Vraagsteller: Paul

Ik ben in juni van Thailand terug naar Nederland gegaan en ondertussen is mijn retirement visum op 14 september 2021 verlopen.
Nu wil ik eind november weer terug naar Thailand gaan en daar weer een retirement visum bij de immigration krijgen.

Ik ben kort geleden in Nederland met een Thaise getrouwd (dus nog niet in Thailand geregistreerd). Al mijn trouwpapieren zijn nu in Nederland gelegaliseerd en wil dus het huwelijk zo snel mogelijk in Thailand registreren. Ook ben ik in het bezit van een Thaise ID card voor buitenlanders (rose card) en weet niet of dat nog een voordeel geeft. Ik heb een Thaise bankrekening met 800k saldo.

Kan ik met de gebruikelijke 30 dagen binnenkomen en dan een nieuw retirement jaarvisum bij de immigration verkrijgen of wat kan/moet ik het beste doen?

Graag advies van iemand want via websites kom ik er niet uit.


Reactie RonnyLatYa

Gezien je vertrekt eind november kan je bij de ambassade niet meer terecht voor een visum. Je zal dus wel op een Visa Exemption moeten vertrekken. Bij binnenkomst bekom je 30 dagen. Tijdens die 30 dagen kan je vragen om een omzetting van je Visa Exemption naar Non-immigrant.

Dat is nodig om een jaarverlenging te kunnen bekomen. Op een Tourist status kan je geen jaarverlenging bekomen. Indien toegestaan zal je eerst een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. Net alsof je met een Non-immigrant zou zijn binnen gekomen. Die 90 dagen kan je dan wel weer gaan verlengen met een jaar.

Zolang je huwelijk niet is geregistreerd in Thailand rest enkel de Retired keuze. Eens je huwelijk ook geregistreerd is kan je dat ook als Thai Marriage.

Wat je nodig hebt voor het omzetten van Visa Exemption naar Non-immigrant als Retired of Thai Marriage kan je hier lezen. Let op want in principe moet je nog 15 dagen verblijf resten op het moment van de aanvraag.

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/8-1.pdf

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/6.pdf

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website