Thailand Visa vraag Nr 097/22: Non-immigrant O – Welk visum?

Vraagsteller: Joshua

Ik ben onlangs met een tourist visum vier maanden in Thailand verbleven. Ik ga a.s. september terug naar Thailand (jaarlijks terugkerend) en heb inmiddels een vliegticket. Mijn bedoeling is om 7 a 8 maanden in Thailand te verblijven. A.s. augustus ga ik met pensioen. Ik kan voldoen aan de financiële voorwaarden.

Vraag: kan ik nu al een visum aanvragen, en welk visum zou het beste zijn (multiple entry).


Reactie RonnyLatYa

Het heeft geen zin nu al je visum aan te vragen als je pas in september vertrekt. Het gaat in het geval van een Single entry vervallen zijn voor je in september vertrekt. Het is maar 3 maand geldig.

In augustus ga je met pensioen en dan heb je nog tijd genoeg. Enkele weken voor vertrek is voldoende en dan heb je ook meteen een bewijs dat je met pensioen bent.

Gezien je telkens voor 7-8 maanden zal gaan vraag je best een Non-immigrant O Single entry aan.

Bekom je dan bij binnenkomst 90 dagen mee die je dan met een jaar kan verlengen in Thailand. Ik begrijp dat je aan de voorwaarden wel kan voldoen van een jaarverlenging. Enkel niet vergeten als je Thailand verlaat om een re-entry te nemen en zorgen dat je terug bent voor je volgende jaarverlenging. Zo kan je jaarlijks verlengen in Thailand en hoef je geen visum meer aan te schaffen telkens je naar Thailand gaat.

Je kan natuurlijk ook een Multiple entry nemen maar dan zou je elke 90 dagen Thailand moeten verlaten. Misschien tegen eind dit jaar dat de “borders” terug open zijn en dat is dan een optie, maar “borderrunnen” word je als snel beu, vooral als je een eindje van de grens woont.

Denk er aan dat “borderrunnen” ook niet gratis is en het al snel kan oplopen. Een Multiple entry is een jaar geldig wat dan ook wil zeggen dat je dit jaarlijks opnieuw zal moeten aanvragen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 3 votes.