Club Insomnia in Pattaya

Door Frans Amsterdam
Geplaatst in Clubs en DJ's, Uitgaan
Tags: , ,
20 december 2018

Club Insomnia is een bekende zaak in Pattaya, misschien wel de bekendste. Het is één van de discotheken, zoals ook X-Zyte, Hollywood, Marine en Lucifer. En er zijn er nog wel een paar.

Discotheken zijn niet mijn topprioriteit. Het is toch al weer jaren geleden dat ik er voor het laatst een bezocht heb. Toen ik nog jong(er) was gingen we natuurlijk met een zekere regelmaat naar de bekende namen als Odeon, Escape en dergelijke, maar echt leuk heb ik het nooit gevonden. Meestal in het weekend zó druk dat je alleen maar opgepropt tegen elkaar aan kon staan, een half uur bezig was voor je een biertje had, en de muziek zó hard, dat van enige verbale communicatie geen sprake kon zijn. Ik ben niet erg fobieërig, maar een lichte mate van claustrofobie heb ik daar toch wel ontwikkeld. Op de Amsterdamse Wallen had ik het op Koninginnedagen dan wel weer helemaal naar mijn zin, waar de Oudezijds Voor- en Achterburgwal waren omgetoverd tot één mega-openlucht-dance-party met de meest waanzinnige house-varianten.

Maar goed, in Pattaya was het er nog nooit van gekomen. De Insomnia stond al wel enige tijd op het to-do-lijstje, maar ondanks het feit dat er daar genoeg freelancers schijnen rond te dartelen stond het idee om er alleen naar toe te gaan me niet aan. Met de social-media van tegenwoordig kan ik aardig volgen waar mijn bekenden zich in hun vrije tijd zoal begeven en er zijn er opvallend veel die – met name nu het laagseizoen zich aandient – na werktijd en als ze niet gebarfined zijn, richting Insomnia vertrekken.

 

Tjom had er de afgelopen week al minstens drie nachten doorgebracht, en blijkens de foto’s naar tevredenheid. Ik had al eens gereageerd op zo’n foto met: ‘Woon je daar soms?’ Tjom leek me nou wel een geschikt type om mij daar eens naartoe te begeleiden. Ik liet haar weten dat ik er tot mijn schande nog nooit geweest was en vroeg of ze het leuk zou vinden om er een keer samen naar toe te gaan. Dat wilde ze wel. De Insomnia gaat om 22.00 open. Rond die tijd spraken we af in de W2 bar, dan konden we een uurtje later richting Walking Street vertrekken. Dan wilde ik tot ongeveer half één in de Insomnia blijven, en dan nog een afzakkertje halen bij de W2 bar. Anderhalf uur in zo’n hectische tent leek me wel genoeg om een indruk te krijgen. Dat was goed.

We namen een motorbiketaxi, via Beach Road tot aan Walking Street, linksaf een stukje Pattaya Tai, rechtsaf, en dan bij het Marine Plaza Hotel rechtsaf, een stukje door het Arabic Quarter en dan hoef je nog maar 50 meter te lopen. Bij de ingang een symbolische fouillering (die laserpointer, telefoon, tablet en camera konden ze alleen door te voelen toch niet als zodanig identificeren lijkt me, maar alles mocht in de zakken blijven) en dan de trap op.

Het is een grote zaak, hoewel toch smaller dan ik mij had voorgesteld. Ik schat 10 x 40 meter. Je ziet hier duidelijk de invloeden van de Agogo-bouwstijl. Aan beide lange zijden comfortabele zitbanken met tafeltjes, nog wat krukjes en in de middenstrook hier en daar een 2×1 danspodiumpje. Er is ook een ‘boven’, de VIP-lounge. Om iets over elf is er nog wel een plekje op de zitbanken te vinden. Eerst maar twee Tequila’s besteld. Het zouden meteen de laatste zijn. Ik dacht iets van 140 Baht. Wel direct afrekenen.

