Vraagsteller: Sjaakie

Zie veel voorbij komen in de reacties, maar die gaan over in-reizenden. Ben reeds langdurig in Thailand. Vraag mij af wat de eisen nu zijn als je voor de jaarlijkse verlenging van je verblijfsperiode O-A retired komt. Beschik over een polis bij een Thaise verzekeraar 40.000/400.000 in- en out-patient. Heb geen basis polis bij een Nederlandse verzekeraar en geen Covid polis.

Zal de Covid polis nu ook vereist zijn als je reeds in Thailand verblijft?

De Covid polis is er zonder beperkingen of keuring, voor alle leeftijden, de premie zou afgestemd zijn op de leeftijd en het oorspronkelijk land van herkomst?


Reactie RonnyLatYa

De eisen van een jaarverlenging voor een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O-A visum zijn niet veranderd. Nergens is daar een melding van. Je zal op verzekeringsgebied momenteel enkel de Thaise 40.000/400.000 in- en out-patiënt nodig hebben..

Een COVID polis is momenteel niet verplicht voor zij die reeds in Thailand verblijven. Die 100 000 Dollar COVID polis slaat enkel op het bekomen van een CoE en geldt in dat geval altijd, ongeacht met wel visum of re-entry je Thailand wil binnenkomen. Ook voor een “Visa Exemption”.

Wil je graag toch zo een polis afsluiten als je al in Thailand verblijft denk ik dat dit altijd wel kan, maar dat is dan op eigen initiatief.

Je kan dan best eens contact opnemen met zulke verzekeraars.Kan via deze site Home – Covid 19 Insurance (tgia.org)  of neem contact met o.a. AA Insurance AA Insurance Brokers | Insurance specialists in Thailand (aainsure.net)

Zij kunnen je van de nodige info voorzien.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website