Thailand visavraag Nr 212/20: Bewijs early retirement

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: , ,
26 december 2020

Vraagsteller: Gerard

Mijn eerste aanvraag voor CoE is geweigerd door Thaise ambassade in Den Haag. Ondanks ik een Non-0 visum op basis van retirement heb gekregen bij het consulaat in Amsterdam wordt er bewijs gevraagd voor early retirement. Ik heb al jaren een maandelijkse uitkering gebaseerd op een gouden handdruk.

Heeft iemand ervaring met het bewijzen van early retirement?


Reactie RonnyLatYa

Misschien een bewijs van je vroegere werkgever, of wie het ook mag uitbetalen, dat je maandelijks een uitkering krijgt?

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Thailand visavraag Nr 212/20: Bewijs early retirement”

 1. Leo zegt op

  beste Gerard
  Je zult ongetwijfeld een brief hebben (laatste werkgever?), waar eea in is bevestigd. Laten vertalen door een geautoriseerd buro en als bewijs 3 maanden bankoverschrijving. Lijkt me toch voldoende bewijs?

 2. Erwin zegt op

  Hetzelfde bewijs dat je bij de visumaanvraag hebt gegeven voor je (early) retirement nogmaals aanleveren bij de COE aanvraag. Dat werd bij mijn aanvraag geaccepteerd.

  • Gerard zegt op

   Beste Erwin,

   Ik heb de financiële gegevens van de afgelopen 2 maanden aangeleverd en deze is geaccepteerd.

   Bedankt voor je antwoord.

   Groet,

   Gerard.

 3. Gerbrand zegt op

  Ik zit ook in die situatie, mocht op 50 jarige leeftijd de organisatie (vrijwillig) verlaten met een regeling.
  Te weinig voor NL, voldoende voor in TH te leven.
  Maar dat is geen pensioen, dus verblijf nu op basis van huwelijk.

 4. Johan zegt op

  1,5 jaar geleden mijn non-immigrant O verkregen in Essen in Duitsland op basis van voldoende geld op de bank. Geen pensioenuitkering. Ik zit nu in Thailand, en heb geen idee hoe nu voor een COE in aanmerking te komen zonder bewijs van pensioeninkomen.

  • adje zegt op

   Waarom heb je COE nodig als je al in Thailand bent?

   • RonnyLatYa zegt op

    Hij laat ook enkel weten dat hij geen idee heeft hoe er aan te komen 😉

 5. Willem zegt op

  Het hoeft niet speciaal pensioen te zijn. Ik heb geen pensioen maar krijg sinds mijn 58e levensjaar een uitkering op basis van functioneel leeftijdsontslag. Het scheelt misschien wel dat de uitvoerder de ABP is. Mijn pensioen krijg ik over 5 jaar en mijn AOW over 7 jaren. Ik heb bij de initiele aanvraag van de NON O een brief van de ABP toegevoegd waarbij mijn maandelijkse uitkering bevestigd werd. 4 weken geleden moest ik voor de asnvraag CoE ook mijn financien weer aantonen ondanks een geldige jaarverlenging en reentry permit. Toen de laatste loonstrook en een bankafschrift van de laatste 6 loon bijboekingen toegevoegd. Ik zit nu weer in Thailand.

 6. Sjaak zegt op

  Zorg dat je een bankrekening hebt met een bedrag van 800.000 Bht of iets meer. Dan heb je geen problemen meer imdat je ook aan de eisen voldoet. En deze rekening alleen gebruiken voor de visum aanvraag en geen geld opnemen of afhalen, dan zijn er geen vragen meer. Je antwoord is altijd ik heb nog een rekening welke ik gebruik om van te leven en waar het geld op binnen komt. Dit is geen informatie voor de aanvraag van je visum. En je verteld niet alles


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website