Thailand visumvraag: OA-visum om te zetten naar O-Visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
31 december 2019

Beste Ronny,

Ik ben voornemens om mijn OA-visum om te zetten naar O-Visum. Dit in verband met het niet hoeven voldoen aan de verplichte ziektekostenverzekering.

Ik ben een kerngezonde man van 62 jaar met geen enkel gezondheidsprobleem. Om die reden wil ik bij eventuele ziekenhuisopname alles zelf financieren. Heb ik het juist als ik de volgende stappen daartoe onderneem?

Heb onlangs wederom een jaarverlening op basis van Retirement verkregen tot september 2020. Als ik nu in augustus 2020 Thailand kortstondig verlaat en vervolgens ook weer per vliegtuig naar Thailand terugkeer krijg ik bij aankomst op het vliegveld een Visa Exemption voor 30 dagen. Dit kan ik vervolgens omzetten naar een NON-O visum bij de immigratie. Met dien verstande dat er nog minstens 15 dagen verblijf resten van het Visa Exemption. Ik krijg dan eerst een verblijf van maximaal 90 dagen. Deze 90 dagen kan ik vervolgens verlengen met een verblijfsperiode van 1 jaar op basis van Retirement Visa.

Is mijn bovenstaande beschrijving correct?

Alvast bedankt voor jouw reactie.

Groeten,

Jan


Beste Jan,

Ja, je beschrijving is correct.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website