Thailand visavraag Nr 180/20: Ik wil naar Thailand, naar vrouw, dochter-en kleindochter

Vraagsteller: William

Ik heb de (meeste) lezersvragen gelezen en doorgespit, maar kan geen duidelijk antwoord op mijn vraag vinden. Misschien heb ik er overheen gekeken want er staan zoveel berichten in Thailandblog.

Mijn vraag: ik wil naar Thailand, naar vrouw, dochter en kleindochter! Maar, ik zie door de bomen het bos niet meer. Wie kan mij wegwijs maken in de doolhof en wirwar van regels en papieren om, in deze tijd naar Thailand te gaan?

Ik zal u zeer dankbaar wezen.


Reactie RonnyLatYa

Je moet volgen wat er op de website van de ambassade staat. Ga naar deze pagina op de website van de Thaise ambassade in Den Haag:

hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

Lees wat er op die pagina staat.

Om als getrouwde terug te keren naar je vrouw, dochter, kleindochter, klik je vervolgens op:

1. Non-Thai Spouse, Parents or Children of a Thai Citizen >> please click here for details. Dan kom je op deze pagina en je volgt de instructies die daar op staan:

image.mfa.go.th/mfa/0/SRBviAC5gs/COVID19/1_6_non_Thai_spouse_children_updated_121020.pdf

Heb je nog geen visum/re-entry dan zal je eerste een Non-immigrant O visum moeten aanvragen.

hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)

Misschien zijn er lezers die je nog wat details kunnen geven.

Rating: 4.20/5. From 5 votes.

15 gedachten over “Thailand visavraag Nr 180/20: Ik wil naar Thailand, naar vrouw, dochter-en kleindochter

 1. Ben U Belg of Nederlander ? Woont u officieel in Thailand of heeft U nog steeds uw domicilie in België of Nederland ? Heeft U al een visum met re-entry ja dan neen ?

  Zonder deze gegevens is het moeilijk om de juiste uitleg te geven.

  Alleszins zal U overal eerst moeten gaan voor het visum ( indien u nog geen hebt incl nog geldige re-entry) en pas als het visum is toegekend moet u het nodige ondernemen voor het bekomen van de COE;

  Alle uitleg over het imm non-o visum kan je terugvinden op de website van de ambassade. Een non-o kan in uw geval op basis van uw huwelijk ( B of TH) indien B wel internationale akte aanvragen bij de gemeente.
  Een non O-A kan ook op basis van uw pensioen maar is naar mijn mening veel omslachtiger.

  In België gaat alles op afspraak via coe@thaiembassy.be

  U mag nu zelf uw vlucht uitkiezen…..maar zal altijd 14 dagen in quarantaine moeten. De lijst van de hotels die hiervoor in aanmerking komen vindt U ook terug op de website van de ambassade.

  Teruggaan is mogelijk ……alleen het gaat stapje per stapje. Bent U gehuwd komt U in aanmerking om te mogen terugkeren zoveel is zeker.

  • Ik ben Nederlander en heb een retirement visum dat ‘loopt’ tot 27 maart 2021.

   Ben met de aanbevelingen en adviezen van Ronny bezig.

   Allen dank voor jullie advies.

   Vriendelijke groetjes,
   William.

  • Inde reacties lees ik dat er eerst een visum aangevraagd moet worden. Echter, ik ben ook met de Thaise ambassade in conclaaf en hun advies: eerst een COE, dit om te bepalen of je wel toestemming krijgt om Thailand binnen te komen en dan je visum aanvragen. Ik heb inmiddels mijn COE en mijn visumaanvraag is in behandeling.

   • Dat komt omdat ze aanvankelijk aangegeven hadden dan je bij het aanvragen van een CoE ook een visum moest voorleggen. Nadien hebben ze dat aangepast en hebben ze er de vermelding (please apply for the COE before applying for a visa) pas toegevoegd.
    Tenminste die vermelding staat er nu bij op de website van de Thaise ambassade in Den Haag.
    https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

    Op de website van de Thaise ambassade in Brussel staat wel degelijk dat je eerst een visum moet aanvragen indien je dat nog niet bezit

    4) Online Application process for Certificate of Entry (COE)

    4.1 ……………
    4.2 If you do not have a valid visa or re-entry permit, please make an appointment with the Embassy for your visa application first. The request for appointment must be made through e-mail: coe@thaiembassy.be The appointment is confirmed only when there is a confirmation e-mail from the Embassy. The application process takes at least 5-7 working days.
    If you already have a valid visa or re-entry permit, please go to 4.3
    4.3 …..
    4.4 ……
    https://www.thaiembassy.be/2020/07/09/application-for-certificate-of-entry-for-non-thai-nationals

    Je ziet het “same, same but different”…..

