De redactie van Thailandblog post regelmatig vliegticketaanbiedingen van verschillende maatschappijen. Wij gunnen onze lezers natuurlijk een voordeeltje.

Eén van onze lezers, Frans van Stokkem, maakte daar dankbaar gebruik van. Na een aanbieding op Thailandblog te hebben gelezen boekte hij bij Etihad een retourticket Bangkok voor de prijs van 467 euro. Wij vroegen hem zijn ervaringen te delen met de andere lezers. Frans hield zijn woord en stuurde ons vandaag zijn vliegervaringen:

 “Inchecken ging prima ik had iets aan overgewicht maar daar werd niet moeilijk overgedaan, even wat gewinkeld en daarna naar de Gate, ik wil altijd een stoel aan het gangpad en dat was ook geregeld. Bij binnenkomst van het toestel direct naar mijn plekkie en zat vrij vooraan en ik bofte want er zat niemand naast me. Moderne stoelen met van alles er op en d’r aan.

De bediening eten e.d. vond ik prima geregeld en van goede smaakvolle kwaliteit. Regelmatig kwamen de dames langs met drankjes etc. Aangekomen in Abu Dhabi moest ik twee en een halfuur wachten, deze waren echter snel om. Overgestapt op een ander toestel naar Bangkok, wel dezelfde zitplaats, dus prima. En weer geluk niemand naast me. Service en eten wederom goed.

Op een gegeven moment was ik even in slaap gevallen, maar werd alweer snel wakker. Meteen stond er een stewardess naast me om te vragen of ik een andere stoel wilde hebben. Ze vertelde mij dat er iets verder achterin een hele lege rij was waar ik lang uit kon gaan liggen. Nou dat was natuurlijk een prima aanbod. Na twee en een halve week in Thailand te zijn geweest wederom naar huis. Inchecken ging weer goed alles prima geregeld. Op tijd weggevlogen en weer niemand naast mij. In Abu Dhabi wederom twee en een halfuur wachten, daar na naar Düsseldorf, alles verliep keurig op tijd enz.

Ik vind het een prima maatschappij om mee te vliegen en zou het zo weer doen, alleen Düsseldorf zou ik anders doen, ik moest daar drie en half uur wachten op de trein die mij 19 euro gekost heeft (mijn eigen schuld, maar was het goedkoopste kaartje). Op het vliegveld is niets te beleven en op het station ook niet, echt flexibel ben je niet vanwege je bagage. Ik vlieg gemiddeld twee keer per jaar naar Thailand, als ik cijfers zou moeten geven zeg ik nu na deze ervaring 1 Etihad, 2 Eva, 3 China, 4 KLM. Maar verhalen over andere toestellen (Air Berlin etc) of als haringen in een ton nee het is mij niet overkomen, ik vond het TOP.

Dit was mijn ervaring, doe ermee wat je wil.”

Frans, bedankt voor je verslag.

No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Een Etihad ticket voor 467 euro: Vliegervaring van een Thailandblog lezer”

 1. Nynke zegt op

  Bedankt voor het delen van je ervaring! Begin februari vlieg ik met Etihad naar Bangkok (voor stage). Had ook een goede deal gevonden, 473 euro voor een retourtje en vlieg dan half juli weer retour.
  Fijn om te lezen dat alles goed geregeld is bij deze maatschappij!

 2. Joep zegt op

  Ik ben blij met je verslag, ik heb deze deal namelijk voor mijn ouders geboekt. Dankzij de melding van deze deal namen mijn ouders het besluit om toch naar mijn bruiloft te komen in Thailand. Voor mezelf had ik al eerder een duurdere vlucht geboekt bij Emirates.

  Hopelijk ervaren mijn ouders de reis ook positief.

  Thailandblog bedankt voor het melden& Frans bedankt voor het verslag,mvg.Joep.

 3. didier zegt op

  Dusseldorf anders doen = een nachtje dusseldorf doen en de stad usseldorf bezoeken ?

