(Jade ThaiCatwalk / Shutterstock.com)

De Eastern Oriental Express is een zeer luxe trein die o.a. de route Bangkok – Singapore en terug uitvoert. Het woord “Express” in de benaming is ietwat misleidend gebruikt het is niet bepaald de bedoeling dat de passagiers bijzonder snel van punt A naar punt B worden vervoerd.

Het is een toeristische treinreis van 3 of 4 dagen (2 nachten), die meerdere stops onderweg kent, waar dan excursies naar nabije attracties worden gemaakt. Op de route Bangkok – Singapore geniet men van het prachtige landschap van tropisch regenwoud, bergpassen, rubberplantages, terwijl er stops gemaakt in Kanchanaburi, Butterworth en Kuala Lumpur (Maleisië).

Onderweg slaapt u aan boord van de trein in zeer luxueuze compartimenten en de meeste maaltijden in het uitstekende restaurant aan boord. Ik kan dat wel in detail beschrijven, maar er zijn meerdere websites, die prima informatie verschaffen, oa.:

Nederlands: www.treinreiswinkel.nl/luxe-treinen/eastern-and-oriental-express Engels: www.belmond.com/eastern-and-oriental-express

Het is niet echt goedkoop maar als men de fraaie coupé’s, het restauratierijtuig en het reisprogramma bekijkt dan is de prijs ook weer niet zo verwonderlijk. Het is wel degelijk iets anders dan de houten bank waar ik op zat in het boemeltje van Pattaya naar Bangkok.

Toch is de prijs – denk aan minstens 3000 dollar – kennelijk geen belemmering, ik las dat de trein met het ongemak in Kanchanaburi ruim 200 passagiers, voor het merendeel Europeanen, vervoerde.

Kijk voor een aardige impressie op YouTube, waar meerdere video’s te zien zijn over deze reis. Hieronder is er één van:

Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

6 reacties op “Luxe trein: de Eastern & Oriental Express (video)”

 1. riekie zegt op

  Ik heb deze treinreis gedaan once in a lifetime zeer zeker een aanrader perfecte reis

 2. Cees zegt op

  Is ook al een keer met de bekende serie van de EO aan de orde geweest. Is inderdaad erg mooi en luxe. Staat nog op mijn verlanglijstje.

 3. jan herm zegt op

  De trein begint in Chiang Mai. Ik heb dit uitgezocht, omdat ik de trein verscheidene keren in Lampang op het station heb zien staan wachten tot de tegenligger de rails had vrijgemaakt. Dus Chiang Mai – Bangkok – Singapore. De Chinezen hebben belangstelling voor het verlengen van deze reis richting China.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Blijkbaar zelfs tot in Vientiane/Laos volgens deze link

   “Since 2007 the train has also travelled between Bangkok and Vientiane, the capital city of Laos”.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_and_Oriental_Express

 4. Ron zegt op

  Je kan dezelfde trip ook in “economy ” maken. Op sommige stukken heb je zelfs een stoel genre “business class ” voor 75€ !
  Zeer uitgebreide info op de fantastische website ” seat61.com”

 5. Hendrik zegt op

  Was een deel van onze huwelijks reis 10 jaar geleden. Somige dingen moet je doen in het leven ( als het mogelijk is) , zoals mijn moeder mee genomen naar de US en op de top van de Twin Towers Jaren geleden met mijn kinderen uit mijn eerste huwelijk. Rondrit off road Australia, trans Seberia express naar Peking Met mijn zoon Richard, met Zoon Arthur Thailand en Claudia Australia en onze vakanties in Frankrijk., bukket list is bijna af nu 70 nu nog Nepal in January. Met Joke door de US, Bigg Sir etc.. Met Rik en vrienden de Olimpics in Australia in 2000. Nu wonende in Thailand en genieten van dochter Annabell en ons huis. Nog steeds op zoek naar het handbook,” married met Thai” . Was een limited edition ( 1 stuk Seems) maar geef niet Snel op.) January naar Nepal, stood ook nog op de bucket list. Kris’s kuss Julius.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website