Vertragingen op Bangkok Airport

Een staking van het grondpersoneel van Thai Airways International (THAI) zorgt voor vertragingen van verschillende vluchten, op de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok.

De staking op Bangkok Airport begon op vrijdag uit protest tegen de beslissing van de raad van bestuur van THAI om een toegezegde bonus slechts een maand te betalen en om de salarisverhogingen te beperken tot 4%.

Vakbond voorzitter Jamsri Sukchoterat heeft vandaag aangedrongen dat het grondpersoneel door moet gaan met de staking totdat THAI heeft voldaan aan hun eisen. De vakbond wil een twee maanden durende bonus en een maximale salarisverhoging van 7,5%.

Vluchtvertragingen

Vandaag zijn er vertragingen gemeld zowel van THAI als van andere luchtvaartmaatschappijen, omdat alle THAI grondpersoneel is gestopt met werken om zich bij de staking aan te sluiten.

Minister van Transport Chatchart Sithipan liet weten dat de situatie onacceptabel is en dat hij THAI heeft bevolen onmiddellijk gesprekken te voeren met het stakende grondpersoneel. Hij waarschuwde daarbij dat als de passagiers van de luchthaven worden getroffen er strenge sancties zouden worden opgelegd tegen de stakers.

Tot nu toe vallen de vertragingen mee: sommige vluchten vertokken ongeveer 10-15 minuten later dan normaal.

De luchthaven autoriteit van Thailand melde dat de belangrijkste oorzaak van de vertragingen niet de staking is, maar het slechte weer in het buitenland.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Vertragingen op Bangkok Airport door stakingen grondpersoneel THAI”

 1. J.Jordaan zegt op

  Eindelijk, de Thai komen in opstand over hun salaris. Moet veel meer gebeuren.
  Achter een rood of geel shirt aanlopen en als speelbal van alle corrupte politici gebruikt worden levert niks op. Strijden voor je eigen bestaan en beloning daarvoor opeisen.
  J.Jordaan.

 2. teun zegt op

  Dit is het gevolg van meerdere jaren weinig/niks doen aan salarissen. Want een eis van 7 % salarisverhoging en een 2 maanden bonus kan toch moeilijk als een “normale” eis worden gezien ALS er in de afgelopen jaren meer systematisch was gewerkt.
  Daarnaast speelt m.i. een rol, dat m.i.v. 1 januari jl. het minimum dagloon met 50% is verhoogd naar TBH 300. Nog los van een dergelijk idiote stijging in 1 keer, is het gevolg ook dat degenen die per 1 januari jl. al TBH 300 p/d verdienden zich tekort gedaan gaan voelen. En ik denk zomaar, dat er onder het grondpersoneel van Thai Air een behoorlijk aantal mensen zitten die nu TBH 300 -TBH 400 p/d verdienen.

  Ik denk, dat dit het begin is van een turbulente periode. Het idee van de regering was: minimum dagloon met 50% verhogen en dan krijgt die groep meer welvaart!? De sneeuwbal (stijgende voedselprijzen, huren etc.) heeft men of niet voorzien of stilletjes heeft verzwegen. Dom m.i. want iedereen wil dan linksom of rechtsom ook loonsverhoging. Alles zal dus blijvend (aanzienlijk) duurder gaan worden.

  Het wordt hoog tijd voor een beleid op wat langere termijn. En met wat meer geleidelijkheid (50 % in 1 keer is door geen bedrijf op te brengen en zelfs 7 % + 2 maanden bonus ook niet. Tenzij deze verhoging van produktiekosten grotendeels wordt doorberekend aan afnemers).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website