Thailand Visa vraag Nr 083/22: Non-immigrant O-X

Vraagsteller: Gerard

Zag een bericht over mogelijke veranderingen voor langdurige visa. Heb in Hua Hin bij immigration een foldertje meegenomen over het “O-X” visum voor 10 jaar.
Beperkt aantal landen waaronder NL en BE, 3 miljoen Baht op de bank (of 1,8 miljoen en inkomen van 1,2 miljoen, en saldo aanvullen naar 3 miljoen binnen 1 jaar). Geld minimaal 1 jaar op de bank, 1,5 miljoen mag enkel in Thailand uitgegeven.

Daarnaast verplichte verzekering outpatient 400.000 Baht, inpatient 400.000 Baht. Daarnaast bewijs van ernstige ziektes en bewijs van goed gedrag. Ziet er uit als een verdienmodel


Reactie RonnyLatYa

Het Non-immigrant O-X visum bestaat al sinds 2016. Ik heb echter nog nooit iemand tegen gekomen die er gebruik van heeft gemaakt en dat hoeft ook niet direct te verwonderen als je de eisen leest. Maar ieder doet daarmee wat hij wil natuurlijk.

Non-Immigrant Visa O-X (Long Stay) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Maar het heeft niks gemeen met het visum dat bedoeld werd in Thailand Visa vraag Nr 081/22: Gaat er iets veranderen voor getrouwden en gepensioneerden? | Thailandblog

Daar gaat het over een volledig nieuw visum dat is goedgekeurd en nu wordt uitgewerkt en gericht is naar o.a. de meer vermogende “Retiree”.

https://thethaiger.com/hot-news/expats/tat-proposes-eased-restrictions-and-10-year-visa-to-key-groups

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 3.25/5. From 4 votes.