Thailand Visa vraag Nr 053/22: Terug met nieuw paspoort

Vraagsteller: Pat

Ik heb paar praktische vragen ivm retirement extension. Ik heb deze vandaag bij de immigratie verkregen, na eerder een non immigrant O bekomen te hebben. Mijn paspoort is echter maar geldig tot 28.12.2022.

Ik ga dus wanneer ik terug in België ben een nieuw paspoort vragen en het oude houden omdat daar het visum en de extension in staat, die zal ik nodig hebben bij terugkeer.

Vraag1: bij het aanvragen van een TP welk paspoort dien ik dan te uploaden?
Vraag 2: dien ik dan minstens 30 dagen voor afloop terug in Thailand zijn en is een retourticket verplicht? Kan ik bijvoorbeeld ook op 10.12.2022 naar Thailand teruggaan met een enkeltje?


Reactie RonnyLatYa

1. Het paspoort waar je mee reist m.a.w. het nieuw paspoort. Voor zover ik weet wordt er toch geen visum gevraagd bij de TP. Wel je oude paspoort meenemen natuurlijk en beide samen houden tot de gegevens over je extensie in je nieuwe paspoort zijn gezet

2. Neen. Waarom zou je 30 dagen voordien dan in Thailand moet zijn? 30 dagen voordien is de tijd dat je een jaarverlenging kan aanvragen, maar dat kan in gans die 30 dagen periode. Tot de einddatum van je jaarverlenging. Al is wachten tot de laatste dag nu ook geen goed idee.

Neen een retourticket is niet verplicht vermits je een extension hebt tot 28/12/22. Een retourticket is nooit verplicht. Wel kan men een ticket vragen dat bewijst dat je binnen de 30 dagen Thailand zal verlaten maar dat is met een Visa Exemption en dat is hier niet het geval. En doorvlieg ticket is dan ook goed.

Je kan dus op 10/12/22 vertrekken. Zolang je maar in Thailand bent voor het einde van je extensie.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 3.00/5. From 2 votes.