Vraagsteller: Pepe

Mijn man en ik willen in november voor vijf maanden naar Thailand. We vragen een Non O visum aan. We hebben al een afspraak voor 5 november. Op Koh Samui willen we dan de verblijfsperiode verlengen als retired.

Op de website van de Thaise ambassade vallen we voor verlenging onder nummer 22. Daar lees ik dat we voor die verlenging een inkomen moeten hebben van 6.500 baht per persoon per maand. Ik vraag me af of dat netto of bruto is?

Als we niet genoeg inkomen hebben, dan moet er ook een aanvullend bedrag op de bank staan. Mag dat op een Thaise en/of rekening staan? Of moeten we elk apart een rekening hebben? Of mag dat ook gewoon op een Nederlandse bank staan?

Ik weet dat we ons inkomen moeten legaliseren bij de Nederlandse ambassade in Bangkok, maar dat kan gewoon online heb ik gezien.

Alvast bedankt voor het lezen en beantwoorden van mijn vragen.


Reactie RonnyLatYa

  1. Ik weet niet wat je bedoelt onder “Op de website van de Thaise ambassade vallen we voor verlenging onder nummer 22.”

De Thaise ambassade heeft namelijk niks te maken met verlengingen dus ook niet belangrijk.

 

  1. Maar het is eenvoudig en ook al dikwijls uitgelegd:

– Ofwel en bankbedrag van minstens 800 000 Baht op een Thaise bankrekening 2 maand voor aanvraag en moet er dan 3 maanden blijven op staan.

– Ofwel een inkomen van minstens 65 000 Baht te bewijzen met een Visumondersteuningsbrief en eventueel werkelijke stortingen. Hangt van het immigratiekantoor af.

-Ofwel een combinatie van inkomen en bankbedrag dat op jaarbasis minstens 800 000 Baht moet zijn. Let op want sommige immigratiekantoren eisen minstens een bankbedrag van 400 000 Baht waar je dan nadien ook niet meer mag aankomen. Geld moet altijd op een Thaise rekening staan.

 

  1. Je kan dat elk afzonderlijk gaan bewijzen, maar als je een getrouwd buitenlands koppen bent kan en van beide ook als “dependent” gaan. Dat wil dan zeggen dat maar een van de twee aan de financiële voorwaarde moet voldoen. Je zal dan ook een bewijs van jullie huwelijk moeten voorleggen.

Best daarover dan eerst maar eens info inwinnen bij je immigratiekantoor.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 3.67/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website