 

Nu kwam het grote voordeel van gezelschap dat hier kind aan huis is om de hoek kijken. Tjom heeft natuurlijk een vaste-klantenkaart en weet exact hoe alles hier werkt. Ze had ook nog een kaartje van haar fles. Een fles 100 Pipers, die nog voor bijna drie-kwart vol was, werd bezorgd. Ik mocht daar 3 flesje Cola, twee flesjes water en een emmer ijs bij bestellen. Ik weet niet meer of ik daar nou 350 ฿ of 700 ฿ voor moest betalen. Maakt ook niet uit. Kijk, dan ziet je tafeltje er in één keer een stuk vrolijker uit! Een compleet peloton aan serveerders en -sters trouwens, die zich tomeloos inzetten. Allemaal een stropdas om, hoewel ze van een dubbele Windsor nog nooit gehoord hebben, maar dat hoeft van mij ook niet. Een jongedame die vlak bij me zat trok wat groen weg, waarna ze het één en ander op de grond deponeerde. Vrijwel direct was het rampenteam met vloerboener en ondersteunend personeel ter plaatse. De vriend van de jongedame had zich inmiddels ook gemeld en na enig overleg werd het stel netjes en discreet naar buiten begeleid. Keurig.

Het licht en het geluid is zoals je in een disco mag verwachten: Wat onrustig. De inmiddels niet meer zo heel nieuwe laser doet het nog steeds prima en de nadrukkelijk dreunende lage tonen zijn helemaal top. Er druppelden wat vriendinnen van Tjom binnen en al snel vormden we een leuk clubje. Ik raakte nog in contact met een Pakistaans koppel dat in Londen woont, en die kwamen er ook bij. De Pakistaan had een fles Bacardi en strooide flink rond met de cocktail-shotjes (à 30 ฿. O, doe nog maar een blad). Tjom kon het goed vinden met zijn vriendin en zij hadden samen één van de podiumpjes geconfisqueerd. De bodem van de fles 100 Pipers van Tjom begon in zicht te komen. Ik wilde ook wel zo’n fles bestellen. Dat kon dan natuurlijk het best op de kortingskaart van Tjom en dat mocht gewoon. Het drankmenu werd mij aangeboden, maar Ik zag geen 100 Pipers. Tjom kon hem ook niet vinden, en het kostte haar toch wat moeite om wel weer zo’n fles op tafel te krijgen, maar het lukte. Dat had ik alleen nooit voor elkaar gekregen. Ik zou gewoon één van de flessen hebben uitgekozen die wel op de kaart stonden. Niet beter wetende. En die flessen zijn…….. Inderdaad, duurder. De fles 100 Pipers komt, inclusief 3 Cola, 2 water en een emmer ijs op ฿ 1225 (met kortingkaart van 20%). Dat is € 33.-. Laat die vriendinnen maar komen!

Om een uur of half twee begon het wat druk te worden. De Pakistaan nodigde ons hele gezelschap uit om naar de VIP-lounge te verkassen. Er waren geen weigeraars. Heel erg hoog is het VIP-gehalte boven niet, behalve dan dat je een mooi overzicht hebt en dat het minder druk is. Maar de service kon toch al niet beter en de muziek blijft natuurlijk hetzelfde. Toch was het daar meteen weer reuze gezellig, voor 240 ฿ werd een grote waterpijp ontstoken, nu en dan sneuvelden er wat cocktail-shot glaasjes, maar het rampenteam was op volle sterkte. Tot vier uur hebben we er een dolle boel van gemaakt.

Er zit nu nog 4.5 centimeter in de fles 100 Pipers en het vermoeden bestaat dat we daar morgenavond verder mee gaan, want dan is het Bunny Party.

– Herplaatst bericht, ter nagedachtenis aan Frans Amsterdam die in april dit jaar is overleden –


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Club Insomnia in Pattaya”

 1. Gringo zegt op

  Ja Frans, ik kom er ook wel eens. Als we met een stel vrienden op kroegentocht gaan in Pattaya eindigt het meestal in Insomnia of Marine Disco.
  Niks voor mij eigenlijk, veel te druk en dan die muziek! (Is dat kabaal trouwens wel muziek?)

