Mededelingen van de redactie

Door Redactie
Geplaatst in Van de redactie
Tags: ,
22 augustus 2013

Beste lezers, hierbij een mededeling over het reageren op oude postings en de nieuwsbrief verzending.

Omdat sommige lezers reageerden op oude postings hebben wij besloten deze mogelijkheid uit te zetten. Op Thailandblog verschijnen dagelijks nieuwe actuele artikelen. Het reageren op ‘oude postings’ heeft daarom weinig zin. Vanaf vandaag is de reactiemogelijkheid op alle oude postings uitgezet. Je kunt nu maximaal 30 dagen reageren op een artikel. Dat moet voldoende zijn. Wanneer wij een oude posting herplaatsen, kan er wel weer op dat artikel gereageerd worden (ook weer maximaal 30 dagen).

Verzending nieuwsbrief

De redactie van Thailandblog ontvangt regelmatig vragen van lezers waarom zij de nieuwsbrief niet meer ontvangen. Daar kunnen wij het volgende over zeggen:

 • De verzending van de e-mail nieuwsbrief gaat volledig automatisch.
 • Wij verwijderen niemand zo maar uit ons bestand.
 • Wij blokkeren nooit de nieuwsbriefverzending naar individuen.
 • Wij kunnen niet garanderen dat je de nieuwsbrief te allen tijde ontvangt.

De belangrijkste reden dat je de nieuwsbrief niet meer ontvangt, is meestal dat het spamfilter van jouw e-mailprovider de nieuwsbrief blokkeert. Dat gebeurt vooral met Hotmail adressen, maar het kan ook bij andere providers voorkomen. Daar kunnen wij helaas niets aan doen. Soms komt de nieuwsbrief opeens in je spammap terecht, let daar op. Kortom. ontvang je geen nieuwsbrief meer, controleer dan eerst de spammap van je e-mailaccount. Neem eventueel contact op met je e-mailprovider. Je kunt ook gewoon op de homepage van Thailandblog.nl kijken. Alle nieuw artikelen worden in omgekeerde chronologische volgorde geplaatst. Het nieuwste artikel staat dus altijd bovenaan.

Wijzigingen e-mailadres

Wij krijgen ook regelmatig berichten over een gewijzigd e-mailadres. Het is voor ons te veel werk omdat iedere keer aan te passen. Je kunt dat zelf eenvoudig doen door je eerst met je oude e-mail adres af te melden (onderaan de nieuwsbrief) en vervolgens jezelf weer aan te melden met je nieuwe e-mailadres. Dat kan linksbovenaan op de homepage van Thailandblog.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Mededelingen van de redactie”

 1. Rob V. zegt op

  Wat betreft dat automatisch stopzetten van de reactie mogelijkheid bij artikelen ouder dan 30 dagen:
  – Toch wel jammer voor nieuwkomers die via intern rondneuzen of googlen op een ouder artikel stuiten en daar dan in hun enthousiasme een best aardige bijdrage aan willen leveren met een reactie. Denk dan met name aan artikelen die minder aan actualiteit onderhevig zijn zoals boek recensies, of juist aan artikelen die niet langer actueel zijn (een artikel dat aanraad een bepaalde bezienswaardigheid vooral wel/niet te zien maar nu na 1-2 jaar juist is omgeslagen en inmiddels juist wel of niet meer bezocht zou moeten of kan worden).
  – Zit je natuurlijk wel met het punt dat reacties snel verdrongen worden van de kolom met Laatste Reacties zodat het menig lezer zal ontgaan dat iemand een uitgebreide posting heeft gemaakt. Die moet dan maar hopen dat er ook anderen zijn die toevallig in een oud artikel duiken en de reactie tegenkomen.
  – Is dus het echte punt of reacties op oude artikellen teveel tijd van de de moderator opeisen -omdat die hierin spam of andere zooi tegenkomt- en die heeft het natuurlijk al druk zat.

