Thailand Visa vraag Nr 074/22: Visa Exemption

Vraagsteller: Janp

Ik ga voor zes weken naar Thailand. Maak gebruik van visa exemption, dus stempel voor dertig dagen. Daarna bij Immigration verlengen voor nog eens dertig dagen.

Op de site van KLM las ik zoiets als u kunt geweigerd worden voor de vlucht als u geen visum heeft. Nu heb ik dus geen visum, maar wel een ticket voor zes weken. Ik zal wel nummer zoveel zijn die zo’n vraag stelt, maar kan het een probleem zijn op Schiphol?

Vond het antwoord (nog) niet op de site.


Reactie RonnyLatYa

Er staat toch wat er staat op hun website.

Hier is ook al meermaals (ben de tel kwijt) gewaarschuwd dat je de kans loopt dat je problemen krijgt aan de check-in als je vertrekt zonder visum of een nog geldige verblijfsperiode met re-entry.

Men kan dan eisen dat je een bewijs levert dat je de intentie hebt om Thailand te verlaten binnen de 30 dagen. Zal dan met een doorvliegt ticket moeten gebeuren, of je moet de datums op je retourticket gaan aanpassen. Soms wordt ook wel een verklaring aanvaard waarbij je de luchtvaartmaatschappij ontslaat van alle verantwoordelijkheid en kosten van terugkeer wanneer je de toegang om wat voor reden wordt ontzegt. Hangt ervan af wat men dan bij de check-in wil aanvaarden als bewijs.

Maar gewoon online een Tourist visa van 35 Euro aanvragen, waarbij je meteen dan 60 dagen bekomt bij binnenkomst is geen optie vermoed ik?

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 4 votes.