Sneller en gemakkelijk door de beveiligingscontroles in Schiphol

Op Schiphol is afgelopen week de eerste van vijf nieuwe centrale beveiligingsdoorgangen in gebruik genomen. De nieuwe controlepunten bieden de reiziger meer comfort en privacy.

Reizigers naar Schengenlanden kunnen nu als eerste kennismaken met deze beveiligingscontroles: “Schiphol Security Service”.

Nieuw zijn de (grotere) bakjes voor de scanner die geautomatiseerd aangeboden worden en de poortjes gaan open als je de boardingpass aanbiedt. Ook is het mogelijk om reizigers die meer tijd nodig hebben te passeren.

In 2015 gaat Schiphol volledig over op het centrale beveiligingsconcept. Er komen nieuwe centrale controlepunten in de plaats van de beveiligingscontroles aan de gates. Reizigers hoeven op Schiphol straks nog maar één keer een beveiligingscontrole te ondergaan. De luchthaven beschikt dan in totaal over drie controlepunten voor vertrekkende en twee voor transfererende passagiers. Naast het bieden van meer comfort anticipeert Schiphol hiermee tevens op de groei van de luchtvaart, toekomstige wet- en regelgeving en nieuwe technologische ontwikkelingen.

No votes yet.

5 gedachten over “Sneller en gemakkelijk door de beveiligingscontroles in Schiphol

  1. Een forse operatie, want dit concept van centrale controlepunten brengt kennelijk ook een scheiding van inkomende en uitgaande passagiers met zich mee en dat vereist nogal wat bouwkundige maatregelen

  2. Schiphol is druk aan het vernieuwen en dat is een goede zaak. Je moet je klanten voor blijven met kritiek. Alleen jammer dat ze niet een goedkope vluchten terminal bouwen aan de andere kant van de A4.

  3. Sneller door de douane? Ik merk dat het steeds langzamer gaat. In eerste instantie hoefde alleen de laptop en tablet appart door de x Ray. De laatste keer moesten zelfs alle laad kabels enzo uit de handbagage.
    De irritatie wordt steeds groter, de wachtrij steeds langer terwijl de zeer onvriendelijke security steeds arrogante wordt. Ze vergeten dat de reizigers uiteindelijk hun salaris betalen. Ik probeer zo veel mogelijk via Duitsland te reizen. Ook de prijzen op bv Frankfurt zijn normaal.

    • Henk, de douane heeft met de betreffende controles niets, maar dan ook niets te maken.

  4. Te weinig info; hoeveel poortjes per controle punt? nu is het al grote chaos bij het boarding proces laatse keer met Emirates dikke rij en zeker half uur wachten.

    Maar oke zal me laten verassen hopelijk positief

Reacties zijn gesloten.