Vraagsteller: Rob

Ik ben bezig met het verzamelen van alle documenten voor het verkrijgen van een Non Immigrant O-A Visum bij de Thaise ambassade in Den Haag. Een van de vereiste documenten is een officiële brief van de bank waar je klant bent die bevestigt dat je daar klant bent en dat je ook daadwerkelijk een bepaald bedrag per maand als inkomen op je rekening gestort krijgt.

Mijn bank is de SNS bank. Vandaag 5 oktober heb ik contact met hen gehad en zij vertelden mij dat een dergelijk soort brief NOOIT wordt afgegeven en dat zo’n brief bij hen ook onbekend is in de “standaardbrieven” naar klanten. Zij vertelden mij dat een uitgeprinte maand of maanden met daarop alle stortingen van inkomensverstrekkers moet volstaan. Bovendien ziet de Thaise ambassade dan het logo van de bank. Een kopie van de pinpas met daarop hetzelfde rekeningnummer maakt het compleet.

Graag zou ik ervaringen lezen van andere recente aanvragers van het Non Immigrant O-A visum die hetzelfde te horen kregen van hun bank. Of juist van banken die zo’n brief wel geven.


Reactie RonnyLatYa

Ik kan de bank ergens wel volgen. Ze kunnen niet bevestigen dat maandelijks een bepaald bedrag als inkomen wordt gestort. Wel dat er bedragen zijn gestort.

Wanneer je een maandelijks inkomen gebruikt moet je daarvan een bewijs opvragen bij de inkomensverstrekker(s) om het bedrag van inkomen te bewijzen.

Zie link “…or an income certificate (an original copy) with a monthly income…”

De bank kan dan wel een uitgeprinte versie met hun logo en ondertekend verstrekken dat bewijst dat dit bedrag of bedragen gestort werden op je rekening de laatste maand of maanden. Net zoals ze zeggen. Dat ondertekenen mag in dit geval dan normaal geen probleem zijn want bewijst niet dat dit je maandelijks inkomen is maar dat de print door hun werd uitgegeven. Ook je naam staat daar normaal op als rekeninghouder.

Anders is het wanneer je een bankbedrag zou gebruiken. De bank kan dan wel officieel verklaren en garanderen dat op de dag van opmaken van de verklaring er een bepaald bedrag op de rekening staat.

“- A copy of bank statement showing a deposit of the amount equal to and not less than 800,000 Baht…”

“- In the case of submitting a bank statement, a letter of guarantee from the bank (an original copy) is required.”

https://hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)?menu=5d81cce815e39c2eb8004f12

Maar misschien zijn er lezers die ervaring hebben bij het aanvragen van een Non-immigrant O-A in Den Haag en hun ervaring willen delen.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

21 reacties op “Thailand visavraag Nr 163/20: Non-immigrant O-A visum – Bankbewijs maandinkomen”

 1. Khun John zegt op

  Hallo Rob,

  Betreft het bewijs van inkomen, bij mijn aanvraag destijds (2016) heb ik een verklaring van geregistreerd inkomen aangevraagd bij centrale administratie belastingdienst en een pensioenspecificatie bij mijn pensioenfonds, deze laten vertalen in het Engels door een beëdigd vertaler die het dan laat legaliseren bij de rechtbank, deze documenten laten legaliseren bij het Ministerie van Buitenlandse zaken in Den Haag, ook door de Thaise Embassy werd alles nogmaals voorzien van een stempel, alle dokumenten werden door de Thaise Ambassade geaccepteerd, aan alles zijn natuurlijk wel kosten aan verbonden, weet niet meer wat mij de vertaling heeft gekost destijds,
  hoop dat u er iets aan heeft, veel succes,
  Jan

  • RonnyLatYa zegt op

   Van een bewijs van inkomen wordt niet gevraagd om het te vertalen en legaliseren.

   Dat het op eigen initiatief gebeurt moet ieder voor zich weten, maar als dat niet expliciet gevraagd wordt door de ambassade moet je die kosten ook niet gaan maken.