  Maar goed, ik zie wel, dat het overwegend jongere publiek zich uitstekend vermaakt en dat is dan weer wel leuk! Ik word altijd vriendelijk begroet door een aantal dames, die ik ken van de poolhal. Hé, jij ook hier?!

  Als ik er ben, haak ik om een uur of vier/vijf af, genoeg bier gehad en neem een motorbike-taxi naar huis, maar mijn vrienden gaan dan nog een poosje door in JP Bar. Overdag en s’avonds geen leuke bar, maar vroeg in de ochtend wordt het daar gezellig door de vele dames, die zich elders nog niet hebben kunnen voorzien van mannelijk gezelschap!

 2. Jack G. zegt op

  Vraagje Frans; Kun je daar ook een leuke avond hebben met je westerse vriendin? Of wordt die daar weggekeken en ‘gek’ gemaakt door Thaise dames? Ik hoor regelmatig ‘klachten’ van jongere westerse dames die uitgaan in Thailand helemaal niet leuk vinden. Of komen die klachten van onzekere westerse dames die niks gewent zijn? Of zijn die de verkeerde zaak binnengelopen?

  • Gringo zegt op

   Voordat Frans je een antwoord geeft, zal ik alvast een reactie geven.
   Je kunt namelijk met een westerse vriendin uitstekend uitgaan in disco’s en bierbars in Pattaya.
   Sterker nog, de Thaise dames vinden in het algemeen contact met westerse vrouwen prachtig.

  • Fransamsterdam zegt op

   Dat moet wel lukken lijkt me. Van wegkijken is beslist geen sprake en de enige die het risico loopt om gek gemaakt te worden door de Thaise dames ben jijzelf.
   En ‘klachten’? Ja, ik lees op dit blog bijna alleen maar klachten. Wat doen die mensen hier allemaal toch?

 3. Pat zegt op

  Ofschoon ik eveneens geen discotheektype meer) ben, durf ik mij gerust een vaste klant noemen van Insomnia.

  Ik zie zoveel positieve verschillen met het clubleven in Vlaanderen, dat ik in Pattaya en bij uitbreiding in gans Thailand met plezier naar dit soort van danstenten ga.

  En voor alle duidelijkheid, het zijn niet de Thaise dames die mij naar deze tent lokken. Het gaat om de algemene sfeer die gemoedelijker, veiliger, gezelliger, en amusanter is.

  Zelfs de muziekkeuze, ofschoon helemaal niet mijn genre, kan mij toch bekoren omdat ze er veel oude nummers remixen en ik dus zelfs af en toe wat nostalgisch word.

  Toffe tent!!

 4. Luc zegt op

  Ben er ook soms geweest , maar veel te druk en tegen elkaar aangeplakt. Moest daar eens brand uitbreken dan is bijna iedereen er geweest denk ik .Tis daarom dat ze ook controle doen bij binnengaan .Maar er zijn reeds vele discoteken in vuur geslagen in pattaya met veel doden . Wil daar zeker dan niet zijn en hoop dat het nooit gebeurd ook of dat er iemand een aanslag plant. ?

 5. Jan Hoekstra zegt op

  Beneden in de I-bar veel gezelliger en leukere muziek, boven in Insomnia kun je geen woord wisselen, veel te druk, rotmuziek (dat is persoonlijk natuurlijk, als je van alles boven 100 bpm en een plaat een minuut hoort houdt dan zit je goed) en verwacht alleen maar prostituees.

 6. Khun Klahan zegt op

  Gaaf hoor!!! Daar wil ik ooit van me leven komen!! Dat komt er een keer ooit dat ik dat ga doen. Ik ga wel eens naar de disco hier in Udon Thani bij Tawang Daen…ik ben nog niet bij Yellow Bird geweest…ook al ben ik niet zo jong met 42 meer…LOL


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website