Thailand visum: Drie maanden rondtrekken in Zuidoost-Azie

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: , ,
25 december 2015

Beste redactie,

Op 25 januari vertrek ik naar Thailand (Bangkok) om drie maanden rond te trekken in Z-O Azië. Ik begin in Thailand en eindig in Thailand.

Dit betekent dat ik een visum nodig zou hebben voor 90 dagen (60+30 verlenging). Na de eerste 20 a 25 dagen wil doorreizen naar Laos. Dit zou betekenen dat ik maar en visum voor 30 dagen nodig heb voor mijn eerste keer in Thailand. Dit heet een Visa on arrival als ik dat goed heb.

Wanneer ik na de doorreis terug kom in Thailand, krijg ik weer een Visa on arrival. Het punt is dat mijn aankomt en vertrek gegevens uit Thailand aangeven dat ik 90 dagen verblijf, maar dat ik werkelijk 2x maximaal 30 dagen verblijf. Dit in verband met de doorreis.

Ik vraag mij nu af, welk visum ik nodig heb? Ik wil natuurlijk niet in Thailand worden terug gestuurd, omdat mijn visum niet aansluit bij aankomst en vertrek gegevens.

Alvast bedankt,

met vriendelijke groet,

Dylan


Beste Dylan,

Voor je eerste periode kom je via de luchthaven Thailand binnen, en zal je 30 dagen “Visa Exemption” bekomen. Voldoende voor je eerste periode.

Voor je tweede periode hangt het er van af hoe je terug naar Thailand komt. Kom je via de luchthaven dan zal je opnieuw 30 dagen “Visa Exemption” bekomen. Voldoende voor je tweede periode van 30 dagen. Kom je via een grenspost over land Thailand terug binnen, dan zal je slecht 15 dagen “Visa Exemption” bekomen, maar die kan je laten verlengen met 30 dagen bij immigratie . Kost 1900 baht.

In principe heb je dus geen visum nodig, maar misschien dat je vliegtuigmaatschappij toch een bewijs eist bij vertrek, dat je Thailand gaat verlaten binnen de 30 dagen, omdat je zonder visum reist. Vraag eerst aan je luchtvaartmaatschappij of men zo een bewijs eist bij vertrek (doet dit liefst per mail zodat je een bewijs hebt) en welk bewijzen ze allemaal aanvaarden. Sommige vliegtuigmaatschappijen eisen een bewijs, andere weer niet, maar vraag het best tijdig zodat er bij de check-in geen discussie ontstaat.

Ik heb geen idee wat je eigenlijk bedoelt met aankomstgegeven van 90 dagen? Het is toch niet omdat je aankomst/vertrek vanuit/naar Nederland, vanuit Thailand gebeuren dat je gans die tijd daartussen in Thailand moet blijven

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website