  Hoe is de situatie luchthaven tov treinstation ?? zijn die verbonden of heb je daarvoor een taxi of bus nodig. Dacht eerder dat het bahnhof meer in centrum lag en de luchthaven erbuiten.

  • top martin zegt op

   Je kunt met de internationale trein tot Düsseldorf of Dortmund rijden. Dan overstappen in de S-Bahn met bestemming -Fluhafen-. Daar stap je over de luchthaven zweefbaan en voor dat je het bemerkt ben in de vertrekhal. Als Ethaid-Emirates klant is het treinkaartje gratis bij je tickett, geldig vanaf het eerste Duitse station op jouw traject Nederland-Düsseldorf luchthaven. Moet je wel bij de tickett bestelling opgeven. Ik vlieg vaak Düsseldorf vooral op de weg naar Europa. Start in BKK 01:55 en uitstappen in DÜS dezelfde dag om 12:50 inkl. het overstappen in Dubai. Kosten € 586,-. voor het tickett + de trein. Dat krijg ik in Nederland niet klaar voor die prijs. top rebell.

 4. Mark zegt op

  Afgelopen juni 2013 heb ik ook gevlogen met Eithad, met een korte tussenstop (2 uur) op hun thuisbasis Abu Dhabi.

  Ook met een terugreis op Düsseldorf (met Air Berlin, tussenstop 2,5 uur) voor datzelfde bedrag 467 euro.

  Geen vertragingen met opstijgen en de reis aan boord was goed verzorgd en het eten prima.

  Alleen met inchecken op Schiphol bleek dat ik reeds had ingechecked, zo vertelde de dame aan de incheckbalie me (?) dus ik begon te twijfelen? Hoe kan dat dacht ik, heb ik per ongeluk met de seat selection , on line inchecken gedaan?

  Maar het bleek dat iemand anders op mijn naam had ingechecked…Dit kostte wel enige tijd om te herstellen in het systeem (20 minuten wachten aan de balie) zij begreep niet hoe dit kon (ik trachtte dit misverstand nog wel uit te buiten met een upgrade, tevergeefs…)

  Met mijn terugreis, inchecken op Vliegveld Bangkok (Suvarnabhumi) kon de incheckbalie mij nog geen boarding pas geven voor Abu Dhabi..vanwege een storing in hun computer (Etihad) dus ik zou bij de overstap een boarding pas ophalen. Geen probleem verzekerden ze me.

  Op het vliegveld van Abu Dhabi bleek ik echter niet de enige zonder boarding pas…De hele ruimte voor de bali, ik denk ongeveer 100 mensen moesten ook een boarding pas hebben…Het was warm…want de airco bleek onvoldoende

  Dus ik heb ongeveer 3 kwartier in de rij gestaan….(ook enkele mensen die voordrongen door aan de zijkant van de rij te komen, zogenaamd iets aan de medewerkers te vragen om vervolgens stoicijns te blijven staan..)

  In Dusseldorf ben ik opgehaald door familie, het is 165 km naar mijn huis (1 uur en 3 kwartier met de auto) dus goed te doen.

  Ik weet niet of ik het de volgende keer weer zou doen (als deze open jaw constructie met Eithad zou blijven bestaan). Het vliegveld van Abu Dhabi heeft niet voldoende zitplaatsen waar je even kan uitrusten, het is er te warm want de airco is onvoldoende. En het personeel werkt er te traag.

  • Khun Peter zegt op

   @ Mark. Het blijft altijd een lastige keuze. Laten wij even er van uitgaan dat je 100 euro kan besparen met een overstap. Dan is dat 50 euro per vlucht bij een retour. Wanneer ik een tickets kan kopen voor 600 of 650 euro is de verleiding toch groot om voor een rechtstreekse vlucht te kiezen. Dan maar een avondje minder stappen om het te compenseren.

