Thailand visa vraag Nr 004/20: 90 dagen adresmelding

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
9 januari 2020

Vraagsteller: Andre
Betreft: 90 dagen melding

Mijn beste wensen voor 2020! Nu ben ik even niet meer mee. Heb in oktober 2019 een 90 dagen melding online gedaan en volgens mij was dat correct aansluitend op de vorige verlenging. Ik had toen een verlenging gekregen tot 04/01/2020. Afgelopen jaar op 22/12/2019 doe ik opnieuw een 90 dagen melding online en de dag erna kreeg ik reeds de approval met de bijhorende links om af te printen.

Vandaag merk ik dat op mijn nieuw papiertje vermeld wordt dat ik vanaf 23/12/2019 mag blijven tot 21/03/2020. Op zich klopt die periode wel, maar ik verlies nu wel 12 dagen van mijn vorige periode. Is dat normaal of hebben ze hun vergist?


Reactie RonnyLatYa

Een 90 dagen adresmelding is wat het zegt. Een melding van je adres. Niets meer, niks minder. Een 90 dagen melding geeft je NOOIT het recht om in Thailand te verblijven en het is al zeker geen verlenging. Enkel de verblijfsperiode, die immigratie in je paspoort stempelt, geeft je recht om tot een bepaalde datum in Thailand te blijven. Niets anders.

Je verliest dus zoals in jouw geval geen 12 dagen. Je hebt enkel de melding 12 dagen vroeger gemaakt. Op zich heeft dat weinig te betekenen, want het heeft geen invloed op je verblijfsperiode.

Je moet dus je adres melden elke 90 dagen van ononderbroken verblijf in Thailand. Dat kan op verschillende manieren en afhankelijk welke manier je gebruikt, moet dit binnen een bepaalde periode gebeuren. Normaal zou je verwachten dat de volgende melding gewoon 90 dagen na de vorige 90 dagen dient te gebeuren, maar meestal zal men gewoon 90 dagen bij tellen vanaf de dag dat de melding behandeld wordt.

Die nieuwe datum op dat papiertje is dan enkel om je te herinneren wanneer de volgende 90 dagen om zijn. NOOIT geeft je dat het recht om in Thailand te blijven tot die datum.

Om het nog eens samen te vatten.

– Een 90 dagen geeft je NOOIT een verblijfsrecht. Het is enkel een adresmelding. De datum op dat briefje is enkel als referentie en ter herinnering wanneer de volgende 90 dagen om zijn en wanneer je dan de volgende adresmelding dient uit te voeren. Meer wil die datum op dat papiertje niet zeggen.

– De duur dat je in Thailand mag verblijven werd door immigratie in je paspoort geplaatst. Dat is het enige dat geldig is al verblijfsperiode. Niets anders.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website