  Gelukkig worden er geregeld oude artikellen herplaatst, dat kan natuurlijk ook een prima oplossing zijn. Gewoon vaker en meer “oude” artikelen herplaatsen nieuwe lezers en oud komers opnieuw kunnen reageren. 🙂

  NB: Viel me wel op dat bij enkele blogs over een (Nederlands) visum de reactie mogelijkheid was uitgeschakeld terwijl daar juist veel vragen op komen over mensen die niet precies wat op hun van toepassing is of hoe de procedures in de praktijk uitpakken. Daar kunnen medebloggers met theorie kennis en praktijkervaring dan weer op reageren, als is TB natuurlijk geen helpdesk en voor 100% uitsluitsel is er altijd nog de ambassade of IND om vragen te beantwoorden (al heeft met name de IND nog wel eens moeite om consistent hetzelfde en juiste antwoord te geven bij een vraag, ik grap weleens: 9 keer bellen, 10 antwoorden”. Uiteraard is er ook de kans op mopperkonten die galspuwen over de IND of ambassade (daarom mogen Nederlanders helaas nietmet hun Thai partner mee naar binnen tijdens de visum aanvraag omdat er Nederlandse partners met een kort lontje zijn geweest,ook begrijpelijk maar zeer spijtig voor de goede, normale mensen).

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  Ik ben het wel met Rob V. eens maar begrijp het vanuit jullie standpunt ook wel.

  Toch ben ik een wel een beetje verward door het begin van jullie artikel.

  “Omdat sommige lezers reageerden op oude postings hebben wij besloten deze mogelijkheid uit te zetten. Op Thailandblog verschijnen dagelijks nieuwe actuele artikelen. Het reageren op ‘oude postings’ heeft daarom weinig zin. Vanaf vandaag is de reactiemogelijkheid op alle oude postings uitgezet. Je kunt nu maximaal 30 dagen reageren op een artikel. Dat moet voldoende zijn. Wanneer wij een oude posting herplaatsen, kan er wel weer op dat artikel gereageerd worden (ook weer maximaal 30 dagen)”

  Jullie schrijven dat de reactie op oude postings is uitgezet om dat het weinig zin heeft.
  Goed en is duidelijk maar wat bedoel je dan met de volgende tekst –
  “Wanneer wij een oude posting herplaatsen, kan er wel weer op dat artikel gereageerd worden (ook weer maximaal 30 dagen)” .
  Ofwel lees ik het verkeerd ofwel spreken beide zich tegen ??
  Of bedoelen jullie dat op het oude artikel opnieuw gedurende 30 dagen kan gereageerd worden maar het onmogelijk is om op de oude reacties te reageren.

  Misschien lees ik het verkeerd en kan je het even verduidelijken voor mij.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ RonnyLadPhrao Wanneer een artikel wordt herplaatst, gaan de (oude) reacties automatisch mee en kan daar dus weer op gereageerd worden. Duidelijk? Heb je trouwens al ‘Het Beste van Thailandblog’ besteld, want er staan ook teksten van jou in. Alle info over bestellen en betalen vind je op: https://www.thailandblog.nl/bestel-boek-beste-van-thailandblog/

   • RonnyLadPhrao zegt op

    Dick,

    Dit is duidelijk.
    In plaats van dat je vroeger op alle oude postings kon reageren is dit nu alleen mogelijk op herplaatste (30 dagen). Begreep het verkeerd maar is nu duidelijk

    Ik ben pas terug in Thailand maar heb het boekje al enkele weken. Ik heb het besteld toen ik in België was.
    Dit geeft nu wel een verkeerd cijfer op de verkoopscore Nederland/Belgie – Thailand natuurlijk. 😉

    Leuk natuurlijk om je eigen teksten in het boekje terug te vinden. Was een aangename verrassing.

    Trouwens zoals afgesproken begin ik vanaf volgende week aan de Q&A en het bijhorende artikel over visums.

 3. egon wout zegt op

  Begrijp de reden. Echter zou een beter criterium niet zijn reacties te stoppen nadat een week verstreken is sinds het laatste commentaar? Gaarne had ik nog gereageerd op een onzinnig commentaar-een feitelijke constatering!- van Dick van der Lugt omtrent het actieve lezen der thai.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website