Vraagsteller: Theo

Mijn visum “O” Retirement verlenging geeft aan Stay Permitted up to 5 juli 2022. Ik vlieg op 20 april naar Nederland. Moet ik bij de immigration Sisaket een re-entry aanvragen of kan dat ook zonder risico’s op de Airport?

Om op tijd te kunnen verlengen wat zou de datum moeten zijn wanneer ik uiterlijk weer in Thailand moet zijn en welke datum ik een Retirement verlenging moet aanvragen?

Wat ik nodig heb zal hetzelfde zijn als bij mijn eerste aanvraag dus belangrijk een verklaring van de Ambassade van je inkomen, pasfoto, vriendin met Blauw boekje en buiten het paspoort en de benodigde papieren een aantal kopieën. Dit vorige keer voor een vergoeding van 40 Baht op het immigration kantoor zelf werden gemaakt. Ben altijd daar goed en vriendelijk geholpen.

Maar mijn vraag is als ik bijvoorbeeld 15 juni terug vliegt, dan krijg ik bij aankomst toegang voor 90 dagen of maar toegang tot 5 juli 2022. Kan ik na 5 juli de verlenging aanvragen of dient dat ruim voor die tijd te gebeuren?


Reactie RonnyLatYa

1. Een re-entry kan je aanvragen in je immigratiekantoor, maar kan ook op de luchthaven. De Re-entry balie op de luchthaven is in de zaal van de paspoortcontrole. Normaal staat die in de linker hoek en er hangt een bord boven met Re-entry. Daar naartoe gaan voor je naar de paspoortcontrole gaat.

2. Om te verlengen moet je voor 5 juli op het immigratiekantoor zijn. Wachten tot de laatste dag is natuurlijk niet aan te bevelen, maar als je op 15 juni terug bent is er tijd zat. Eisen blijven hetzelfde.

3. Als je terugkomt zal je door die re-entry geen 90 dagen bekomen, maar de einddatum van je nog geldige jaarverlenging. 5 juli dus. Ben je later dan 5 juli dan heeft je re-entry ook geen nut meer en is die vervallen.

Dan zal je maximum 30 dagen Visa Exemption bekomen en dan moet je weer gans het proces over doen door eerst je Tourist om te zetten naar Non-immigrant en die 90 dagen kan je dan wel weer gaan verlengen met een jaar.

Of je moest in het geval je te laat bent al meteen een nieuw visum aangeschaft hebben natuurlijk. Indien dat een Non-immigrant O is dan zal je 90 dagen bekomen die je dan weer kan gaan verlengen.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website