   • Mark zegt op

    @ khun Peter, heb je ook gelijk in, ik heb voor december dit jaar een rechtstreekse vlucht met KLM geboekt, 695, euro (actieweken KLM). Maar ik bezuinig liever in Nederland om het verschil te compenseren dan in Thailand 🙂

 5. Marc v vliet zegt op

  Het is net wat jezelf wil,al die omslachtige toestanden voor een heel klein prijsverschil.
  Hoelang ben je onderweg 20uur? Zelf heb ik net geboekt voor 679 bij Eva ,retour eind
  December. Mijn voordeel is dat ik maar 20 min van Schiphol woon.

  Mvg,

  Marc

 6. pat zegt op

  ik heb geboekt verleden week ..423 euro…overstap 2,5 uurtjes wachten , etihad met vertrek amsterdam en terug dusseldorf;Ik woon wel aan snelweg en ben op 1 3/4 uur zowel in amsterdam als in dusseldorf.Dus niet slecht zou ik zeggen.

  • top martin zegt op

   Kun je ons aub. voor de volledigheid mededelen op welke datums jij dan vliegt ? Nu al dank voor je informatie. top martin

   • Hans K zegt op

    Hoi Martin,

    Ik wilde hetzelfde boeken voor 15-11-2013 en 12-07-2014, bij etihad, waren de goedkoopste tickets weg om 19.00 uur per 12-10. Nu kijk ik nogmaals op de 13e op 1.50 uur kost die 535,00.

    Heb ondertussen geboekt bij Turkish Airlines voor 544,00, wel iets duurder maar betere tijden. Die hebben nu promo als je boekt voor 31-10. Is ook 2 uur tussenlanding.

    Misschien kun je deze info gebruiken, ik hen geen ervaring met T.A.

    Vlieg ook liefst met Eva, maar bij langer dan 3 maand tussenperiode word me dat veels te duur, helaas.

  • top martin zegt op

   Dan ga ik er maar van uit, dat € 423,- retour DÜS-BKK een tip foutje is en het € 483,- zijn moet ?.
   Dat nl. nog goedkoper zijn als prijzen die de ongeliefde Mahan Air een tijjdje vanaf DÜS via Teheran aangeboden heeft. Ongeliefd omdat dze club een tijdlang niet mocht landen op Europeese luchthavens. Reden; slecht onderhoud en dus gevaarlijke vleigtuigen. top martin

 7. steve zegt op

  Oei, Klm geef je maar een 4, zo teleurstellend dan? Ik vlieg binnenkort met klm.

 8. Frans zegt op

  Beste medelezers,

  Wat betreft mijn reiservaring met Ethiad voor de één doe ermee wat je wil, voor de ander misschien bruikbaar. Wat betreft verbinding tussen luchthaven en station, er is een sky train welke bij de prijs van het treinkaartje is inbegrepen let wel op dat je een kaartje koopt van af de luchthaven (via internet Hi Speed) Antwoord op Didier, ik had een trein genomen de goedkoopste en moest 3 en half uur wachten, je bent best moe vanwege tijdverschil, en dan die klapper van temperatuur verschil er bovenop is niet prettig. Er rijden regelmatig treinen vanuit Dusseldorf naar Amsterdam waar ik woon, en had met een half uurtje wachten al weg gekund, dus dat zal ik evt. volgende keer zeker doen. Ook zal ik proberen om de volgende keer Dusseldorf- Bangkok en Bangkok Amsterdam te nemen, al je eenmaal op de terug reis bent wil je toch snel naar huis (althans ik wel). Steve KLM maar een 4 ik bedoel dus de vierde keuze.

  Frans van Stokkem

 9. Ronny zegt op

  Het is inderdaad wat je zelf wilt.Mijn persoonlijke ervaringen zijn dat Thai airways de beste prijs kwaliteit zijn voor rond de 700€ rechtsreekse vlucht en prima service.Etihad ook goed maar soms lange wachttijden tussenlanding.China nooit meer wegens te kleine zitplaatsen(ben zelf 1,88m groot) en service die niet echt goed is .Eva Air is goed als men de duurdere klasse neemt ruime zitplaatsen maar het prijskaartje rond 900€.Laatste keren steeds van Brussel vertrokken en aangekomen nooit problemen gehad.Dat kan ik van Schiphol niet zeggen,steeds controle en discussies inverband namaak artikelen ,hoop dat deze heren in de toekomst betere opleiding krijgen inverband namaak,na vertoon van aankoopfacturen altijd in orde maar op verlof kan men toch niet steeds hele boekhouding meenemen.