 2. Een vriend van mij,had alles uit handen gegeven aan een visum buro in Naaldwijk,ff googled voor het adres,hij komt a.s. Maandag naar Bangkok ,

 3. De meest eenvoudige, zekere en toch nodige weg is een afspraak maken met de ambassade.

  Daar dien je toch langs te gaan om in deze tijden een toelating te krijgen (visum) om in Thailand te komen.

  Het ambassadepersoneel helpt doeltreffend en je krijgt alle uitleg, info, hulp en de nodige documenten als je dossier compleet in orde is.

  Veel succes en prettige reis.
  Guy

 4. Als reactie op Ronny het volgende. Ik ben ook bezig met het regelen van een terugkeer en mijn non immigrant O visum is verlopen en dien een nieuwe aan te vragen. De procedure voor een Certificate of Entry is dat je de eerste aanmelding doet via de website welke de ambassade vermeldt en dan daar dan goedkeuring voor krijgt, Vervolgens regel je binnen een termijn van 15 dagen dan je ticket en quarantaine hotel en pas dan vraag je ook je visum aan, immers op de visumaanvraag vermeld je de datum wanneer je naar Thailand gaat en dat weet je pas als je het ticket hebt geboekt. Ik denk dat het deze volgorde is voor de visumaanvraag want het lijkt me dat de ambassade wil weten waarom je een visum aanvraagt en dat kun je het beste aantonen met de code die je krijgt bij de eerste aanmelding (digitaal) voor de COE en dan sta je immers geregistreerd bij de ambassade. Maar als iemand het echt weet dat je het reeds eerder aanvraagt dan dat je begint met de COE- procedure dan lijkt dit me welkom.

  • Nou ik heb het maar even opgezocht en het is zoals ik hierboven schrijf: eerst de COE beginnen en daarna de visumaanvraag.

   Hier de vertaalde tekst van de website van de ambassade:

   1. Niet-Thaise echtgenoot, ouders of kinderen van een Thaise burger >> klik hier voor meer informatie (vraag het COE aan voordat u een visum aanvraagt)

   • Om in aanmerking te komen voor een COE moet je een verzekering voorleggen de hotelreservatie en een vliegticket. Samen betekent dat toch al een aardig sommetje. Hotel in mijn geval bijna 50000 Baht en ticket 400 euro

    Dus jij zou dat al allemaal regelen zonder eerst zeker te zijn dat je in aanmerking komt zie toelating hebt om terug te keren. Of je in aanmerking komt weet je alleen als aan de visum vereisten zijn voldaan.

    Ik ben zelf teruggekeerd op basis van mijn huwelijk. Als het een Belgisch huwelijk betreft moet je een internationale huwelijksakte kunnen voorleggen ( verkrijgbaar bij je gemeente)Heb eerst gevraagd om een afspraak bij de ambassade in België. Die hebben me gevraagd (mail) of ik al dan niet in het bezit was van een visum. Gezien mijn re-entry was verlopen ben ik moeten gaan voor een nieuwe non imm-o . De ambassade heeft me laten weten alle documenten die ik moest in orde brengen en voorleggen om het visum te bekomen. Non imm-o . Paar documenten moeten scannen en opsturen naar mijn vrouw die dan op haar beurt ze moest tekenen en terugsturen per mail.

    https://www.thaiembassy.be/visa/

    Dan krijg je een afspraak. Al uw documenten worden nagekeken en als die in orde zijn krijg je een afspraak om al de documenten voor te leggen nodig voor de COE.

    Dan moet je dus een bevestiging hebben van je hotelreservatie ( betaald) en bevestiging van je vliegticket…..ook een bevestiging van je verzekering dat je gedekt bent voor covid 19 en gedurende 1 jaar. ( ben niet zeker of dat verplicht is voor 1 jaar)

    Reserveer je vlucht en hotel niet te snel want tussen de afspraak voor je aanvraag COE (ongeveer 1 week na aanvraag visum) en de dag je die COE mag gaan halen zit al snel bijna 2 weken.

    Vergeet ook niet dat je voor je vertrekt een test moet laten afnemen en een fit to fly attest moet laten invullen door een arts ( dat attest stuurt de ambassade je per PDF)
    Je mag je maar laten testen 72 uren voor vertrek en dat is wel degelijk uur van vertrek. Bijvoorbeeld vertrek je de vrijdag om 10 uur in de ochtend mag je je pas laten testen vanaf Dinsdag 10 uur in de ochtend.

    Zo is het verleden maand bij mij gegaan. Uiteraard verandert het bijna van dag tot dag tegenwoordig . Ik zie nu dat mensen die een Non imm O-A kunnen bekomen ook mogen terugkeren…..Dus dat is een bijkomende mogelijkheid.

