Vervoer in en om Pattaya (video)

Pattaya is een populaire toeristische bestemming in Thailand en het wordt er daarom steeds drukker. Vandaar dat het handig kan zijn wat meer te weten over de vervoersmogelijkheden in en om Pattaya.

Pattaya City is opgedeeld in vier gebieden: Noord-Pattaya, Centraal Pattaya, Zuid Pattaya en Jomtien. Wil je snel van A naar B in de stad dan is een motorbiketaxi de beste optie. Je kan ook voor de Songthaew of “Baht-bus” kiezen. Dat zijn meestal blauwe pick-up trucks met twee zitbanken tegenover elkaar. Ze rijden een vaste route zoals het rondje Beach road en Second road.

Mocht de Songthaew afwijken van zijn route, stap dan uit en neem een andere. Je kan de “Baht-bus” laten stoppen door even naar de chauffeur te zwaaien. Je betaalt de bestuurder na het uitstappen. Het tarief is 10 of 20 baht afhankelijk van de afgelegde afstand. Zorg voor gepast geld. Een “Baht-bus” aanhouden en onderhandelen met de chauffeur, zoals bij een Tuk-Tuk, is niet gebruikelijk. Je betaalt dan de hoofdprijs. Wel kan je een Baht-bus huren voor een privé ritje. De normale Taxi-meter auto’s die je in Bangkok ziet kom je zelden tegen in Pattaya. Er zijn wel tal van particuliere taxi’s en limousine bedrijven, ook hier moet je onderhandelen over het tarief.

Wil je de omgeving van Pattaya verkennen dan kan je een motorfiets, jeep of auto huren. Maar houd in gedachten dat je een internationaal rijbewijs moet bezitten en er meestal geen volledige verzekering wordt aangeboden voor huurvoertuigen.

Video: Vervoer in en om Pattaya

Bekijk hier de video:

[vimeo]http://www.vimeo.com/76622157[/vimeo]

No votes yet.

10 gedachten over “Vervoer in en om Pattaya (video)

 1. volgens bericht zouden er geen of weinig taximeters voorkomen in pattaya , ik kan u melden dat er momenteel 530 taximeters rond rijden in pattaya (geel blauw van kleur

  • Inderdaad. Ze zijn er. Ze staan o.a. voor Pattaya Avenue op Second Road maar ook elders natuurlijk.

   Of er 530 geel/blauwe zijn weet ik niet.
   Kan natuurlijk, maar dat getal lijkt mij toch veel want zoveel zie je ze nu ook weer niet rondrijden.
   Er zijn er natuurlijk ook nog andere. .

   Er zijn dus van die geel/blauwe maar blijkbaar gebruiken die hun taximeter maar zelden.
   Nog slechter dan Bangkok tijdens een regenbui. (volgens mijn plaatselijke bronnen in Pattaya).
   Gevolg is dikwijls scheldpartijen en dreigementen naar de gebruiker als hij durft vragen om de taximeter op te zetten, ofwel zetten ze de meter onderweg af en vragen dan nog een niet afgesproken bedrag.
   Dit is blijkbaar meer gewoonte dan uitzondering. (Politie dan ?… goed geprobeerd zou ik zeggen)
   Bij sommige heb ik zelf kunnen vaststellen dat er zelfs geen meter aanwezig was in de wagen.
   Ik ben er eens langsgelopen bij Pattaya Avenue en heb eens in de wagen gekeken.
   In sommige waren er geen meters aanwezig. Je zag wel waar ze horen te zitten en ook ooit gezeten hebben maar dat is het dan ook.

   Mijn advies – Laten voor wat ze zijn die plaatselijk geel/blauwe taxi’s…. en anders nog flink dokken ook.

   • Wat ik weet is dat de meerderheid van de metertaxi’s die je ziet in Pattaya uit Bangkok of van de luchthaven komen. Ze hopen op een klant voor de terugrit zodat ze nog wat verdienen.

    • Die geel/blauwe zijn wel van Pattaya.
     Ze hebben op enkele plaatsen een vaste staanplaats waar ze geen concurrentie dulden.
     Dat er nog andere zijn is natuurlijk ook zo.
     Zoals je zegt meestal in de hoop een passagier te hebben voor een terug rit.
     Bijna altijd hebben ze hiervoor locale afspraken want zo op het goed geluk af maken ze nog minder kans natuurlijk

 2. Als je echter vraagt om op de meter te rijden krijg je nee te horen dat is mijn ervaring tot nu toe

 3. Weet iemand waarom het bijna onmogelijk is een songtaew te laten stoppen op Thapraya road richting Jomtien? Ze rijden gewoon door vooral ‘s avonds, ook als ze halfleeg zijn. De busjes die al afgeladen zijn stoppen vaak weer wel, zodat je buiten boord mag gaan hangen.

  • Inderdaad, zelfde ervaring. Woonde destijds in de Star Beach, Pratumnak soi 4, aan de berg. Net aan de grens waar Jomtien begint, uit Pattaya komende. Meestal de songtaew bestuurder aangesproken om aan Pratumnak te stoppen. Vroeg meestal 20 THB … Zat daar niets mee, kon anders te voet een eind terugkomen. Dat belletje had geen enkel effect. Alhoewel op de hoek van Thappraya en Pratumnak, een motorbike standplaats is. Lijkt me logisch dat een songtaew daar zou halte halen als je belt. (Nam daar dan een motorbike tot aan het appartement). Tja?

 4. Boven je hoofd zitten drukknopjes,druk je erop, gaat een bel en de bahtbus stopt.
  In de stad blauwe bath busjes,op de hoofdweg Sukhumvitroad witte bathbusjes,dus wil je de stad in overstappen.10 baht betalen en doorlopen,geen discussie! ‘s Avonds proberen zij wel meer baht te vragen!
  Vriendelijk glimlachen en je van de domme houden.Veel tijd om te leuteren hebben ze niet!
  groet,
  Lodewijk

 5. @Bram Siam: Mijn Russische vrienden reizen vrijwel altijd in groepjes. Ze charteren een hele songtaew.
  Daarom is het busje halfleeg en rijdt ie door als jij daar verbaasd achterblijft.

 6. Moderator: svp geen Russen discussie dat is off-topic.

Reacties zijn gesloten.