Thailand visavraag Nr 189/20: Non-immigrant O-A

Vraagsteller: Daniel

Ik ben Belg en verblijf momenteel in Belgie. Ik beschik over een non O visum (retirement) en re-entry permit, geldig tot eind januari 2021. Omdat de info op de website van de Thaise ambassade Brussel soms dubbelzinnig is, heb ik hen per e-mail gevraagd of ik met mijn visum een CoE kan aanvragen, dan wel een eerst een OA visum dien te bekomen.

Hun antwoord:

“Please apply type 11 (non-imm OA),

The Ministry need 2 type for Health Insurances for retirement :

1 Certificate Health Insurances for Covid (mentioned period for 1 year, Medical costs 100,000 Euros

including COVID-19 very important!)

2. Certificate Health Insurances special for retirement (see attached)

outpatient benefit 40,000 baht/year inpatient benefit 400,000 baht/year period for one year … ”

Vermoedelijk bedoelen ze 100.000 dollar ipv euro.

De voorwaarden en nodige documenten voor het OA visum zijn verder terug te vinden op de website (ik zag trouwens op de website van de Thaise ambassade Stockholm, dat het non O visum daar wel kan gebruikt worden, en ook het STV kan aangevraagd worden omdat zij als Covid veilig worden gezien).

Mijn vraag : Het OA visum kan hier aangevraagd worden, maar verlenging kan enkel in Thailand. Hoe interpreteert men de financiële voorwaarden indien men een inkomen van minimaal 65000 bath wilt aantonen? Kan dit met een affidavit of eist men maandelijkse storting van dit bedrag op een Thaise rekening?

Mijn immigratiekantoor betreft Hua Hin, misschien zijn er lezers die ervaring hebben met de verlenging van een OA visum aldaar? Voor de verlenging van mijn non O gebruikte ik steeds een affidavit.

Bijkomend, zijn er lezers die recentelijk een OA visum hebben aangevraagd in Brussel en nog praktische tips hebben, wat was de doorlooptijd voor aanvraag visum en daarna COE online?

Alvast hartelijk dank voor antwoord en eventuele reacties.

Bij deze ook een bijzonder woord van dank aan RonnyLatYa voor zijn onvermoeibare inzet. Ik heb in het verleden al dikwijls met succes gebruik gemaakt van zijn visumdossier en tips alhier!


Reactie RonnyLatYa

1. Ook op de website van de Thaise ambassade in Den Haag kan je nu lezen dat men een Non-immigrant O Retired of Re-entry (verblijfsperiode Retired) aanvaardt.

Zie Information for non-Thai nationals planning to visit Thailand (during COVID-19 pandemic)

hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

Begrijp ook niet waarom de Thaise ambassade in Brussel het anders ziet, maar misschien komt er later nog een aanpassing want ze zijn tijdelijk gesloten tot 16 november.

2. Als men een Affidavit aanvaardt in Hua Hin zonder buitenlandse stortingen voor de verlenging van je verblijfsperiode bekomen met een O, dan zal men dat ook wel aanvaarden bij het verlengen van een verblijfsperiode bekomen met een O-A.

Denk er wel aan dat bij de verlenging van een O-A verblijfsperiode, je ook een nieuwe verzekering periode van een jaar met dekking van 40 000 Outpatient/400 000 Inpatient dient voor te leggen.

3. Als er lezers zijn die meer info/tips hebben over de O-A aanvraag in Brussel, de doorlooptijd voor aanvraag visum en daarna COE online, of verlenging O-A verblijfsperiode in Hua Hin, kunnen hier altijd op reageren.

Rating: 5.00/5. From 1 vote.

1 gedachte op “Thailand visavraag Nr 189/20: Non-immigrant O-A

 1. Ik heb iets dergeluijks meegemaakt met de ambassade in Parijs. Nauwelijks mogelijk om aan de voorwaarden te voldoen enmij werd aangeboden om een STV visa aan te vragem maar niet je Non O retirement visa laten verlengen.. Overigens zijn alle consulaten in Frankrijk gesloten.

  Bovendien kun je een STV visa NIET krijgen als je woont in Frankrijk en goed lezen of dat elders ook zo verlangd wordt.

  Overigens lijkt het ons dat alle anbassades in de wereld hun eigen regels vaststellen en dat komt overeen met de situatie in Thailand waar iedere baas (Governor enz) de regels aan hun wensen aanpassen.

  Ik denk dat het er op gaat lijken dat we niet eerder terug kunnen als NA HET VACCIN! Dat zit er dan wel aan te komen met meerdere leveranciers, dus laten we hopen dat het snel ter beschikking komt.

  Groeten,

  Aad van Vliet

Reacties zijn gesloten.