   • Khun John zegt op

    Hallo Ronny,

    van de documenten die ik van mijn pensioenfonds en belastingdienst heb ontvangen (2016) waren geen Engelse vertalingen beschikbaar alleen in de Nederlandse taal, en de Thaise Ambassade vraagt om een document in het Engels, vandaar dat ik alles moest laten vertalen en legaliseren, weet niet hoe het nu is,
    Jan

    • RonnyLatYa zegt op

     Staat niet expliciet vermeld dat dit in het Engels moet zijn. Zelfde voor een bankbewijs.

     Voor de andere documenten staat dit wel vermeld.

 2. Sjoerd zegt op

  ING bank geeft mij wel een brief met verklaring dat op de dag van opmaken van de verklaring er een bepaald bedrag op de rekening staat, echter niet van maandelijks inkomen.

  Er zijn verder nog veel strenge eisen van de Thaise ambassade. Zo moet er een verklaring komen dat je vrij bent van lepra, olifantiasis, tbc, drugsverslaving en 3e fase syfilis. Huisarts geeft deze verklaring niet af.. KLM Health Service niet, Tropencentrum niet, GGD niet. Mag ik vragen hoe Rob dit opgelost heeft?

  Deze en nog 3 andere verklaringen moeten gevalideerd worden door een notaris… Pfff
  (Hopelijk staat Thailandblog toe dat ik deze vraag stel.)

 3. Dirk K. zegt op

  Voor mijn aanvraag van het zelfde visum kreeg ik van de ING Bank een keurige brief met opgave van mijn spaarsaldo.(!)

 4. Carlos zegt op

  In Thailand kun je die in vrijwel ieder ziekenhuis bekomen. Tegen een vergoeding van de kosten .

  • Cornelis zegt op

   Ik vrees dat je de vraag niet goed hebt gelezen: het gaat over een brief van de bank…

  • Sjoerd zegt op

   Ik zit in NL, heb in NL die verklaring nodig voor visum O-A

  • RonnyLatYa zegt op

   En wat helpt iemand daarmee vooruit die een visum gaat aanvragen in Den Haag?

 5. TheoB zegt op

  Rob,
  Waarom geen uitdraai van alle bij- en afschrijvingen en het saldo over de laatste 3 maanden, met daarop het logo van de bank, zoals bij de aanvraag van een Non-Immigrant “O” afdoende is?

  • Rob zegt op

   Dag Theo,

   Dat werd geaccepteerd bij mijn Non O, maar nu willen ze een bewijs dat je werkelijk een klant bent (SNS bank) met een verklaring dat daar op een bepaalde datum een bepaald bedrag op staat. Echter, mijn SNS bank geeft zo’n brief en verklaring helaas niet af. Waarom is mij een raadsel.

   Met vriendelijke groet,

   Rob

   • TheoB zegt op

    Vreemd, ook gezien de verdere reacties.
    Misschien heb je te maken met een nieuwe medewerker op die afdeling. Iemand die (nog) niet weet dat in tegenstelling tot de praktijk in Thailand het in Nederland zéér ongebruikelijk is dat een bank zulke verklaringen afgeeft.
    Ik zou willen voorstellen dat je een e-mail schrijft dat je hebt geprobeerd een schriftelijke verklaring te krijgen, maar dat de meeste Nederlandse banken, in tegenstelling tot Thaise banken, dat niet geven. Dat in het verleden bij jouw aanvraag van een visum Non-Immigrant “O” een uitdraai van de bij- en afschrijvingen en saldo over de laatste 3 maanden wel geaccepteerd werd als bewijs van inkomen en vermogen. Misschien voorstellen dat je zelfs bereid bent het overzicht van een heel jaar in te leveren.
    Niet geschoten, altijd mis.

    • RonnyLatYa zegt op

     Non-O en Non-OA mag je niet met elkaar vergelijken wat bewijsstukken betreft. De verschillen zitten trouwens niet alleen in het financiele.

