Thailand Visa vraag Nr 111/22: Non-immigrant O of Non-immigrant O-A

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
28 april 2022

Vraagsteller: Mattheus

Ik lees net je antwoord aan een Belgische ingezetene omtrent buiten Thailand verkregen Non O en Non O-A visa en verzekeringen. Ik ben in het bezit van een Non O-A visum via de Thaise ambassade in Den Haag, geldig tot 8 november 2022. In juli hoop ik voor minimaal 4 maanden terug naar Nederland te gaan en daarna wil ik weer naar Thailand tot april volgend jaar (2023) en dan weer minimaal 4 maanden naar Nederland.

Ik was voor ik jouw bericht las van plan in Nederland a.s. november weer een O-A visum aan te vragen geldig tot november 2023 en me te verzekeren bij Tune project voor 1 jaar, ik ben 74 jaar. Wanneer ik dan in of rond augustus 2023 weer in Thailand zou arriveren was ik van plan na de expiratie datum van mijn Non O-A visum een Non O visum te verkrijgen met visum ondersteuningsbrief o.i.d. in de veronderstelling dat daarvoor geen verzekeringsplicht nodig zou zijn.

Echter jouw verhaal lezende is ook in dat geval een verzekering noodzakelijk. Ik zou zo’n verzekering kunnen krijgen b.v. bij LMG (ben nog onder de 75 jaar) of hopen dat tegen die tijd de Nederlandse zorgverzekering wordt geaccepteerd.

In het eerste geval ben ik een hoop geld kwijt voor een dubbele – waardeloze – verzekering en in het tweede geval, indien de zorgverzekering nog niet wordt geaccepteerd heb ik een nog groter probleem.

Kortom als je dit leest wat is jouw advies. Het naar Nederland terug moeten in april 2023 is onvermijdelijk, vanwege verlengen van mijn rijbewijs en het verlengen van de verblijfsvergunning van mijn partner.

Bij voorbaat dank voor de hulp.


Reactie RonnyLatYa

Je zal eerst je Non-immigrant O-A visum moeten laten verlopen wil je een nieuw Non-immigrant O visum kunnen aanvragen. Ook voor een nieuw Non-immigrant O-A trouwens.

Een Non-immigrant O-A kan je trouwens in Thailand niet omzetten naar een Non-immigrant O.

– Je kan wel een Non-immigrant O Retired aanvragen via de ambassade en dan zal je een verzekering moeten voorleggen voor de duur van drie maand. Net zoals het er staat. Maar je spreekt over en partner. Indien jullie een Thais huwelijk hebben dan kan je ook een Non-immigrant O Thai Marriage aanvragen Een verzekering is dan ook niet nodig.

E-Visa Categories, Fee and Required Documents – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

– Wanneer je later de verblijfsperiode zou gaan verlengen in Thailand, dan is een verzekering niet meer verplicht. Het wil dus zeggen dat je enkel een verplichte verzekering zou moeten tonen voor het aanvragen van het Non-immigrant O Retired visum, m.a.w. die drie maand en niet voor de daaropvolgende verlengingen in Thailand.

– Ga je echter verder met Non-immigrant O-A zal je een verzekering voor een gans jaar moeten voorleggen en zou je in Thailand verlengen zal je elk jaar daar ook een jaarverzekering moeten voorleggen.

Denk dat de keuze toch snel gemaakt is?

In geval van Non-immigrant O Retired eenmalig voor drie maand en niet meer voor de daaropvolgende jaarverlengingen, of de andere keuze is jaarlijks voor een Non-immigrant O-A voor de duur van telkens een jaar.

Aan u de keuze.

Over soorten verzekeringen spreek ik me niet uit en is ook al voldoende behandeld door andere denk ik.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website