Vraagsteller: Marc

Is het zo dat als ik Thailand binnenkom met een toeristenvisum van 30 dagen dat ik die kan laten omzetten bij emigratie naar een O-A retirement visa multiple entry als ik 800.000 baht heb op mijn Bangkok bank heb staan?


Reactie RonnyLatYa

Het is een vraag die al meerdere malen gesteld en beantwoord werd hier op TB. Eerst even wat zaken juist zetten voor de duidelijkheid.

– Je komt Thailand niet binnen met een Toeristenvisum van 30 dagen maar met een visum vrijstelling (Visa Exemption). Hiermee bekom je een verblijfsperiode van 30 dagen zonder dat je daarvoor een visum moet aanvragen.

– Een Non-immigrant O-A Multiple entry is een visum dat je enkel buiten Thailand kan aanvragen d.w.z. bij een ambassade. Daarvoor dien je aan bepaalde voorwaarden te voldoen en zal je specifiek bewijzen moeten voorleggen.

Bij binnenkomst bekom je dan een verblijfsperiode van een jaar. Momenteel kan je dat online aanvragen.

– In Thailand kom je terecht bij immigratie, niet bij emigratie.

Wat je bedoelt is: kan ik mijn Tourist status (wat een Visa Exemption is) omzetten naar een Non-immigrant status?

Ja dat kan, maar je verandert daarmee enkel je status van toerist naar Non-immigrant. De status die je dan bekomt is vergelijkbaar met een Non-immigrant O, maar je zal geen binnenkomst(en)(entry(ies)) bekomen zoals wanneer je een visum aanvraagt bij een ambassade.

Je komt dus binnen op Visa Exemption en je zal dan 30 dagen verblijf bekomen. Je kan die 30 dagen eventueel ook nog verlengen met 30 dagen. Kost dan 1900 Baht. Vervolgens kan je dan bij immigratie een aanvraag indienen om je status van Toerist om te zetten naar Non-immigrant en dit op basis van Retirement. Let op want op het moment van de aanvraag dienen er nog 15 dagen verblijf te resten. Die omzetting zal je niet meteen zal bekomen. Dat duurt even. Meestal een week.

Wat je daarvoor nodig hebt kan je hier vinden en kost 2000 Baht. Je bankbedrag van 800 000 Baht zal ook voldoende zijn als financieel bewijs.

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/8-1.pdf

Indien toegestaan en dat zal van immigratie afhangen, zal je eerst een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Net alsof je met een Non-immigrant O visum zou zijn binnen gekomen.

Die 90 dagen kan je dan weer gaan verlengen met een jaar. Kost 1900 Baht. Zal je dan weer aan de voorwaarden moeten voldoen. Ook hier zal je 800 000 Baht als financieel bewijs voldoende zijn.

Indien je die 90 dagen niet verlengd moet je buiten.

Indien je verlengd hebt en je wil nadien Thailand verlaten zal je eerst een Re-entry moeten kopen. Doe je dat niet verlies je de jaarverlenging bij het verlaten van Thailand. Het hangt er nu van af hoe dikwijls je Thailand zal verlaten tijdens die jaarverlenging. Een Single Re-entry kost 1000 Baht en een Multiple re-entry 3800 Baht.

Succes.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website