Vraagsteller: Anthon

Ik ga elk jaar alleen 3 tot 6 maanden naar Thailand naar de plaats Pattaya, ik zit in een rolstoel omdat ik een dwarslaesie tot borst heb en mede daardoor ook geen goede temperatuurregeling heb. Doordat ik in de winter in Nederland niet meer kan functioneren door de extreme kou ga ik al 7 jaar naar Pattaya Thailand waar ik dan lekker tourtochten met mijn e-handbike maak en geniet van de temperatuur en de omgeving en niet vergeten het heerlijke Thaise eten.

En toen kwam Corona waardoor ik het jaar 2020/21 niet naar Thailand kon. Maar dit jaar kon ik niet langer in Nederland blijven mijn lichaam accepteerde de kou niet meer en viel daardoor de laatste maande 20 kg af van 95 kg naar 75 kg. Daarom onderstaand verhaal.

Tijdens de aanvraag van de Thailand Pass, die ook werd toegekend na 5 dagen, kwam ik erachter dat de visum aanvraag in Den Haag vanaf 8 november niet meer mogelijk was en dat je nu via online visum of e-Visa via https://thaievisa.go.th moet aanvragen, maar dat kan pas vanaf 22 november, eerst eind november.

Ben nu met toerist visa naar Thailand gegaan op 17 november, mijn vlucht stond vast door de Thailand Pass aanvraag. Kort gezegd: zit nu Thailand kan ik nu ook vanaf maandag een e-Visa aanvragen voor 90 dagen een daarna in Thailand een jaarverlenging regelen?

Of heeft iemand een ander idee?


Reactie RonnyLatYa

Vanuit Thailand kan je geen visum aanvragen. Een visum aanvragen kan enkel gedaan worden door personen die zich buiten Thailand bevinden. En zelfs als je het online kon moet je er nog mee binnen komen om daar dan een verblijfsperiode mee te bekomen. En vermits je al in Thailand bent….

Ik vermoed dat je bent binnen gekomen op Visa Exemption want als je een Tourist visa hebt kon je toen evengoed een Non-immigrant aangevraagd hebben.

Je kan vragen om je Visa Exemption om te zetten naar een Non-immigrant bij immigratie.

Wat je daarvoor nodig hebt kan je hier vinden. Kost 2000 Baht en de voorwaarden zijn ongeveer dezelfde als voor een jaarverlenging

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/8-1.pdf

Zorg dat er 15 dagen verblijf resten bij de aanvraag want krijg je niet meteen. Indien toegestaan zal je een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Die kan je daarna weer gaan verlengen met een jaar

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website