Vraagsteller: Gerard

Ik wil graag 3 maal per jaar naar Thailand en daar dan steeds 2 of 3 maanden verblijven. Mijn doel is om in ieder geval meer dan 183 dagen in Thailand te zijn en daar officieel te wonen. Welk visum heb ik hier voor nodig?

Kan ik het “Non-Immigrant Visa O (others) Multiple-entry hiervoor gebruiken? Of kan ik met dit visum slechts 90 dagen in totaal in Thailand verblijven?


Reactie RonnyLatYa

Een Non-immigrant O Multiple entry heeft een geldigheidsperiode van een jaar. Bij elke binnenkomst binnen die geldigheidsperiode zal je een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen.

Op het einde van elke 90 dagen heb je de keuze:

– ofwel verlaat je Thailand en kom je terug binnen. Je zal dan opnieuw een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen

– ofwel verleng je die 90 dagen met een jaar. Moet je natuurlijk aan de voorwaarden van een jaarverlenging voldoen.

Lijkt me in uw planning toch eerder eenvoudiger om een Non-immigrant O Single entry aan te vragen en de 90 dagen die je ermee bekomt te verlengen met een jaar. Wil je Thailand dan verlaten kan je altijd eerst een “Re-entry” nemen en dan blijft je die jaarverlenging behouden. Je hebt de keuze tussen elke keer een Single re-entry te nemen (1000 Baht per keer), of als je meer dan 3 keer Thailand gaat verlaten tijdens je jaarverlenging een Multiple re-entry (3800 Baht).

Aan u de keuze natuurlijk.

Volgens mij worden er trouwens momenteel geen Non-immigrant O Multiple entry uitgegeven en is het beperkt tot Single entry. Maar dat kan in de toekomst weer veranderen natuurlijk.

Bovendien dien je er rekening mee te houden dat momenteel er Corona maatregelen gelden en je voor elke nieuwe binnenkomst ook een nieuw CoE nodig hebt en ook in quarantaine moet.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website