Vraagsteller: Jan

Ik heb een vraag naar aanleiding van de uitvoerig beantwoording van Ronny in verband met wel of geen COVID dekking.

Ronny zei gisteren letterlijk in zijn reactie onder andere het volgende: “Het lijkt erop dat deze 100 000 Dollar verzekering voor het O-A visum/verlenging een blijvende eis zal worden en ook ter vervanging van de 40 000/400 000 Baht out/in verzekering. Je zal het dan inderdaad bij het aanvragen van zowel het visum als verlenging moeten voorleggen. Niet enkel moet die dan COVID dekken, maar ook andere ziekten of ongevallen”.

Ik dien mijn verlenging aan te vragen voor 25 augustus dit jaar. Ik ga voor de zekerheid altijd een maand eerder. Daar ik in het bezit ben van een O-A visum heb ook bij de aanvraag van een jaar geleden al een verzekeringspolis moeten overleggen van 40.000/400.000 Baht out/in
Ronny gebruikt het woord: het “lijkt” erop dat enz enz.

Kan Ronny nog een poging doen of ik op 25 juli dit jaar bij het aanvragen van mijn verlenging gebaseerd op Retirement Visa nu wel of geen polis dien te overleggen van 40.000/400.000 baht out/in PLUS COVID dekking van $ 100.000.
Ik hoop van harte dat jullie dit snel plaatsen zodat ik weet wat me te doen staat.

Note: kunnen ALLEEN O-A visum houders besmet raken met COVID?


Reactie RonnyLatYa

Ook hier nog maar eens herhalen.

“Het is momenteel een voorstel dat op de kabinetsraad werd besproken, blijkbaar de goedkeuring heeft gekregen van het kabinet, maar (nog) niet in voege is.”

Dat wil zeggen dat men in principe akkoord is met het voorstel, maar zolang dat niet getekend is door de PM en vervolgens is verschenen in de “Royal Gazet”, is het ook niet van toepassing.

Wat de inhoud betreft :

“Het is wachten op de juiste inhoud van de tekst en tot wanneer ze goedgekeurd zijn. Wanneer?

Vervolgens zullen immigratie en ambassade wel met de nodige richtlijnen komen en zal er meer duidelijk worden. Kan nog wel wat duren. Vanaf ik daar meer, duidelijke en officiële info over heb zal ik daarover wel berichten op TB. Momenteel ga ik verdere vragen daarover niet over beantwoorden, tot de juiste inhoud/details gekend zijn.”

Dat wil dus zeggen dat er momenteel nog niks veranderd is en alles nog is zoals bij je vorige verlenging.

Ik heb echter geen glazen bol en weet ook niet hoe het volgende maand zal zijn…

Zolang je immigratiekantoor geen instructies krijgt van het hoofdkantoor zullen die ook niets veranderen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 4.20/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website