Vraagsteller: john kohchang

Ik hoop dat ik geen vraag stel die al eerder werd beantwoord. Heb met de zoekfunctie gepoogd het antwoord te vinden maar kom er niet uit.

Betreft verzekering ziektekosten voor toegang Thailand. Dus eisen voor visumaanvraag en eisen van Certificate of entry (COE). Betreft O en/of OA visum based op retirement. Ik kom tot de conclusie dat er twee verzekeringen nodig zijn.

Ten eerste: Health insurance covering medical expenses in Thailand including a minimum coverage of 100,000 USD for COVID-19 (must be specifically mentioned). Dit is een verzekering die uitdrukkelijk vraagt om een vermelding dat Covid is “gedekt”. Ten tweede ‘an original health insurance policy which covers the length of stay in Thailand with no less than 40,000 THB coverage for outpatient treatment and no less than 400,000 THB for inpatient treatment. (must be specifically mentioned) Applicant may consider buying a Thai health insurance online at

longstay.tgia.org. (Purpose 4). Beide hoeven dus niet een Thaise verzekering te zijn.

Mijn vragen zijn de volgende:

Als ik een ziektekostenverzekering heb die meer dan $100.000 dekking geeft in en outpatient en uitdrukkelijk aangeeft dat Covid gedekt is, zou dan 1 verzekering voldoende zijn?

Als ik een verzekering heb die $ 100.000 voor Covid dekt en verder ook een verzekering die 400.000 baht dus voor inpatient en 40.000 baht voor outpatient dekt zou dat voldoende zijn?

Ik vraag even naar de grenzen van het mogelijke omdat er velen zijn die kennelijk de Nederlandse ziektekostendekking hebben maar geen verklaring kunnen krijgen die aan de Thaise eisen voldoet. Die zijn dan gewoon goed verzekerd en gaan op zoek naar de goedkoopste manier om aan de eisen te voldoen. Is immers weggegooid geld!

Tenslotte een vraag over de lengte van de dekking. De dekking dient e te zijn voor “de duur van het verblijf”. Dat lijkt duidelijk maar toch rijst een vraag. Als je binnenkomt op O of OX of extensie hiervan is dit dikwijls een jaarvisum. Velen zullen binnenkomen met het plan om lange tijd, half jaar, een jaar of gewoon telkens extensie dus onbeperkt. Maar bij binnenkomst krijg je standaard 90 dagen gestempeld. Dus hier zijn verschillende antwoorden mogelijk. Ik kwam binnen op een non o dat nog twee dagen geldig was. Had een ziektekostenverzekering voor ongeveer een half jaar, was van plan een jaar te blijven. Werd ingestempeld voor 90 dagen. Verlengde mijn Non O na pakweg 70 dagen in een Non O extensie voor een jaar en werd niet gevraagd naar een verzekering


Reactie RonnyLatYa

1. Er is enerzijds de COVID verzekering die minstens 100 000 Dollar moet bedragen en anderzijds de Out/in patiënt die minstens 40 000/400 000 Baht dient te bedragen.

2. De 100 000 Dollar COVID verzekering dien je altijd te hebben, ongeacht de manier waarop je Thailand wil binnenkomen (visum, exemption, re-entry).

3. De 40 000/400 000 Baht Out/In patiënt verzekering zal je bovenop ook moeten hebben als je een Non-immigrant O, O-A, O-X, STV visums aanvraagt.

4. Deze verzekeringen moeten de duur van uw verblijf dekken, maar blijkbaar vraagt de ambassade in Brussel steeds een jaar voor de in/out patiënt verzekering bij een Non-immigrant visum.

5. Bij een verlenging van de verblijfsperiode bekomen met een Non-O wordt geen verzekering gevraagd.

6. Bij een verlenging van de verblijfsperiode bekomen met een Non-O-A wordt wel een in/out patiënt verzekering gevraagd, maar geen COVID verzekering. De in/out patiënt moet dan een verzekering zijn die op de lijst van aanvaarde verzekeringen staan.

7. Indien je met een re-entry Retired terugkeert naar Thailand zal de ambassade in Den Haag ook, bovenop de COVID verzekering, de in-out verzekering eisen. Ook als die verblijfsperiode met een NON-O werd bekomen.

Algemene opmerking

Vragen zoals deze werden de laatste weken en maanden al ….tig keer gesteld. Iemand die TB een beetje volgt zal dit niet ontgaan zijn. Ze zijn steeds behandeld onder “visumvragen”, maar in de toekomst zal ik me beperken tot bovenstaande standaard antwoorden wat verzekeringen betreft, m.a.w. tot de eisen van ambassade/immigratie

Wil uw weten of uw eigen verzekering voldoet, of uw verzekering die bedragen vermeldt of niet, of je er mee met binnen kon of niet, etc… ga ik niet meer behandelen onder visum vragen. Of de bedragen gedekt zijn met één verzekering, of de vermeldingen volstaat die erop staan volstaan, etc.. kan je ook aan de ambassade/verzekering vragen.

De redactie kan je vraag natuurlijk altijd blijven plaatsen als afzonderlijke “verzekeringsvraag’…..

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 3.00/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website