Thailand Visa vraag Nr 022/22: 90 dagen adresmelding

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
17 januari 2022

Vraagsteller: Frans

Ik verblijf in Thailand met een Non-O multiple entry visum op basis van marriage. Mijn 3 maanden verblijf verlopen over 3 weken dus ben ik voornemens tijdig om een extensie aan te vragen op basis van retirement, voldoe aan alle voorwaarden (Financiën, TM30).

Ons huwelijk is uitsluitend in Nederland geregistreerd vandaar dat retirement voor mij makkelijker is. Na 3 maanden zal ik mijn eerste 90 dagen melding kunnen doen en de financiële stukken overleggen dat er nog altijd meer dan THB 800.000 op mijn rekening geparkeerd staan en het geld afkomstig is van buitenlandse overboekingen. Zal dan ook een single re-entry aanvragen. Maar daarna vertrek ik voor 4-5 maanden naar Nederland.

Ik kan natuurlijk de 90 dagen melding niet maken. Hoe gaat dit verder? Vervalt mijn re-entry en moet ik alles opnieuw doen bij terugkeer (dus met mijn nog altijd geldige Non-O visum) of zie ik dit verkeerd?


Reactie RonnyLatYa

Een 90 dagen melding is een bevestiging van je verblijfplaats. Moet door de buitenlander uitgevoerd worden bij elke periode van 90 dagen dat hij ononderbroken in Thailand verblijft.

Verlaat je Thailand dan stopt die telling omdat het dan geen ononderbroken verblijf meer is. Het begint dan weer te tellen vanaf 1 de dag dat je Thailand terug binnen komt.

“If a foreigner leaves the country and re-enters, the day count starts at 1 in every case.”  https://www.immigration.go.th/en/?page_id=1666

Bij terugkomst zal je door die re-entry opnieuw de einddatum van je jaarverlenging bekomen. Wel terugkomen voor je jaarverlenging om is natuurlijk.

90 dagen na die binnenkomst moet je dan opnieuw je adresmelding uitvoeren.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website