Visum voor Thailand: Verlenging verblijf na verlopen visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
28 april 2019

Beste Ronny,

Ik heb op dit moment een Non Immigrant O visum dat geldig is tot 3 oktober 2019. Ik kom een paar dagen daarvoor het land binnen via Bangkok en zal dan een stempel in mijn paspoort krijgen voor een verblijf van 90 dagen. Dus eind december zal ik iets moeten ondernemen om nog langer te mogen blijven.

Kan ik bij immigratie een gewone verlenging aanvragen van 30 dagen of 60 dagen? Ik wil geen jaarverlenging aanvragen op dit moment. Maar ik zou pas in maart 2020 terug naar NL willen zodoende moet ik ongeveer 2,5 maand verlengen.

Afgelopen winter deed ik een borderrun naar Myanmar en kreeg dan een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen. Dat lukt met dit visum nu natuurlijk niet meer omdat het verlopen is na 3 oktober. Of kan ik in september een nieuw visum Non Immigrant O aanvragen in Den Haag voordat ik naar Thailand kom, terwijl het oude visum nog een tijdje geldig is?

Wat is de handigste manier om tot ruim 5 maanden in Thailand te verblijven?

Groet,

Ferdinand


Beste Ferdinand,

1. Neen, je zal normaal geen verlenging bij immigratie bekomen voor 60 of 90 dagen op een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant “O” visum.

2. Wat je kan doen is bij het einde van de 90 dagen periode een “borderrun” op basis van “Visa Exemption” maken.

Je bekomt dan 30 dagen “Visa Exemption” bij terug binnenkomst en die kan je wel verlengen met 30 dagen bij immigratie. Na die 60 dagen kan je dat nog eens herhalen indien je wil. Bedenk dat een “Visa Exemption” slecht 2 x keer op jaarbasis kan, maar gezien de periode dat je nodig hebt en het tijdstip mag dat geen probleem zijn.

3. Een ambassade of consulaat zal normaal geen nieuw visum uitreiken als je nog een geldig visum in je paspoort hebt. Maar je kan natuurlijk altijd vragen om een nieuw Non-immigrant “O” Multiple entry te bekomen. Gezien de geldigheidsduur van je huidige visum staan ze het misschien wel toe.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website