  • Mathias zegt op

   @ Beste Ronny,

   Kunt u even duidelijk zijn over welke China u hier negatieve gedachten hebt, zou wel zo fair zijn voor de maatschappij als voor de Thailand bloggers die een besluit moeten nemen met wie ze willen vliegen.

   Ik vlieg namelijk heel veel met Air China en kan mij daar niet vinden in uw kritiek( ontbijt wel waardeloos als star alliance lid )

   Ik neem dus ook aan dat u China Airlines bedoeld?

   • Ronny zegt op

    Inderdaad ik bedoel China Airlines tussenafstand van de stoelen te klein ,als de passagier voor u de stoel in slaapstand zet kan men niet meer normaal zitten.Meestal ga ik naar Thailand half april tot half mei of november tot begin december .

 10. mertens zegt op

  Moderator: uw reactie is onleesbaar gebruik punten en hoofdletters.

 11. michiel zegt op

  Heb 4 weken gelden KLM geboekt voor € 480,00 via klm.be is incl. thalys trein vanaf Antwerpen die je wel moet nemen. vertrek is eind oktober .

  Vorig jaar zelfde periode ook maar iets van €500,00 betaald.

  Doorslag gevend voor ons : 1 de prijs 2 rechtstreekse vlucht.

  Zouden we meer moeten betalen dan kies ik toch eerder voor Eva Emirates of Ethihad

  Die 777-300 van de klm is echt een kippenhok 3-4-3 indeling , vliegen nu de 777-200 3-3-3
  heen en terug . Iets meer ruimte in de cabine naar mijn gevoel . Service vind ik altijd wel gewoon OK. Bovenstaande airlines zijn denk ik beter op dat gebied.

  China Airlines 3 keer mee gevlogen naar BKK was eerst altijd best goed op het oude 747 toestel na zonder schermpjes . Alleen laatste keer in 2011 vond ik de service gezakt naar het vriespunt . Mini plastic bekertjes met wat cola enz . werdt duidelijk bespaard op alles. En na ook echt goed ziek te worden tijdens de retour vlucht , wat ze totaal niet interesseerde . Hoeft China voor mij niet zo direkt meer.

 12. Henk zegt op

  Goed verslag Frans.
  Dusseldorf anders doen, heb ik toen ook bedacht, toen ik eens met Mahan Air naar TH ging.
  Het treinkaartje voor Dusseldorf – Rotterdam koop je vantevoren. Dan weet je wel de dag en de tijd. Maar stel dat je vertraging hebt? Hoeveel uur vertraging schat je? Ik heb 2 uur vertraging ingeschat. Dat was best lang.

  Die internationale treinen merkte ik toen, daar boek je een kaartje waarbij je een plek in een bepaalde wagon en een bepaalde stoel zit. Net als in TH dus. Maar op de terug weg zat er dus iemand op mijn stoel.
  En toen bleek dat we beide door het systeem op die stoel waren geboekt.
  Toevallig kwam iemand langs voor een soort van enquete, maar die ging daar niet over zei. Met andere woorden, was te ingewikkeld voor haar.

 13. Daniel zegt op

  Vanaf Zaventem zijn de verbindingen met Etihad doorgaans slecht, lange tussenstops en te laat in Bangkok. Ik moet door naar Chiang Mai en hoop steeds in BKK aan te komen voor 14h. Ik wens ook geen hele dag in de oververhitte kuchthaven van Abu Dhabi te wachten of de nacht door te brengen.
  Zaventem is naar mijn oordeel vervallen tot een regionale luchthaven.

 14. richard zegt op

  Nu voor 406 euro naar Bangkok, wachttijden zijn erg kort 1.5 uur op de heenweg en 2.5 uur op de terugweg. boeken tot 22 oktober. Etihad blijft verbazen !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website