Thailand visumvraag: Aantonen dat je over eenziektekostenverzekering beschikt?

Beste Ronny,

Mogelijk is deze vraag voor meerdere mensen relevant. Ik heb van enkele mensen gehoord dat recent een nieuwe regel is ingevoerd voor mensen die in Thailand wonen. Zij moeten vanaf nu aantonen dat zij over een voor Thailand geldende ziektekostenverzekering hebben.

Nederlanders die in Thailand wonen kunnen geen Nederlandse verzekering hebben en mensen vanaf 75 jaar kunnen in Thailand niet of nauwelijks een verzekering afsluiten en/of betalen.

Klopt dit verhaal? En zo ja, hoe moeten mensen vanaf 75 dit oplossen?

Groet,

Hans


Beste Hans,

Deze vraag is nu al enkel weken aan bod hier op het blog.

Die regel geldt enkel voor zij die vanaf 31 oktober 2019 een Non-immigrant O-A visum aanvragen in een Thaise Ambassade, of zij die vanaf 31 oktober 2019 een verlenging vragen van een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O-A visum.

Voor diegene die een verlenging van een verblijfsperiode vragen, bekomen met een Non-immigrant O-A dat aangevraagd werd voor 31 oktober 2019, zal het van het lokaal immigratiekantoor afhangen of zij al dan niet een ziekteverzekering moeten voorleggen.

Indien u niet verzekerd kan worden, door leeftijd of wat ook, is een oplossing over te schakelen op een Non-immigrant “O” visum en via dat visum uw “Retirement” verlenging aan te vragen, of uw verlenging te vragen op basis van Thaise kinderen of huwelijk. Hiervoor is geen ziekteverzekering nodig.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

 

No votes yet.