Vraagsteller: Anna

Naar aanleiding van de vraag om te reageren als je Nederlander bent maar Thailand als woonland beschouwt. Er wordt in het blog bijna altijd automatisch uit gegaan van (oudere) Nederlandse mannen die (jonge) Thaise vrouwen hebben, maar er zijn ook heel veel Nederlandse vrouwen die – al dan niet met een partner- in Thailand wonen.

Mijn man en ik wonen al meer 14 jaar in Thailand, maar hebben ook nog familie en een huis in Nederland. Zoals ieder jaar gaan wij in de zomer naar Nederland, waarbij ik een paar weken eerder ga dan mijn man. Zo ook dit jaar.

Probleem is nu – naast de beperkte reismogelijkheden naar Nederland- dat het niet duidelijk is of en wanneer we weer terug kunnen naar Thailand. Omdat wij per 1 oktober de jaarverlenging aan moeten vragen en niet bekend is welke problemen het oplevert als we dan niet in Thailand zijn, blijft mijn man in Thailand totdat er meer duidelijkheid is.

Dus eigenlijk zijn wij nu beiden gestrand: mijn man in Thailand omdat hij niet naar Nederland durft en ik in Nederland omdat ik niet terug kan. Het gestrand zijn in Thailand is eigenlijk nog erger dan andersom: als er ets met mijn man gebeurt kan ik niet naar hem toe. Tot zover de beschrijving van onze iets afwijkende situatie.

De vraag die ik heb komt waarschijnlijk wel weer overeen met de vraag van vele anderen: Wat gebeurt er met het jaarvisum als je rond de verlengingsdatum niet in Thailand bent of kunt zijn?


Reactie RonnyLatYa

Tja, een probleem waar waarschijnlijk wel meer personen zullen tegenaan lopen. Om je verblijfsperiode te verlengen dien je in Thailand te zijn. Wanneer je niet in Thailand bent voor het einde van die verblijfsperiode komt deze te vervallen.

Je zal dan opnieuw van voor af aan moeten beginnen. Zorgen dat je eerst weer een Non-immigrant visum bekomt en de verblijfsperiode dat je daarmee bekomt kan je dan weer gaan verlengen met een jaar. Of men moest in de komende dagen, weken, maanden met een andere regeling komen, maar die kans is zeer klein denk ik.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website