrek 2 en een deel Vertrek 3. Achter de securitycontrole blijven Lounge 1 en Lounge 2 open. Daarnaast blijven de D- en E-pier nog in gebruik voor passagiersvluchten.

Bron: Luchthaven Schiphol

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Schiphol vraagt ophalers en wegbrengers uit de terminal te blijven”

 1. Daniel VL zegt op

  Elke vlucht krijgt een aparte bagageband zodat je genoeg afstand kunt houden bij het ophalen van je bagage.”
  Op Zaventem was het Dinsdag ieder voor zich 1.50 werd door velen niet toegepast wel tot bij de pas controle bij bagage zeker niet toegepast.velen wilden snel weg en stonden bijna op de band anderen die iets achteruit stonden moesten zich tussen de eersten dringen omdat ik hoop niet ziek te worden heb ik mijn bagage maar laten rondjes draaien tot ik als laatste mijn gerief kon nemen. Beseffen de mensen niet dat men vecht met het leven. Op de vlucht van emirates vele Nederlanders en andere buitenlanders. Mondmaskers, slechts weinigen.

 2. chris zegt op

  Ik snap het woord ‘drukte’ niet zo goed. Er is zowat niemand die nog met het vliegtuig reist of kan reizen.

 3. Annet zegt op

  Nou die drukte snap ik wel. Ik snap de maatregel.
  Afgelopen zaterdag haalden wij onze dochter op, reisde met een grote Boeing ?a380 dubbeldekker en er kwamen veel afhalers.
  Ook Eva Air kreeg dezelfde uitgang toegewezen op dat moment toegewezen.
  Je probeerde 1,5 meter afstand te houden, maar als je weg moest lopen nadat je elkaar getroffen had, moest je toch tussen de wachtenden door lopen.

  • Ingrid zegt op

   Wij kwamen zaterdag met de vlucht van EVA terug naar Amsterdam. Ik vond het echt schandalig hoe wij ons met onze koffers ons tussen de afhalers incl. spandoeken moesten door worstelen. En niemand die ook maar iets ruimte maakte. Onbegrijpelijk hoe iedereen opeen gepakt stond te wachten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website