Vraagsteller: Mario

Ik heb een non immigrant visa O multiple, dat loopt tot 14 december 2020. Normaal moest ik alle 90 dagen een visarun via 1 van de buurlanden maken. Door verschillende keren uitstel (covid 19) heb ik nog tijd tot 26 september, maar ik weet of begrijp nog steeds niet wat of waar ik moet zijn om de volgende 90 dagen te bekomen?

Daarom de vraag, wat en waar moet ik zijn om mijn 90 dagen verlenging?


Reactie RonnyLatYa

Gezien de grenzen met de buurlanden nog gesloten zijn is het niet mogelijk om die “borderruns” uit te voeren en kan je op die manier ook geen nieuwe verblijfsperiode bekomen.

Het enige dat je nu kan doen is een jaarverlenging van je huidige verblijfperiode vragen. Die zal dan ingaan op 27 september. Dat kan bij immigratie, maar je zal dan aan de voorwaarden van een jaarverlenging moeten voldoen natuurlijk.

Indien je daar niet aan kan voldoen dan vrees ik dat je voor 27 september Thailand zal moeten verlaten of ander kom je in “Overstay”.

Ik zit natuurlijk niet op de stoel van immigratie. Je kan altijd bij immigratie eens gaan vragen of iemand met een Non-immigrant O Multiple entry een verlenging van 90 dagen kan bekomen en dit zonder aan voorwaarden te moeten voldoen. Dit dan ter vervanging van die “borderrun”. Ik weet dat daar vorige maand ooit wel eens over gesproken is maar heb daar verder nooit nog wat van gehoord.

Een Neen heb je al, een Ja kan je misschien krijgen. Dat zal dan een lokale beslissing van immigratie zijn.

Succes.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Rating: 4.57/5. From 7 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website