Thailand Visa vraag Nr 269/21: Paspoort en jaarverlenging

Vraagsteller: Eric

Ik ga een jaarverlenging vragen van mijn visa, married to Thai, vanaf 1 – 1 – 2022. Mijn paspoort vervalt op 1 – 9 – 2022. Ik verlaat Thailand in maart 2022 met een re-entry. Kan ik Thailand terug binnen in oktober 2022 met een nieuw paspoort en is die jaarverlenging in een vervallen paspoort nog geldig. Of zal ik gewoon geen jaarverlenging krijgen?

Bedankt voor het, zoals steeds, duidelijke antwoord.


Reactie RonnyLatYa

De regelgeving is wat dat betreft sinds 2013 vrij duidelijk.

Ik heb de originele Announcement van immigratie niet meer die in 2013 is verschenen maar wel nog de tekst.

“Announcement

According to the New Regulation from August 13, 2013, when submitting application for Visa Extension if the validity of passport of the applicant is not longer than one year left before expiry, the extension of stay will be permitted not exceeding the expired date of passport.

After the renewal of your passport of obtaining a new passport, you have to re-apply for Visa Extension by submitting required document and paying extension fee ( 1,900 Baht ).

Dat wil in uw geval dan zeggen dat wanneer je een jaarverlenging gaat aanvragen met dit paspoort, je niet het volledige jaar zal krijgen maar enkel tot 1/9/22 m.a.w. de einddatum van je paspoort.

– Ofwel ga je dan voordat je de verlenging gaat aanvragen eerst een nieuw paspoort aanvragen in de ambassade. Als Belg kan dat enkel als je uitgeschreven bent in België en ingeschreven in de ambassade, maar als Nederlander weet ik niet of dat ook een eis is . Zorg altijd dat men de dan nog geldige jaarverlenging en oorspronkelijke visum niet ongeldig maakt bij het aanvragen van het nieuwe paspoort. Je gaat daarna naar immigratie, laat de oude verlenging in het nieuwe paspoort zetten en vraagt dan ook meteen een nieuwe jaarverlenging en re-entry aan. Heb je meteen terug je jaar en kan je gerust vertrekken met je re-entry en terugkomen in oktober zoals gepland.

– Ofwel vertrek je in maart en kom je terug voor de einddatum van jaarverlenging op 1/9/22. Je moet dan reizen met het oude en het nieuwe paspoort. Zorg altijd dat men de dan nog geldige jaarverlenging, re-entry en oorspronkelijke visum niet ongeldig heeft gemaakt bij het aanvragen van het nieuwe paspoort. Best dan ook rekening houden dat het eerst nog moet overgezet worden in het nieuwe paspoort bij immigratie. Je kan dan ook weer meteen een nieuwe jaarverlenging aanvragen die dan zal ingaan op 1/9/22 en weer de duur van een volledig jaar zal bedragen.

– Ofwel kom je terug in oktober zoals je van plan was en begin je weer van voor af aan met een Non-immigrant visum. Het is dan ook niet nodig een Re-entry te vragen natuurlijk.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 3.00/5. From 2 votes.