Vraagsteller: Ruud

Ik vind de tekst van RonnyLatYa bij Thailand Visa vraag Nr 141/21: Non-immigrant O-A – Binnenkort nieuwe regels betreffende ziekteverzekering? wat verwarrend.

Het aangehaalde artikel in de Bangkok post lijkt alleen over Covid 19 te gaan (Covid insurance needed for expats). RonnyLatYa lijkt het opeens over een gewone ziektekostenverzekering met Covid 19 dekking te hebben. Daar gaat het artikel in de BP echter niet over.

Nation: 1. The first visa application must include health insurance or government welfare with minimum coverage of $100,000 or 3 million baht for medical expenses and treatment of Covid-19.

Quote: Bij het aanvragen van een Non-immigrant O-A visum moet men nu een ziekteverzekering van minstens 100 000 Dollar voorleggen die COVID dekt en bovenop een verzekering van minstens ook 40 000/400 000 Baht out/in patiënt die ook andere ziekten en ongevallen dekt. Dat zou dan in de toekomst steeds minstens 100 000 Dollar moeten zijn die COVID en ook andere ziekten en ongevallen dekt.

Ik lees bij punt 1 dat die 100.000$ voor Covid 19 geldt, dat zou anders worden als er een komma stond:

Nation: 1. The first visa application must include health insurance or government welfare with minimum coverage of $100,000 or 3 million baht for medical expenses, and treatment of Covid-19.

Overigens zal Covid 19 bij gelegenheid vervangen worden door Covid 20, dan is de verzekering helemaal niet meer van toepassing, wat uiteraard geen garantie is, dat die zal verdwijnen.

P.S. het zou handig zijn, als het tekstveld opgerekt kon worden.


Reactie RonnyLatYa

Wat ik schrijf is hoe ik het momenteel uit de berichtgeving begrepen heb. Ik beweer ook niet dat dit de juiste is, want enkel als basis enkele krantenartikelen. Daarom dat ik ook zei en ik zal het nog maar eens herhalen want van de eerste keer lukt dat blijkbaar niet.

“Het is wachten op de juiste inhoud van de tekst en tot wanneer ze goedgekeurd zijn. Wanneer?

Vervolgens zullen immigratie en ambassade wel met de nodige richtlijnen komen en zal er meer duidelijk worden. Kan nog wel wat duren. Vanaf ik daar meer, duidelijke en officiële info over heb zal ik daarover wel berichten op TB. Momenteel ga ik verdere vragen daarover niet over beantwoorden, tot de juiste inhoud/details gekend zijn.”

“De berichtgeving hieromtrent is enkel maar in de kranten verschenen en dan moet je oppassen met wat ze schrijven. Zeker wat de BP betreft….” En dan ga je het over de plaatst van een komma hebben …

Trouwens wat die COVID19 benaming betreft. Binnen 100 jaar zal men dat nog COVID19 noemen. Of heb je ergens gelezen dat mensen vorig jaar een verzekering tegen COVID20 moesten afsluiten, of dit jaar een voor COVID 21 voor ze hun CoE gingen aanvragen?

Misschien noemt men het in Thailand volgend jaar wel COVID 65 en welke buitenlandse verzekering zou dat dan dekken?

Maar goed, willen je erover discuteren over hoe het dan wel is, dan doe je dat maar. Ik heb er mijn idee over gegeven, maar misschien is die fout want enkel op basis van enkele krantenartikelen Maak er dan je eigen artikel (geen visumvraag) en stuur het naar de redactie. Het wordt dan niet behandeld als een visum vraag maar wordt afzonderlijk geplaatst en kunnen jullie kunnen je eigen visie geven en volledig los gaan.

Ik neem er alvast niet aan deel en wacht liever op de officiële berichtgeving.

Trouwens het tekstveld is bij mij prima leesbaar. Misschien omdat ik het lees op mijn laptop.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 4.20/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website