    Weet ook dat je alleen een vlucht mag reserveren bij de maatschappijen aangegeven door de ambassade ( lijst vindt je op de website) Ook de lijst van de hotels waaruit je moet kiezen.

    Al bij al is het in mijn geval redelijk vlot verlopen. Het is een administratieve rompslomp en heb meer als één dag liggen stressen en nagelbijten. Maar er is geen alternatief.

    • Ja er staat op de website van de Thaise Ambassade in Den Haag dat je vooraf contact met hen opneemt.
     Van de website : “Als u aan alle vereisten voldoet om Thailand binnen te komen en u Thailand wilt binnenkomen, stuur dan uw verzoek en gegevens naar de ambassade op consular@thaiembassy.nl. ”

     En deze tekst staat nog een keer onderaan het formulier waarin de procedure aanvraag COE beschreven wordt

     Al met al loop je geen risico want:
     – vooraf contact met de ambassade
     – dan eerste aanvraag COE in het systeem met o.a. bewijs dat je verzekerd bent
     – dan na verkregen goedkeuring ga je op zoek naar ticket en boek je hotel en regel je een visum indien nodig en regel je andere zaken zoals afspraak coronatest en fit-to-fly verklaring

     Als je je vertrek een beetje ruim plant dan heb je overal genoeg tijd voor, bijvoorbeeld het visum kun je reeds direkt na de verkregen eerste goedkeuring COE aanvragen en dat zal toch wel in een paar dagen geregeld zijn lijkt me. En dan heb je nog meer dan een week om op zoek te gaan naar een ticket, nou het lijkt me dat je dat al eerder kunt bekijken zodat als het eenmaal zover is dat je je visum binnen hebt dan is je vliegboeking in een paar klikken klaar. Voorbereiding is het halve werk en je kunt toch zelf wel inschatten of je in aanmerking komt voor het visum of daar van tevoren overleggen met de ambassade mocht er iets niet duidelijk zijn.

   • Die aanvulling “(please apply for the COE before applying for a visa) hebben ze overal pas recent toegevoegd zie ik. Je kan het eigenlijk controleren want in toen ik mijn antwoord gaf op deze vraag heb ik de tekst gekopieerd zoals ze op de website stond.
    Maar tussen mijn antwoorden aan de vraagsteller en publicatie op het blog gaan dikwijls enkele dagen en ondertussen kan men de website aanpassen. Zoals hier blijkbaar is gebeurd.
    Er stond toen ik het antwoord gaf eerst
    “1. Non-Thai Spouse, Parents or Children of a Thai Citizen >> please click here for details.”
    en nu staat er
    “. Non-Thai Spouse, Parents or Children of a Thai Citizen >> please click here for details (please apply for the COE before applying for a visa)”

    Dat je eerst een ASQ en een vliegtuigticket moet regelen en dan het visum staat volgens mij nergens.
    Maar is ook geen probleem, want op het visumaanvraagformulier wordt niet gevraagd om een juiste vertrek datum
    Het gaat over een “Proposed date of arriving in Thailand”. Eigenlijk is dat meer een richtdatum van vertrek.

    https://image.mfa.go.th/mfa/0/SRBviAC5gs/migrate_directory/services-20180315-093549-736429.pdf

    Bovendien heeft je Non-immigrant O Single entry een geldigheidsperiode van 3 maand waardoor die juiste vertrekdatum niet echt zo belangrijk is. Tijd genoeg om binnen te komen.
    Mogelijk zal nu wel, gezien die tekst (please apply for the COE before applying for a visa), ook gevraagd worden om dat CoE 6 nummer getal in te vullen bij aanvraag van een visum. Denk meer om alles onder één dossiernummer samen te brengen en men later ook je visum eenvoudig kan toevoegen aan je CoE aanvraag.

   • Beste Ger-Korat ,
    Ik begrijp er niets van hoe kan je een COE aanvragen zonder visum? Ik ben 30 oktober naar thailand gevlogen en ik moest mijn re-entrie visum mailen voor dat ze er aan begonnen.
    Zoals ik al eerder aangaf het visum van een thai en Nederlander wordt door verschillende afdelling beoordeeld en daarna aan de ambasadeur ter goed keuring voor gelegd.

    • Beste NL TH, lees de reactie van Ronny en van mij hiervoor. het betreft de procedure voor een Non Immigrant O visum. Stap voor stap uitgelegd en men kan dan ook op de site van de ambassade kijken.

 5. Aan alle blog lezers.

  Dank voor jullie advies.

  Vriendelijke groet,
  William.

Reacties zijn gesloten.