Thailand Visa vraag Nr 150/21: Non-immigrant O – Jaarverlenging

Vraagsteller: Wim

Ik heb een vraag over een visum aanvraag. Het antwoord zal waarschijnlijk wel op de site staan maar ik zie door de bomen het bos niet meer.
Ik heb nu een O visum en wil een jaarvisum aanvragen. Ik kan nog maar bewijs aanleveren dat ik 2 keer minimaal 65.000 baht heb gestort op mijn Thaise rekening.

Kan ik bij de Oostenrijks consulaat in Pattaya een inkomsten verklaring aanvragen? Of moet dit bij de Nederlandse ambassade in Bangkok? En wat voor documenten heb je nog meer nodig? En ik lees dat je ook een Covid verzekering moet overleggen na 30 juni, klopt dit?

Ik kan hier niets over terug vinden op de site van de Thaise ambassade.

Ik denk dat er meer mensen zijn die dit probleem hebben er verandert elke keer zoveel.

Alvast bedankt.


Reactie RonnyLatYa

1. Op de website van de Thaise ambassade ga je niks terugvinden over jaarverlengingen (enkel dat het mogelijk is), omdat dit enkel de bevoegdheid is van immigratie en je die enkel in Thailand kan bekomen. Het is trouwens geen visum dat je gaat aanvragen maar een jaarverlenging van je verblijfsperiode en dat is dan ook geen jaarvisum.

2. Normaal zal voor je eerste keer die 2 stortingen van minstens 65 000 Bath volstaan. In principe ben je ook minder dan 90 dagen in Thailand, want het is eigenlijk een eerste binnenkomst, en je zou dan ook niet meer stortingen kunnen bewijzen. Voor vervolgaanvragen zal je wel een gans jaar van maandelijkse stortingen moeten bewijzen. Bankbrief en bankboek zal je nodig hebben als bewijs. Maar denk dat het steeds immigratie is die beslist of dit volstaat.

3. Een inkomstenverklaring, als de Oostenrijkse Consul die nog afgeeft, kan je alleen bekomen als je voldoende bewijzen van inkomen levert.

4. Ook voor een visumondersteuningsbrief zijn voldoende bewijzen van inkomen nodig zoals o.a.

– pensioen (jaar) overzicht

– loonstroken en/of jaaropgave werkgever

– bewijs van betaling en/of jaaropgave van uitkerende instantie

– jaaropgave Belastingdienst

– bankafschriften van uw Nederlandse betaalrekening waaruit maandelijkse storting van inkomen blijkt (een overboeking vanuit een spaarrekening naar een betaalrekening geldt niet als inkomen)

Kan je allemaal lezen in deze link.

Visum ondersteuningsbrief Thailand | Thailand | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken.

5. Verder nodig is het aanvraagformulier TM7, paspoort + kopie, TM30 kopie, TM6 kopie, bewijs van adres zoals Tabien Baan of huurcontract en natuurlijk 1900 Baht voor de verlenging. Best spring je eens binnen in het immigratiekantoor. Er liggen daar meestal wel lijsten met wat men allemaal eist.

6. Mij is momenteel niet bekend dat je een COVID verzekering moet voorleggen voor je jaarverlenging, maar alles kan veranderen en als je daar bewijs van hebt mag je dit altijd laten weten. Zo weten andere het ook.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 3.25/5. From 4 votes.