     Wat financiën betreft schrijft men het volgende:
     – Non-O – Den Haag (Single/Multiple)
     – Evidence of adequate finance en dat is het.
     https://hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)?menu=5d81cce815e39c2eb8004f0f

     -Non-O – Amsterdam (Single only)
     – Kopie van de bankafschriten van de laatste twee maanden met daarop ; uw naam , huidige positieve saldo van 1.000 euro , alle af -en bijschrijvingen , uw pensioen/aow.
     https://www.royalthaiconsulate-amsterdam.nl/visum-toelichting/

     Non-O-A Den Haag
     – A copy of bank statement showing a deposit of the amount equal to and not less than 800,000 Baht or an income certificate (an original copy) with a monthly income of not less than 65,000 Baht, or a deposit account plus a monthly income totalling not less than 800,000 Baht
     – In the case of submitting a bank statement, a letter of guarantee from the bank (an original copy) is required.

     Ik heb de financiele eisen van een Non-immigrant O-A in Brussel er voor de “fun” eens naast gelegd.
     Ben je niets mee in Den Haag dat weet ik, maar zo uitzonderlijk zijn de eisen in Den Haag dan ook weer niet

     “An original attestation (scanned/electronic version is not accepted) from the bank with at least 800.000 bahts or min. 25.000 € (bank in Thailand or in Belgium) + 1 copy, + 2 copies of the bank statements from the last 3 months of this bank account OR an attestation (original version) which mentions that you receive at least 65,000 baht per month as well as bank statements of the last 3 months which prove that you receive that amount. The communication on the bank statement must indicate that concern your monthly pension.
     https://www.thaiembassy.be/visa/

 6. john zegt op

  Je schrijft : Zij vertelden mij dat een uitgeprinte maand of maanden met daarop alle stortingen van inkomensverstrekkers moet volstaan.
  Dat is dus de rabo die dit zegt.
  Kan ik beamen. Voor een non O geldt dezelfde vereiste. Ik print al jaren gewoon paar pagina’s uit van mij bankoverzicht. Werd altijd geaccepteerd.

  • Rob zegt op

   Hallo John,

   Mijn SNS bank schrijft/zegt dat dit moet volstaan, maar de Thaise ambassade in Den Haag zegt dat zij ook een bewijs willen dat je werkelijk een klant bent (SNS bank) met een verklaring dat daar op een bepaalde datum een bepaald bedrag op staat.

   Groeten,

   Rob

 7. Jos M zegt op

  Als ik al die eisen voor een O_A visum zie snap ik echt niet waarom je niet gewoon voor een O visum gaat.
  Dat kan je in Thailand toch ook gewoon per jaar verlengen ?

  • Cornelis zegt op

   Je hebt misschien gemist dat je momenteel als O-A visumhouder in beginsel wèl terug naar TH kunt, en met een O (nog?) niet.

  • Sjoerd zegt op

   Momenteel kom je met een O-visum niet binnen.
   Ik heb een geldig O, met re-entry… maar helaas

 8. MikeH zegt op

  De verklaring van bank of pensioenfonds lijkt me nog het minste probleem.
  Die specifieke gezondheidsverklaring is voor zover ik kan zien nergens te krijgen.
  Daar bovenop komen nog de Covid regels.
  Ik betwijfel of er aan Belgen/Nederlander O-A worden verleend op dit moment.

 9. Glenno zegt op

  Ik heb zowel ervaring met het aanvragen van een Non Immigrant O-A Visum in Den Haag alsook in Chiang Mai.

  In beide gevallen – want ik heb geen Thaise bankrekening – heb ik uitdraaien gemaakt van mijn inkomsten- en uitgaven van de laatste 3 maanden. Daarop staat mijn banksaldo en mijn inkomsten uit pensioen. Voorts heb ik een uitdraai gemaakt van mijn spaarsaldo.
  Vervolgens heb ik ook een uitdraai gemaakt van mijn pensioengegevens. (pensioenbrief)
  Alles “op te halen” via inloggen bij mijn bank (ING), resp. de pensioenuitvoerder.

  In Thailand heb ik voor de verlenging nog wel de ondersteuningsbrief bij de Ambassade in Bangkok moeten toevoegen. Deze brief wordt opgemaakt door bovenstaande documenten te overleggen. Een belastingaangifte was niet nodig.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website