Organisatoren van de 43e Bangkok International Motor Show zeggen dat het evenement in totaal 33.936 bestellingen heeft opgeleverd. De laatste dag van de autoshow was afgelopen zondag.

Jaturon Komolmit, eindbaas van Grand Prix International (GPI), die de show organiseerde bij IMPACT Muang Thong Thani, laat weten dat de verkopen met 13,6 procent zijn gestegen ten opzichte van de show van vorig jaar. Van de bijna 34.000 verkochte voertuigen zijn 32.000 auto’s en de overige 2.000 zijn motorfietsen. Ongeveer 1.500 (10%) van de gekochte auto’s, zijn elektrische voertuigen (EV’s). Dat is volgens hem een bevredigend aantal.

Door de economische situatie ten gevolge van de wereldwijde pandemie en de oorlog in Oekraïne zijn de verkopen wellicht een stuk lager dan normaal. Desalniettemin is het positief dat zoveel autofabrikanten nu EV’s maken, er werden zelfs dit jaar meer dan 20 verschillende elektrische modellen gepresenteerd. De verhoogde belangstelling komt ook door het beleid van de Thaise overheid om EV’s te promoten door middel van verschillende voordelen.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

1 reactie op “Bijna 34.000 voertuigen verkocht tijdens de 43e Bangkok International Motor Show”

  1. Bert zegt op

    32.000 auto x 10 % is toch geen 1.500 EV of rekenen ze in TH anders


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website