Beste Ronny,

Een eis voor het bekomen van een non immigrant O-A visum is de gezondheidsverklaring. Ik heb bij mijn huisarts hierover gevraagd en deze kan deze niet ondertekenen omdat hij niet over de “gereedschappen” beschikt.

Waar kan ik zo een verklaring laten ondertekenen? Als dit in een ziekenhuis moet worden onderzocht kost dit een vermogen denk ik.

Groet,

Max


Beste Max

Daar kan ik jammer genoeg geen antwoord op geven.

Toen ik in een ver verleden voor een Non-immigrant “O-A” ging, vroeg ik aan de dokter om die verklaring te onderteken en daar had hij geen probleem mee.

Misschien zijn er lezers die met hetzelfde probleem kampen en er een oplossing voor gevonden hebben.

We horen het dan wel.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

 

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Visum voor Thailand: Gezondheidsverklaring voor non immigrant O-A visum”

 1. Chris van het dorpje zegt op

  Ik had het al twee keer nodig voor de rijbewijs
  en gewon van de doctor gekregen .
  Misschien naar een andere doctor gaan ?

  • RonnyLatYa zegt op

   Het gaat over het aanvragen van een Non-immigrant “O-A” visum.
   Je moet daarvoor een bewijs voorleggen dat je niet lijdt aan Lepra, Tuberculose, Elefantiasis, Drugverslaving of Derde stap van Syfilis.

   Denk dat dit wel wat anders is dan een verklaring dat je geschikt bent om te rijden in Thailand.

 2. Ruud zegt op

  Beste Max. Je geeft zelf het antwoord al. Download de het standaard medical certificate van de Thaise immigratie dienst. Ga naar een ziekenhuis. Laat de tests doen en laat het document invullen. Ben je Nederlander dan moet het document daarna bij het ministerie van volksgezondheid gelegaliseerd worden. Dat betekent dat men het BIG nummer controleerd. Aan de hand van dit nummer wordt gecontroleerd of de persoon die het document heeft ingevuld en ondertekend heeft arts is. In België zal wellicht een soortgelijke procedure gevolgd moeten worden. Wat de kosten zijn weet ik niet.

 3. Khun john zegt op

  Mijn huisarts had hier geen probleem mee, hij kent mijn dossier,maar dit is al enkele jaren terug,misschien dat de wetten ondertussen veranderd zijn,
  Zou zeggen ga naar een andere huisarts die het misschien wel wil ondertekenen,
  Groet Jan

 4. Karel van der Bijl zegt op

  Vandaag bij Immigration Office Koh Samui mijn Extention of Stay (Non Immigrant A-O) aangevraagd en ontvangen … een uitgebreider verslag volgt een deze dagen … 1 van de stukken die ingeleverd moest worden, is de Medical Certificate …
  # Daartoe bezocht ik eerst het Government Koh Phangan Hospital … zij kunnen die inderdaad leveren voor het totaalbedrag van THB 2.890 met de mededeling dat dit het verplichte stuk zou zijn voor de Immigration Office; de volgende zaken worden onderzocht en de kosten zijn als volgt opgebouwd > Hospital Charge 500 + Doctor Fee 500 + X-Ray 660 + TPHA (late syphilis) 300 + Filariasis 180 + Amphetamine 450 + Marijuana 300
  # Daarna ging ik langs bij het Bandon International Hospital Koh Phangan (met ook een vestiging op Koh Samui); bij binnenkomst werd mij de vraag gesteld of ik de eenvoudige of uitgebreide wilde; ik koos voor de eenvoudige voor de prijs van THB 250 in totaal; binnen 15 minuten stond ik met het gewenste papiertje weer buiten en vandaag werd deze – eenvoudige – door Immigration Office Koh Samui zonder verdere een op- of aanmerkingen geaccepteerd …
  PS de inhoud van het aan mij door Bandon verstrekte Certificate komt overeen met de door Ruud hierboven genoemde Download standaard medical certificate van de Thaise immigratie dienst … Legalisering van het document bij het ministerie van volksgezondheid – NL’er zijnde – is door Immigration Samui niet ter sprake gebracht.

  • Joop zegt op

   Beste Karel, dank voor je info en je goede tip.

   • RonnyLatYa zegt op

    En hoe ga je dat halen in Thailand ? Eventjes vliegtuig nemen ?
    En wordt het dan aanvaard in de Thaise ambassade in Den Haag ?

  • RonnyLatYa zegt op

   Een extension of stay is geen Non-immigrant O-A.
   Je verlengd enkel je verblijfsperiode en met welk visum die verblijfsperiode bekomen is, is onbelangrijk.

  • RonnyLatYa zegt op

   Een extension of stay is geen Non-immigrant O-A.
   Je verlengt enkel je verblijfsperiode en met welk visum die verblijfsperiode bekomen is, is onbelangrijk.

 5. RuudB zegt op

  Vul het originele Thaise formulier in, en ga ermee naar je huisarts. Leg die man/vrouw uit dat het gaat om een handtekening en praktijkstempel. Handtekening en stempel zijn nodig vanwege de legalisatie via CIBG en MinBUZA. Het is absoluut niet nodig dat er onderzoeken, bloedafnames, X-rai en/of MRI-scans worden gedaan. Jouw huisarts weet heus wel dat je niet lijdende bent aan Lepra, Tuberculose, Elefantitis, HIV, Heroine-addiction dan wel aan Syfillis. Thailand houdt van formulieren, stempels, handtekeningen en het in stand houden van een enorme bureaucratie. Gewoon het spelletje meespelen. Het kan niet anders.
  Mijn huisarts doet niet moeilijk, en in Thailand heb ik een dergelijk formulier laten tekenen en stempelen voor 300 baht bij een arts in een lokale straatkliniek. Hij pakte mijn pols even vast, hield een stethoscoop boven mijn navel, en klaar was Kees, pardon RuudB.
  Niet zo moeilijk doen, en een beetje inventief wezen. Thailand heeft een dergelijke houding het liefst.

 6. Marius zegt op

  Bedankt allemaal.
  Ik ga nog een keer naar mijn huisarts.

 7. fred zegt op

  Hier een voorbeeld. Je vindt het op internet. Mijn huisarts vult dit altijd in.

  http://www.thaiconsulatela.org/pdf/medical_certificate.pdf


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website