Thailand Visa vraag Nr 092/22: Bewijs van huur

Vraagsteller: Eddy

Als je van een Tourist visa naar een non immigrant O wol, vragen ze een bewijs van laatste 3 maanden huur. Lijkt me moeilijk als je met een Tourist visa juist aankomt?


Reactie RonnyLatYa

Klopt, staat er zo en slaat ook nergens op.

Bewijzen van de laatste 3 maand vragen is onlogisch gezien de tijd dat iemand in Thailand verblijft, net zoals je zegt. Het zou me trouwens ook verbazen dat men geïnteresseerd is in huurcontracten of bewijzen van verblijf die voorbij zijn. Maar je weet maar nooit natuurlijk en misschien wil men op sommige plaatsen een bewijs zien waar men verbleven heeft sinds binnenkomst, alhoewel ze dat eigenlijk ook aan de TM30 melding(en) zouden moeten kunnen zien.

Meer waarschijnlijk is dat men een huurovereenkomst voor de volgende 3 maand wil zien, omdat wanneer de omzetting wordt toegestaan men eerst een verblijfsperiode van 90 dagen zal bekomen.  En dat maak het al wat meer zinvol dat men dan een huurcontract voor de volgende 3 maand vraagt van huurders.

 Dit wil niet zeggen dat men tijdens de loopt van dat huurcontract niet mag verhuizen. Het is enkel een bewijs dat je alvast een verblijfplaats hebt voor de volgende verblijfsperiode. Maar best ga men daarom voorafgaandelijk eens langs het lokaal immigratiekantoor en vraag daar een  lijst met wat men lokaal wil zien.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 3 votes.