Vraagsteller: Henk
Betreft: Tourist Visa

Als toerist heb we in december onze visums aangevraagd voor onze 2 maandelijkse vakantie in Thailand. Ondanks de juiste datum van terugkeer op het aanvraagformulier, de bijgevoegde vliegtickets, en de hotelvoucher eindigt het visum 5 dagen voor het einde van onze vakantie.

Volgens het visumbureau mag je nog tot 16 dagen na verloop datum, zonder extra boete’s terug vliegen. Enige jaren terug moest ik voor een dag te laat nog 100 dollar pp afrekenen; weet iemand misschien of de regels werkelijk versoepelt zijn?

Wij vertrekken over 10 dagen….


Reactie RonnyLatYa

U haalt de geldigheidsperiode en de verblijfsperiode door elkaar denk ik.

De geldigheidsperiode van het visum slaat op de periode waarbinnen je het visum dient te gebruiken. Voor de datum, die vermeld staat op je visum, moet je het visum gebruiken, m.a.w. Thailand binnenkomen.

Bij binnenkomst zal je dan bij immigratie een verblijfsperiode bekomen van, in jullie geval, 60 dagen. Dat is de periode dat je ononderbroken in Thailand mag verblijven.

De einddatum van die verblijfsperiode is meestal later dan de geldigheidsperiode van je visum, maar dat maakt niet uit. Het is de verblijfsperiode, die in je paspoort bij binnenkomst wordt gestempeld, die telt.

Samengevat

Je vertrekt over 10 dagen d.w.z. op 16 januari denk ik. Waarschijnlijk kom je dan op 17 januari Thailand binnen. Bij binnenkomst zal je een verblijfsperiode van 60 dagen bekomen. Dat zal dan zijn tot 16 maart (als ik het goed heb uitgerekend).

Is dat onvoldoende, dan kan je die verblijfsperiode van 60 dagen bij immigratie nog verlengen met 30 dagen. Kost 1900 Baht.

Wat je visumbureau je vertelt over die 16 dagen ga ik verder niet op in, want dat is onzin en gebrek aan vakkennis van dat visumbureau.

“Overstay” boete wordt altijd in Baht gerekend en is 500 Baht per dag met een maximum van 20 000 Baht. Bovendien, als je via de luchthaven Thailand verlaten hebt, zal normaal die boete niet aangerekend worden als die maar 1 dag bedraagt. Als je dus die 100 Dollar hebt moeten betalen voor een dag te laat, zal dit zeker niet in Thailand zijn geweest.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website